Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 08:54, 12 lis 2013

AlKa - dzieki za te miłe słowa
Zmywarka jest wspaniała, własnie myje się cała sterta brudnych naczyń
Pozdrawiam i zapraszam częściej
malkul 08:55, 12 lis 2013

Alex- pomnik mówisz, poczekaj musze przekazać męzowi to zlecenie
malkul 08:57, 12 lis 2013

Beatko - jaki szacun? mój mąż cięgle tylko na mnie narzeka I właśnie mamy wojnę domową!
Magda70 09:51, 12 lis 2013

malkul napisał(a)
Madzia – ja swoje wczoraj powiązałam.
Wiem wiem przyszłaś obadać czy się nie obraziłam że wyzywasz mnie od sknerusów, ale nie martw się nie!

Przyszłam zobaczyć co u Ciebie nowego...
A obrazić się nie możesz na mnie...o nie...to ty sama się pierwsza nazwałaś skneruską ileś tam stron temu.... ja tylko powtarzam co przeczytałam...aczkolwiek takie sknerstwo rozumiem i popieram
i buziam łobuzie....
Magda70 10:04, 12 lis 2013

malkul napisał(a)
Hmm.
Typowa polska rodzina Marzenko.
wiec tak mam dwóch małych ludzi jedno ma 6 lat a drugie obecnie 11 m-cy. Strszy przedszkole+rehabilitacja dwa razy w tygodniu + raz plastyka + dwa razy basen nauka. Rozwieźć poczekać przywieźć obrobić.
Mała na razie normalnie z mamusią. Juz łazi sobie pieknie. Jak śpi lub sama się zajmie zabawą to : wszystkie sprawy oboczne firmy męża+dwie firmy na pełnej księgowości+dom+ obiadki + ogród, i wszystkie inne przyjemności.
kilka razy w miesiącu babcia pomoże przy małej (na placach jednej ręki policzyć)
Noce zarawa ne księgowanie czytanie przepisów itd.
Tata-obowiązków dzieciowo-domowych brak.
Jak ja to robię?
Sama nie wiem!
Ale chyba będą zmiany. Czas pokaże.

No cóż...typowa polska rodzina.
Między moimi dzieciakami też 5 lat różnicy...i w okresie przedszkolnym i szkolnym codziennie jakieś zajęcia...koszykówka codziennie - bo syn trenował 6 lat, basen codziennie (czasem dwa razy dziennie-jak się chciało o 5.30 wstać) bo córka 7 lat trenowała pływanie...
A w międzyczasie angielski 2 razy w tygodniu... i jeszcze bardzo częste wizyty lekarskie i szpitalne z młodym w okresie przedszkolnym i szkolnym gdyż miał problemy ze słuchem...ale to już inna bajka.
Praca...dom, gotowanie , sprzatanie...życie Gosia

Ale pomyśl sobie, że jak dzieci będą mieć lat naście i eścia...to luzik...
Młody od szkoły średniej już sam sobie radzi...
A młoda lat 15 juz tylko odbierana jest przez nas ok 19-stej dzień w dzień albo po angielskim albo po treningu (z pływania zrezygnowała to teraz skok w dal trenuje).

No ale tata - obowiązków dzieciowo-domowych brak??
No tu Ci współczuję...tu nie mogę narzekać bo mój M i posprzata i wypierze...a jak trzeba i ugotuje...

Jezu...spadam popracować bo chyba się rozpisałam...
Buziaczki dzielna dziewczyno!!
Magda70 10:05, 12 lis 2013

malkul napisał(a)
Beatko - jaki szacun? mój mąż cięgle tylko na mnie narzeka I właśnie mamy wojnę domową!

ups...
Życzę wygranej wojny
beta 10:07, 12 lis 2013

hej Gosieńko
rere79 10:26, 12 lis 2013

Gosia, zostawiam przytulaski :hug:. Zajrzyj do siebie na FM
Gabrysia_ 19:05, 12 lis 2013

Gosia...szybko działasz
...napisz później jak sprawuję się suszarka...bom ciekawa strasznie

A dzieci szybko urosną zobaczysz i nie bedą już potrzebowały tyle uwagi,będziesz miała więcej czasu dla siebie i na swoje hobby ...wiem co sobie teraz myślisz...urosną tylko kiedy?...szybciej niż myślisz
Moje też jeszcze niedawno były małe,a teraz pierworodny ma 15 lat,a córcia 11 lat i kiedy to zleciało?
Buziaki
butterfly 21:12, 12 lis 2013

malkul napisał(a)

Gosia, mój też ciągle na mnie narzeka
Wojny domowe też średnio co miesiąc (mój tylko mówi "o, widzę, że okres się zbliża)
Przy dzieciach tez rzadko...

Standard - typowa, polska rodzina ....