To drzewko- wiąz Jacqueline Hillier. Będzie podkrzesywane. Wiosną po strzygłam pierwszy raz i trochę mi bujnął na boki.
Ciekawy jest, bo podczas sadzenia ułamał mi się kawałek gałązki. Wsadziłam do ziemi i gdzieś tam rośnie mi drugi egzemplarz.
edit zdjęcie z początku kwietnia- widać, że kontur miał niewielki
Szałwie kwitną po raz drugi ale już zdecydowanie skromniej
Zakwitła tojeść bulwiasta wysiana z nasion. Nie jest specjalnie imponująca ale zobaczymy jaka bedzie w przyszłym roku.
Och Aniu dziękuję
Hortensje już przebarwiają się jesiennie. Jedne ładnie, drugie gorzej....
Ten najzwyklejszy, jeśli chodzi o kolor floks kupiłam na targu. Jakaś stara odmiana.....
Wianek już jest. Dziękuję Niedługo reszta
W ogrodzie bez zmian. W miarę dobrze trzyma sie tylko ta rabata z nawodnieniem. Tam rośliny są posadzone gęsto i częściowo zacienione. Na pozostałych rabatach tragedia. Mimo podlewania ze szlaucha ziemia sucha, twarda i zbita. Z ledwością udało mi sie wykopać dołki pod nowe rośliny.
Z miłych rzeczy to jestem zachwycona rudbekiami od Basi Gobasi. Niby nasionka te same a każda roślinka jest inna i inaczej sie przebarwia.
Moje gracki 2-letnie super przyrosly w tym roku ale za kwitnienie się nie biorą. A ten powojnik po przeniesieniu tez będzie w donicy? Kompostownik wypasiony ☺