Dziękuję za wsparcie Sylwio Ogrody projektu Mirandy Brooks to na razie tylko inspiracja. Własnie odkryłam efekt estetyczny (ściągnięty trochę od Mirandy) który można osiągnąć stosunkowo niewielkim wysiłkiem - "ciągi komunikacyjne" są nie tylko koszone, ale podcięłam brzegi oddzielające "trawnik" od "kwietnej łąki" - "idealnie" prosto. Na zdjęciach wygląda to jeszcze nieciekawie, ale bez niszczenia naturalnej urody dzikiej łąki - zaczyna to odrobinę przypominać ogród
Żywopłot na razie nieformowany z róży, ale może trochę bukszpanu uda mi się zasadzić jesienią. Do efektu z filmiku trzeba 20 lat, ale przynajmniej sarny nie zjadają
Hydrożel działa ok. 5 lat, ale optymistycznie zakładam, że do tego czasu nasadzenia z róż będą sobie radzić nawet bez tego.
Pozdrawiam serdecznie,
Iza
Czy posadzenie szmaragdów co 80 cm patrząc przyszłościowo jest ok?
Zapytam jeszcze przy okazji o identyfikację cyprysika bo chciałam posadzić na rabacie ale nie wiem jaki to gatunek i jaki wyrośnie, zadałam pytanie w rozpoznawaniu iglaków ale nikt nie odpowiedział
Witaj Basiu.
Nie mam za co.Wiem, które to rybki.
Fajne będą wyglądać z delimitacyjnymi trawami .
Ja mam jedną maluteńką siekę stipy.
I sama nie wiem, czy ona przeżyje, czy nie.
Ćmy tak, tak są i urodziwe.
Hortensja wiechowata Magical Fire
Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma W pochmurny dzień, też można uchwycić fajne kadry. Wstawiam inną fotografię z tego wieczoru. Na pierwszym planie są roślinki (żeby nie było, że wstawiam zdjęcia nie na tematy ogrodnicze
Grazynko nie wiem co z bazantami zrobiy, pewnie sprzedamy. Mamy juz przepiorki.
Sylwia no trzeba do roboty sie wziasc a my jesze tyle innej mamy. Uff mam nadzieje, ze jakos ogarniemy. Wczoraj Emus mowil ze nam roboty szybciej przybywa niz ubywa
Pamietacie orzecza patyka kupionego rok temu? Pan w szkolce powiedzial, ze orzechy bedziemy miec za 7 lat a orzech sie postaral i juz w tym roku jest jeden