Ja trawki wiążę, gdy zaczyna już mocniej wiać.
Takie połamane już niezbyt ładnie wyglądają...
Poza tym ubóstwiam widok tych snopków
Pierwszy raz widziałam je u Domi - u niej to miszczostwo snopkowe!
Dumam, bo czytam że wiążecie już trawy w snopki, nie wiem czy już czas bo mi sie wydaje że za wcześnie, od czego to zależy , może też winnam juz wiązać?
Miałam plan na dziś miałam iść kopać w ogrodzie kolejna rabatkę jak mała uśnie, mała usnęła a z nieba leje deszcz
Gosia.. z wiekiem jeżówki zrobią sie gęstym krzewem.. co kwitnie od dołu do góry Dlatego podają w jeżówkach podają nie tylko wysokość ale i szerokość. Jak będziesz uszczykiwać przekwitnięte kwiaty to będą coraz nowe gałązki z kwiatami.. roślina nie wysila się na zawiązywanie nasion.. Teraz jeżówki masz młode wiec to jedne patyk z kwiatkiem, ale za rok to już będzie kilka razy taki na szerokość..
Jeżówki się rozwidlają w wielu miejscach na łodydze...
Tu są posadzone 3 sadzonki Wcześniej w pomarańczowych też pokazywałam 3 sadzonki.. z zeszłego roku...
Obrywaj tylko pierwsze przekwitłe kwaty.. bubudzisz do wypuszczania nowych, ale ja nie urywam ani jednego kwiatka I też gęste
Och, z tym podziwem to bez przesady Liczą się efekty, a do tych jeszcze daleka droga. Bardzo daleka.
Ale nie powiem - cieplutko mi się przy serduszku zrobiło po przeczytaniu takich pochwał. Próżna jestem?
Agentko Ewo, Magdo(70) - heloooooł
Och, mam nadzieję, że będzie co podziwiać. Nornice mam w wiejskim ogrodzie, ale nie zjadają cebul. Choć może winnam napisać: nie zjadały dotąd...
To będziemy czekać razem Aniu, ogrody są z gumy - dasz radę dojść do takiej ilości, jak w poprzednim
Wszystko z czasem się upchnie
Ta liczba już nieaktualna
Dzisiaj znowu dopadła mnie chwilowa niepoczytalność To chyba jednak trzeba leczyć
Dokupiłam 190 sztuk. Ale pójdą do donic.
Tak przynajmniej planuję, a co z tego wyjdzie, to się okaże, bo... donic nie mam
Wszystkich miłych Gości buziam i tesiskam
Zaraz do Was lecę ale najpierw zrobię streszczenie dla Pszczółki.