Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:53, 06 lis 2013

Do góry
Nota bene - suszarka wybrana
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:52, 06 lis 2013

Do góry
Gabrysiu właśnie u Ciebie juz ostatnio widziałm że pięknie powiązałaś.dlatego zapytowuję u Domi to ogólnie mistrzostwo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:51, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Martuś - dzięki, wstążki dziś przygotwałam. jak sie rozpogodzi to powiążę coby potem nie marznąć

No własnie, trzeba wiązać już, żeby potem nie zamarznąć na wygwizdowie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:51, 06 lis 2013

Do góry
Beatko-idź bo jak deszcz przyjdzie to pupa

Do góry
malkul napisał(a)
Dumam, bo czytam że wiążecie już trawy w snopki, nie wiem czy już czas bo mi sie wydaje że za wcześnie, od czego to zależy , może też winnam juz wiązać?

Miałam plan na dziś miałam iść kopać w ogrodzie kolejna rabatkę jak mała uśnie, mała usnęła a z nieba leje deszcz

Ja trawki wiążę, gdy zaczyna już mocniej wiać.
Takie połamane już niezbyt ładnie wyglądają...
Poza tym ubóstwiam widok tych snopków
Pierwszy raz widziałam je u Domi - u niej to miszczostwo snopkowe!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:50, 06 lis 2013

Do góry
Martuś - dzięki, wstążki dziś przygotwałam. jak sie rozpogodzi to powiążę coby potem nie marznąć
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:44, 06 lis 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Gabisu, wrzucam tutaj szybką fotke moich dzisiejszych zakupów. W sumie nawet bardzo ogrodowe inspiracje na lato

Krzesło i lampiony Cotton Ball Lights

Czyli wszystko co kocham
Dla odmiany czas na zmiany... 09:32, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Beatko -priv.
Zapraszam zawsze

dziękuję Gosiu
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:30, 06 lis 2013

Do góry
Anno - podziękował za wytłumaczenie
Ogród niby nowoczesny ale... 09:24, 06 lis 2013

Do góry
Madzia - nie sneruska a oszczędna kobieta!
Tosia prawdę mówi ja używam co pół roku i piekarnik jak nowy. i nigdy nie myję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:21, 06 lis 2013

Do góry
Dumam, bo czytam że wiążecie już trawy w snopki, nie wiem czy już czas bo mi sie wydaje że za wcześnie, od czego to zależy , może też winnam juz wiązać?

Miałam plan na dziś miałam iść kopać w ogrodzie kolejna rabatkę jak mała uśnie, mała usnęła a z nieba leje deszcz
Ogród Dominiki 09:19, 06 lis 2013

Do góry
Domi ja przepraszam, a czy gzieś dałaś foto tego placu zabaw, który tak smacznie opisałaś. daj proszę, bo mi język do .....ucieka
Dla odmiany czas na zmiany... 09:16, 06 lis 2013

Do góry
Beatko -priv.
Zapraszam zawsze
A miało być tak pięknie.... 09:15, 06 lis 2013

Do góry
Reniu- a dlaczego ty jeszcze jestes w projektowym? ja się pytam!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:00, 05 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ania jak zrobić żeby na jednej łodydze zakwitło więcej jeżówek , wystarczy dociąć kawałek z góry zanim zakwitną czy jak?
kiedyś Danusia pisała o werbenie patagońskiej i tak tez wiosną ,przycięłam i wyrosły nowe łodyzki na tej jednej i każda z nich zakwitła.
tak mam zrobic z jeżówkami na przyszły rok?
wiem że to smieszne ale pamiętaj, że ja się wszytskiego jeszcze uczę

Gosia.. z wiekiem jeżówki zrobią sie gęstym krzewem.. co kwitnie od dołu do góry Dlatego podają w jeżówkach podają nie tylko wysokość ale i szerokość. Jak będziesz uszczykiwać przekwitnięte kwiaty to będą coraz nowe gałązki z kwiatami.. roślina nie wysila się na zawiązywanie nasion.. Teraz jeżówki masz młode wiec to jedne patyk z kwiatkiem, ale za rok to już będzie kilka razy taki na szerokość..
Jeżówki się rozwidlają w wielu miejscach na łodydze...
Tu są posadzone 3 sadzonki Wcześniej w pomarańczowych też pokazywałam 3 sadzonki.. z zeszłego roku...

Obrywaj tylko pierwsze przekwitłe kwaty.. bubudzisz do wypuszczania nowych, ale ja nie urywam ani jednego kwiatka I też gęste
Ogród niby nowoczesny ale... 21:26, 05 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)

ja ma Płyta indukcyjna Teka IR 942 HS
- bardzo ja lubię bo jest w prostokącie ma planiki obok siebie więc nidy mnie nie parzy po łapkach .

a piekarnik mam siemensa jak szukaąłm to licyzła się przede wszytski pyroliza. bo ja nei lubię sprzątać więc on sprząta za mnie.

plyta w prostokącie u mnie nie ma szans...mam za mały blat a i okap w kwadracie

Kokoszko-Sknerusko a ta "pyroliza" to prądu nie żre???
W Gąszczu u Tess 21:11, 05 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Tesiu - cicho podczytuję i jestem pełna podziwu co tu sie wyrabia! ale wiosna i latem to tu będzie tloczno od podziwiających

Och, z tym podziwem to bez przesady Liczą się efekty, a do tych jeszcze daleka droga. Bardzo daleka.
Ale nie powiem - cieplutko mi się przy serduszku zrobiło po przeczytaniu takich pochwał. Próżna jestem?

Agentko Ewo, Magdo(70) - heloooooł

AgnieszkaBK napisał(a)
Podziwiam ilość posadzonych cebul. Ja mam ogród wśród pól i musiałam pogodzić się z tym, że im więcej cebul, tym więcej nornic... więc ograniczam sadzenie Będę podziwiać u Ciebie

Och, mam nadzieję, że będzie co podziwiać. Nornice mam w wiejskim ogrodzie, ale nie zjadają cebul. Choć może winnam napisać: nie zjadały dotąd...
monteverde napisał(a)

Tesia ale cebul, ja nie będę miała nawet 1/3 tego co miałam no i inne nasadzenia też przemyślane, będę czekała do wiosny żeby zobaczyć efekty

To będziemy czekać razem Aniu, ogrody są z gumy - dasz radę dojść do takiej ilości, jak w poprzednim
Wszystko z czasem się upchnie
as226 napisał(a)

Teresko o matko 1000 cebul ale będzie pięknie wiosną, nie mogę się doczekać, żeby to zobaczyć.

Ta liczba już nieaktualna
Dzisiaj znowu dopadła mnie chwilowa niepoczytalność To chyba jednak trzeba leczyć
Dokupiłam 190 sztuk. Ale pójdą do donic.
Tak przynajmniej planuję, a co z tego wyjdzie, to się okaże, bo... donic nie mam

Wszystkich miłych Gości buziam i tesiskam

Zaraz do Was lecę ale najpierw zrobię streszczenie dla Pszczółki.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:00, 05 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Nie wiem czy mogłam ale musiałam to pokazać na swoim wątku nie zabijesz mnie? jak co to pisz szybko usunę

nie zabiję wariatko jaki odzew odrazu
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:48, 05 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Kurcze no właśnie jak to jest, ba ostatnio kupowałam dwa buki u Pana który jest jakims doktorem dendrologi i on mi właśnie powiedział , ze mam tak zrobić jak go pytałam o jeżówki bo on tak robi i ma o wiel więcej kwiatów. juz zgupiałam.
Koniecznie jest to temat do rozwikłania!
No bo więcej kwiatów to byłoby coś!

Hania Ci dobrze napisała nic z tego nie bedzie to nie ten rodzaj rośliny. Jeżówki mozesz co najwyżej duże kępy podzielic na mniejsze.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 05 lis 2013

Do góry
Tosia, Zawitka, karola, Malkul, Tusiala macham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies