Mala_Mi
23:25, 05 lis 2013

Reszcie macham z deszczowego Podkarpacia.. pada kolejny dzień... zapomniałam jak deszcz wygląda... niech pada, bo sucho.. deszcz potrzebny roślinkom na zimę ..
I do kilku konkretów sie odniosę, sorki, że nie do wszystkich, ale mam już ograniczony czas pobytu na forum..
Haniu - jeżówka ma międzywęźla
I z każdego są kwiaty..a z między są kolejne między
Wiec lepiej tego jednego badylka z którego powstają międzywęźla lepiej nie ucinać... ale to moje zdanie..... i ze mnie fachowiec taki co to wie tylko to co sam przetestował.. Ale nie mam ambicji i predyspoczycji do robienia doktoratów z tego 
Irenka - jutro polecę do Ciebie na lekcje geografii lokalnej... dziś już nie mogę... muszę uciekać od kompa. Ale wielki całus za to
Jesteś kochana 
Gosia - dendrolog jest od drzew.. a jeżówka to bylina
Madżen - ja kupowałam na Allegro i jako Kwiatyllo.... i tam ceny były dużo lepsze niż na cebule.pl, Andżeliki kupowałam po 83gr., a krokusy wielkokwiatowe po 0,319zł... taniej nie znalazłam
Botaniczne tak.. ale nie te wielko.
Bogdzia - masz olbrzymie rh, wielkie azalie, moje to pryszcze na dupci.. a i tak je pokazuję, bo mnie one cieszą.. bo są moje..... i moje nie okazy zdrowia, do Twoich im daleko.. ale moje cieszą bo moje, a Twoje cieszą bo wielkie .. i nikt piękniejszych nie ma
Ze swoich sie cieszę jak szczerbaty z grzebienia, a z twoich jestem dumna
I każdemu sie chwalę jakie to "rodony i dendrony" ma moja koleżanka
To chyba nie chodzi o to by pokazać co sie ma najlepsze na forum...
Ważne że coś mamy i to jest nasz wspólny mianownik czyli ogród..
Alinka - nornic nie mam
Ale mam nowe rabaty, które maja malutkie dziurki pomiędzy młodymi roślinami w które jeszcze coś sie upchnie... Andżeliki z niezapominajkami.. mały kłopot, ale przecież będę mieć większą rabatę, wiec już na to konto mogę coś zagęścić
Głownie to kupiłam krokusy, które posadzę nad tulipanami, na nowej rabacie z liliowcami
500 krokusów posadzone co 5cm.. daje pole obsadzone powierzchnią 1,25m....posadzę co 15 cm
Rozrosną sie 
Aniu MOnte - dobrze gadasz
Aniu Art - możesz ją zostawić... a przesadzić wiosną, a możesz przesadzić teraz... jak masz w szczelinie, to na wiosnę będziesz mieć ich dużo.. wiec nie martw sie jedną.. będzie ich więcej
Jak w szczelinie nie przeszkadza, że rośnie to też możesz zostawić , da sobie radę.. Naparstnice najlepiej i najładniej rosna tam gdzie sie same wysiały, a wysiewają sie naprawdę w głupich miejscach
Mam pomiędzy kostką brukową .. i kwitła 
Agata - ten problem mamy wszyscy
Do piszących o pogodzie - leje nadal... w myśl wierszoklety.... "O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny..... "
Jutro obiecuję.. do Was pójdę podgrandzić..... ale dziś zostanę wyklęta z rodziny jak sie nie odkleję od kompa
I do kilku konkretów sie odniosę, sorki, że nie do wszystkich, ale mam już ograniczony czas pobytu na forum..
Haniu - jeżówka ma międzywęźla

Irenka - jutro polecę do Ciebie na lekcje geografii lokalnej... dziś już nie mogę... muszę uciekać od kompa. Ale wielki całus za to

Gosia - dendrolog jest od drzew.. a jeżówka to bylina

Madżen - ja kupowałam na Allegro i jako Kwiatyllo.... i tam ceny były dużo lepsze niż na cebule.pl, Andżeliki kupowałam po 83gr., a krokusy wielkokwiatowe po 0,319zł... taniej nie znalazłam

Bogdzia - masz olbrzymie rh, wielkie azalie, moje to pryszcze na dupci.. a i tak je pokazuję, bo mnie one cieszą.. bo są moje..... i moje nie okazy zdrowia, do Twoich im daleko.. ale moje cieszą bo moje, a Twoje cieszą bo wielkie .. i nikt piękniejszych nie ma

Alinka - nornic nie mam

500 krokusów posadzone co 5cm.. daje pole obsadzone powierzchnią 1,25m....posadzę co 15 cm

Aniu MOnte - dobrze gadasz

Aniu Art - możesz ją zostawić... a przesadzić wiosną, a możesz przesadzić teraz... jak masz w szczelinie, to na wiosnę będziesz mieć ich dużo.. wiec nie martw sie jedną.. będzie ich więcej

Agata - ten problem mamy wszyscy

Do piszących o pogodzie - leje nadal... w myśl wierszoklety.... "O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny..... "
Jutro obiecuję.. do Was pójdę podgrandzić..... ale dziś zostanę wyklęta z rodziny jak sie nie odkleję od kompa