Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Verbena bonariensis - werbena patagońska 10:05, 12 lis 2013

Do góry
Czy już czas na zbieranie nasionek?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:05, 12 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Beatko - jaki szacun? mój mąż cięgle tylko na mnie narzeka I właśnie mamy wojnę domową!

ups...
Życzę wygranej wojny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:04, 12 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Hmm.
Typowa polska rodzina Marzenko.
wiec tak mam dwóch małych ludzi jedno ma 6 lat a drugie obecnie 11 m-cy. Strszy przedszkole+rehabilitacja dwa razy w tygodniu + raz plastyka + dwa razy basen nauka. Rozwieźć poczekać przywieźć obrobić.
Mała na razie normalnie z mamusią. Juz łazi sobie pieknie. Jak śpi lub sama się zajmie zabawą to : wszystkie sprawy oboczne firmy męża+dwie firmy na pełnej księgowości+dom+ obiadki + ogród, i wszystkie inne przyjemności.
kilka razy w miesiącu babcia pomoże przy małej (na placach jednej ręki policzyć)
Noce zarawa ne księgowanie czytanie przepisów itd.
Tata-obowiązków dzieciowo-domowych brak.
Jak ja to robię?
Sama nie wiem!
Ale chyba będą zmiany. Czas pokaże.

No cóż...typowa polska rodzina.
Między moimi dzieciakami też 5 lat różnicy...i w okresie przedszkolnym i szkolnym codziennie jakieś zajęcia...koszykówka codziennie - bo syn trenował 6 lat, basen codziennie (czasem dwa razy dziennie-jak się chciało o 5.30 wstać) bo córka 7 lat trenowała pływanie...
A w międzyczasie angielski 2 razy w tygodniu... i jeszcze bardzo częste wizyty lekarskie i szpitalne z młodym w okresie przedszkolnym i szkolnym gdyż miał problemy ze słuchem...ale to już inna bajka.
Praca...dom, gotowanie , sprzatanie...życie Gosia

Ale pomyśl sobie, że jak dzieci będą mieć lat naście i eścia...to luzik...
Młody od szkoły średniej już sam sobie radzi...
A młoda lat 15 juz tylko odbierana jest przez nas ok 19-stej dzień w dzień albo po angielskim albo po treningu (z pływania zrezygnowała to teraz skok w dal trenuje).

No ale tata - obowiązków dzieciowo-domowych brak??
No tu Ci współczuję...tu nie mogę narzekać bo mój M i posprzata i wypierze...a jak trzeba i ugotuje...

Jezu...spadam popracować bo chyba się rozpisałam...
Buziaczki dzielna dziewczyno!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:51, 12 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Madzia – ja swoje wczoraj powiązałam.
Wiem wiem przyszłaś obadać czy się nie obraziłam że wyzywasz mnie od sknerusów, ale nie martw się nie!

Przyszłam zobaczyć co u Ciebie nowego...
A obrazić się nie możesz na mnie...o nie...to ty sama się pierwsza nazwałaś skneruską ileś tam stron temu.... ja tylko powtarzam co przeczytałam...aczkolwiek takie sknerstwo rozumiem i popieram
i buziam łobuzie....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:43, 12 lis 2013

Do góry
Anitko-teraz sery mówisz.podziwiam Cię kobietko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:57, 12 lis 2013

Do góry
Beatko - jaki szacun? mój mąż cięgle tylko na mnie narzeka I właśnie mamy wojnę domową!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:55, 12 lis 2013

Do góry
Alex- pomnik mówisz, poczekaj musze przekazać męzowi to zlecenie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:54, 12 lis 2013

Do góry
AlKa - dzieki za te miłe słowa
Zmywarka jest wspaniała, własnie myje się cała sterta brudnych naczyń
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:53, 12 lis 2013

Do góry
Iza - ten model co wczesniej wybrałam juz jest wycofany więc wzięłam inny:
http://www.electro.pl/Suszarka_ELECTROLUX_EDH_3498RDL-674781.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-11&utm_content=722249
i łącznik
http://www.electro.pl/lacznik_do_suszarek_AEG_ELECTROLUX_SKP_11-411090.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-11&utm_content=704727
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:22, 10 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Anitko kuchareczko cmoczki przesyłam

Gosiu, na razie to sobie musiałam odpuścić kucharzenie i ogród. Ściskam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:10, 09 lis 2013

Do góry
Malkul... M. to Ci powinien pomnik w tym waszym pięknym ogrodzie postawić! i pomyśleć, że ja narzekam na brak czasu złota Babka z Ciebie !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:51, 09 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Tess- ja dziś kupuję suszarkę + ten łącznik co tosia wynalazła

wrzuć mi na priv tę suszarkę i ów łącznik cokolwiek to oznacza ... jestem mocno w temacie suszarkowym ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:04, 09 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Hmm.
wiec tak mam dwóch małych ludzi jedno ma 6 lat a drugie obecnie 11 m-cy. Strszy przedszkole+rehabilitacja dwa razy w tygodniu + raz plastyka + dwa razy basen nauka. Rozwieźć poczekać przywieźć obrobić.
Mała na razie normalnie z mamusią. Juz łazi sobie pieknie. Jak śpi lub sama się zajmie zabawą to : wszystkie sprawy oboczne firmy męża+dwie firmy na pełnej księgowości+dom+ obiadki + ogród, i wszystkie inne przyjemności.
kilka razy w miesiącu babcia pomoże przy małej (na placach jednej ręki policzyć)
Jak ja to robię?
Sama nie wiem!

Gosia...normalnie szacun....chociaż mówią, że im więcej człowiek ma zajęć tym bardziej zorganizowany jest...coś w tym jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:43, 09 lis 2013

Do góry
Hmm.
Jak ja to robię?
Sama nie wiem!
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 10:17, 09 lis 2013

Do góry
Dawno nie zaglądałm, moje skrzynie juz czekaja na zimę. we wrzesniu zasiałam jako poplon gorczycę, którą już przeopałam z ziemią i pięknie mi się do wiosny rozłoży bardzo użyźniając przy tym ziemię w skrzyniach
Czas prędko przeleci i znów będę palnowac co posiać i kiedy, co z czym itd...
Uwielbiam własne plony!
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:03, 07 lis 2013

Do góry
Ela_g - nie zakwitły bo one kwitną po ok. 3 latach Stara rozetka drugi raz nie kwitnie.. niestety

Tusiala - dziś padało, przypominanie poproszę na jutro

Ciocia Małgos - skłania się do niewiązania..... ja też

Kindzia - u nas też zimno i nie cieplej..

Malkul - jaka skarbnica??.. tu pusto aż echo gra... roztrząsamy wątpliwości na temat juk...

Basiu - to lepiej przysypać juki niż wiązać..

Ula - ja nie notuję, dlatego co roku pytam o to samo... w zeszłym roku skłoniłam się do wiązania .. i związałam jedna kępę (wyglądała fatalnie).. drugiej nie i trzeciej nie (wyglądają lepiej, ale t omoże stanowisko ma też znaczenie)

Mariusz - widziałam.. kurcze, brak miejsca, a ta pasiasta jest ekstra

Aniu z kamiennego - przesadź je na jakieś podwyższenie.. od razu sie poprawią..

Makkasia - nie wszytko można mieć, nawet jak sie chce.. ale że sie chciało tyle nadrabiać to szacun wielki.. mi by się nie chciało Ale ja mam lenia listopadowego..

Agnieszka W - w takim razie zostawię je do wiosny... albo jak przekwitną.. i tak muszę tę rabatę zmienić bo wygląda beznadziejnie... najchętniej to wszytko bym tu przegrupowała... i chyba tak zrobię. Wygląda jak śmietnik

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:41, 07 lis 2013

Do góry
Karolcia co tu podziwiać , przecież ty to dopiero jesteś perszing pracowity
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:41, 07 lis 2013

Do góry
Evchen – to niestety całkiem możliwe że zgniły. Moje na 100% bo nic ich nie zjadło bo sadzone w koszyczkach , a jak przesadzałam to znalazłam zgnite resztki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:38, 07 lis 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Twoja Córcia długo śpi, bo sporo zrobiłaś Albo jesteś taka szybka... Ja też już pochowałam wszystkie zabawki i teraz będę dumać jak urządzić płac zabaw, żeby był funkcjonalny i estetyczny zarazem.

Teraz spi raz dziennie jednym ciegiem trzy godznki czasem dwie. ale wieczoram zdycha jest marudna buczaca i płaczliwa ale spać nie ma szans jej położyć.
Funcjonalny i estetyczny - czyli to co najtrudniejsze połączyc obie te funkcje
dostałas email?
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:01, 07 lis 2013

Do góry
Mój wniosek:
nie da się tu byc na bieżąco!
Wniosek drugi -
trzeba byc na bieżąco bo to skarbica wiedzy.
wieczorem sięde i poczytam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies