Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 13:39, 23 wrz 2018

dominka napisał(a)
Ogród piękny
Fido jak zawsze przystojny i fotogeniczny

Fidek ma parcie na szklo zawsze wlezie w kadr ogonem chociażby . Duxo fajnych zdjęć mam takich z jego tyleczkiem )))
lojalna_ 13:44, 23 wrz 2018

inka74 napisał(a)
proszę mi tu tak nie żartować... ja po prostu utykacz straszny jestem, zero dyscypliny więc inaczej to sobie tłumaczę. Z każdą nową rabatką wracam do twoich zdjęć i kombinuję jakby choć odrobinę tak przemycić od ciebie do mnie (drzewa mnie powalają bo trawy z innych względów jak wiesz muszę ograniczać). A potem i tak chiński dywan robię no inaczej mi nie wychodzi. Na nauki musiałabym podjechać . Pięknie po prostu masz. Ech. Wzdycham. Fidka proszę wymiziaj za uchem. Uwielbiam jego minki niewinne.

A larwy żuka majowego też mam, krety też w związku z tym (( Przy zrywaniu trawy się okazało dlaczego na tyłach buszowały. Szukam jak to zwalczać bo one kilka lat w ziemi siedzą i rośliny niszczą. Ale boję się tyle chemii lać. Jakbyś jakąś skuteczną metodę znalazła - proszę napisz.

Dzięki wielkie ale z czasem widzę ze bardziej podobają mi się jeszcze bardziej jednorodne nasadzenia długie pasy tych samych roślin ale ogrod za mały na takie zabawy ach szkoda .

Ja larwy znalazłam w trawniku i tylko w trawniku i było po nim widać ze coś go zre w tym miejscu. Rabaty w tym roku mocno przekopane bo dużo przesądzą nią miałam ale na rabatach go nie spotkałam. Nie leje chemi psa mam co cały czas po trawniku łazi . Może wypozyczymy jakiegoś kreta od kolezanek hihihi .
lojalna_ 13:51, 23 wrz 2018

Monia81 napisał(a)
Joluś pozdrowienia wysyłam Fida pomiziaj, ależ on słodko wyszedł na tej fotce a ogrodem Waszym się zachwycam, więc już nie wiem co pisać, bo jest pięknie buziakuję i uściski wysyłam

Moniu Fidek pomiziany. Jak zmianę pogody znosisz ? Słońce na szczęście u nas przeblyskuje . Lubię bardzo jesień ale niech nie leje przy 10 stopniach C.

Przeniosłam moje rozchodniki i chyba tego im było potrzeba zmiany miejsca zaraz odzyly ♥♥♥

lojalna_ 13:57, 23 wrz 2018

Mala_Mi napisał(a)
A mi Fidusia nie zacytowałaś..... oj mam focha.... sama już nie wiem czy sie zachwycać piesą czy ogrodem.

Bo eM sie nie zachwyce... za te tuje.... ha ha ha..

Aniu wybaczam mu bo mi sklecil taki fajny domek pochwal go "))).i sesja Fidkowa dla Ciebie ♥

lojalna_ 14:04, 23 wrz 2018

U mnie wreszcie sieć roze troszkę pobudzily ....haha rychło wczas .

lojalna_ 14:10, 23 wrz 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Joluś Twój ogród o tej porze roku jest zachwycający. Potrzebuję jakieś miskanty delikatniejsze i mniejsze niż zebrinusy. Znowu rewolta mnie czeka. Buziaki

Gosiu u mnie miskanty tylko z tych wielkich . Ale mam zamiar kupić śmiałka tylko ze dopiero wiosna .....

Rewolty kocham wprost !!!! Gdybyś potrzebowała pomocy hihi to służę !!!!

lojalna_ 14:16, 23 wrz 2018

malgorzata_s... 14:17, 23 wrz 2018

Gdybyś była bliżej to skorzystałabym z radością
lojalna_ 14:52, 23 wrz 2018

Bardzo je lubię na zimę zabieram je do domu nie zostawię na mrozie
lojalna_ 14:53, 23 wrz 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gdybyś była bliżej to skorzystałabym z radością

Po robocie jak przyjadę to z latarka możemy popracować hihi a mam fajna na szelkach do biegania sobie kupiłam ))) Szkoda ze tak szybko robi się ciemno tego mi żal .