Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

sylwia_slomc... 15:10, 23 sie 2018

Ja się nie zgadzam, jakie jak skosisz, właśnie trzeba pokazywać też jak wygląda ogród jak nie wszystko jest na tip top, bo potem ludzie wpadają w dołek bo myślą, że tylko u nich na tip top nie jest. Mało który ogród na co dzień stale jest na cacy ogarnięty. Wiadomo każdy chce się prezentować jak najlepiej, ale w życiu nie zawsze tak jest więc nie dołujmy innych i pokazujmy jak jest, a nie tylko po sprzątaniu.
I to nie jest prośba tylko do Paulinki, ale do Ogółu
Wiec ja na te szersze kadry z wyższą trawka czekam
paulina_ns 15:30, 23 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja się nie zgadzam, jakie jak skosisz, właśnie trzeba pokazywać też jak wygląda ogród jak nie wszystko jest na tip top, bo potem ludzie wpadają w dołek bo myślą, że tylko u nich na tip top nie jest. Mało który ogród na co dzień stale jest na cacy ogarnięty. Wiadomo każdy chce się prezentować jak najlepiej, ale w życiu nie zawsze tak jest więc nie dołujmy innych i pokazujmy jak jest, a nie tylko po sprzątaniu.
I to nie jest prośba tylko do Paulinki, ale do Ogółu
Wiec ja na te szersze kadry z wyższą trawka czekam

O kurcze,aż się zaczerwieniłam ze wstydu, ale na swoje usprawiedliwienie dodam,że u mnie nawet ze skoszonym trawnikiem idealnie nie jest ale co prawda to prawda jak wejdę np do takiego ogrodu Andżeliki to później doła łapie, nawet wczoraj do męża mówiłam,że najchętniej pozmieniałabym wszystko w ogrodzie i stworzyła go jeszcze raz, mina jego bezcenna przyłożył mi tylko rękę do czoła w celu sprawdzenia temperatury i kazał iść się położyć, zaczął biedny wszystko podlewać, widziałam,że nawet miejscami chwasty wyrywał także Sylwio NIKT nie ma idealnego ogrodu nawet ze skoszoną trawą, a nawet jak ma to samo nic nie przyszło, ciągle trzeba nad nim pracować, ale czy nie o to w tym wszystkim chodzi?
Kasiolaaa 17:36, 23 sie 2018

ale milo popatrzec na roslinki w Holandii jeszcze nie odkrylam naprawde dobrego sklepu z roslinami wiec jeszcze nic nie dokupilam chcialam kupic hortensje bukietowe a bylo pelno ale ogrodowych a takich niechcem roze chcialam to nie bylo
anabuko1 21:58, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Hortensje magical candle

O to są widoki EXtra!!
Hortki na pniu też
I trawy .Ładny ,ładny ten twój ogród
AnnaCh 22:06, 23 sie 2018

Dla właścicieli ogrodu nigdy nie będzie idealnie
Ja już nie mam spinki, co ma być to będzie, nie rozerwę się, są rzeczy ważne i ważniejsze
Paulina jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy i Twojego pięknego ogrodu.
jolka 22:13, 23 sie 2018

Paula, wróciłam dziś o 21!!
Poprzestawiały mi się sprawy, no i wyszło jak wyszło. Nawet nie dzwoniłam do Ciebie, bo wiem że późno. Pięknie masz... wypieszczone wszystkie miejsca, klimatyczne, śliczne. Buziaki
anpi 23:23, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

I na koniec widoczek tarasowy

Jak skoszę trawę będą szersze kadry

Nie wiem które hortki na pniu Anabuko chwali,ale ja w pierwszej chwili na tej fotce je zobaczyłam
sylwia_slomc... 23:35, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

O kurcze,aż się zaczerwieniłam ze wstydu, ale na swoje usprawiedliwienie dodam,że u mnie nawet ze skoszonym trawnikiem idealnie nie jest ale co prawda to prawda jak wejdę np do takiego ogrodu Andżeliki to później doła łapie, nawet wczoraj do męża mówiłam,że najchętniej pozmieniałabym wszystko w ogrodzie i stworzyła go jeszcze raz, mina jego bezcenna przyłożył mi tylko rękę do czoła w celu sprawdzenia temperatury i kazał iść się położyć, zaczął biedny wszystko podlewać, widziałam,że nawet miejscami chwasty wyrywał także Sylwio NIKT nie ma idealnego ogrodu nawet ze skoszoną trawą, a nawet jak ma to samo nic nie przyszło, ciągle trzeba nad nim pracować, ale czy nie o to w tym wszystkim chodzi?

Samo nigdy nic nie przyjdzie, ale my przecież lubimy tą robotę nie?Ogród masz bardzo ładny i nie skoszona trawa ujmy mu nie przyniesie
paulina_ns 08:06, 24 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
ale milo popatrzec na roslinki w Holandii jeszcze nie odkrylam naprawde dobrego sklepu z roslinami wiec jeszcze nic nie dokupilam chcialam kupic hortensje bukietowe a bylo pelno ale ogrodowych a takich niechcem roze chcialam to nie bylo

Kasiu fajnie,że chcesz i tam urządzić sobie ogród, nie mam pojęcia jaka roślinność jest za granicą, ale pewnie wybór nie wielki, nie mają tam bukietówek szkoda...
paulina_ns 08:08, 24 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

O to są widoki EXtra!!
Hortki na pniu też
I trawy .Ładny ,ładny ten twój ogród

Dzięki Aniu, a gdzie Ty zauważyłaś hortki na pniu? mam tylko jedną, ale na tych zdjęciach jej nie ma