Witaj Dominiko!
Prześledziłam z ukrycia Twoj wątek od początku i jak wszyscy odwiedzający, jestem pod wielkim wrażeniem.
Ogrod wyglada na bardzo dojrzały, choc tworzysz go dopiero od kilku lat. Duże okazy drzew i konsekwencja nasadzeń robi swoje. Podziwiam Twoj kunszt w komponowaniu rabat, dyscyplinę w doborze gatunków i pracę włozoną w utrzymanie ogrodu, zwłaszcza przy opiece nad malutką Martusią.
Zainspirowały mnie zestawienia iglakow i lisciastych, kolorystyka przebarwiających się jesienią drzew, całoroczna uroda traw i kwietne dodatki wiosną. Świetne oświetlenie ogrodu dopełnia całości. Brawo!
Nasadzenia sąsiadów to kolejny atut, zapożyczona perektywa to cenny bonus każdego ogrodu, którego zazdroszczę

To tak a propos Twoich kompleksów i rzekomych dziur na rabatach. Chciałabym mieć tylko takie miejsca do ukrycia
Ciekawa jestem Twoich planów na przyszły rok, czyżby miały się pojawić kolejne rabaty? Masz sporo przestrzeni, moze wykroisz z trawnika jakąś wyspę? Wspominałaś kiedyś, ze układ domu, podjazdu i tarasu uniemożliwia Ci tworzenie tajemniczych zaułków, zakątków ogrodowych. Wydaje mi się, ze w każdym ogrodzie mozna takie stworzyć, więc wszystko przed Tobą.
Najlepszym przykładem jest ogrodowa bombonierka Danusi, pełna ukrytych, pełnych uroku zakamarków na małej przestrzeni.
Gratuluję dokonań i pozdrawiam serdecznie!
Kasia