Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

_KaSka_ 22:05, 04 lis 2013

Witaj Malkul,

Chciałabym się w końcu przywitać, jako, że jestem dość stałym gościem Twojego wątku. Podziwiam Twój i Twojego M nakład pracy jaki wykonaliście w domu i w ogrodzie, jak i efekty.
A że do tej pory bywałam tu incognito, chciałabym się jakoś odwdzięczyć i pokazać inspirację ogniskową ( w sensie dosłownym), na którą ostatnio trafiłam na stronach Customform. Może Ci się spodoba.

Inspiracja altankowa- jestem jak najbardziej za. U mnie planuję motyw przewodni, ten co pojawił się po lewej stronie zdjęcia- czyli potrójnej belki plus żagiel.

Pozdrawiam
Kasia

Ps jak sprawują się Twoje krzesła w jadalni? Choruję na nie od długiego czasu. Tylko drugą połowę muszę jakoś przekonać.

malkul 10:29, 05 lis 2013

Syluś - nie spieszy sięspokojnie.
Styl masz troszkę inny ale masz tak pięknie i wybujale i twja pracowitość kobieto oraz wytrwałość-tylko podziwiać
malkul 10:35, 05 lis 2013

KaSka_--tym bardziej miło mi Cię gościć, ze się wreszcie ujawniłaś. im więcej głosów w przeróżnych dyskusjach i świeżych spojrzeń tym lepiej

Krzesła uwielbiam są mega wygodne, zawsze świetnie wyglądają, szybko się myją. Jeden z lepszych wyborów. polecam.
Za inspirację ogniskową dziękuję, zapisałam w czeluściach moich inspiracji.

Nad tą potrójną belką tez dumam ale nie wiem czy nie będzie u mnie za dużo tego wszystkiego. okaże się jak powstanie pełen projekt i pomysł. bo u nas jeszcze muszę wcisnąć grilo-wędzarnię plus ognisko i siedziska pod pergolą. na pewno nie będzie elementu wodnego mimo iż ten jest cudny

Pozdrawiam
Gosia
malkul 17:37, 05 lis 2013

Dziś na forum odkryłam fajne znalezisko.Szkoda że tak poźno ale lepiej późno niź wcale.
Zajrzyjcie zresztą same: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3559-rzucona-na-gleboka-wode-zakladam-swoja-zielona-odskocznie?page=9 foto u dołu srony
malkul 09:21, 06 lis 2013

Dumam, bo czytam że wiążecie już trawy w snopki, nie wiem czy już czas bo mi sie wydaje że za wcześnie, od czego to zależy , może też winnam juz wiązać?

Miałam plan na dziś miałam iść kopać w ogrodzie kolejna rabatkę jak mała uśnie, mała usnęła a z nieba leje deszcz
beta 09:35, 06 lis 2013

hej Gosiu...ja jeszcze nie wiązałam...ale chyba trzeba się będzie na podwórko się wybrać, póki deszcz nie pada, bo pogoda taka zmienna....

pozdrawiam Gosiu i życzę żeby te chmury deszczowe wiatr rozgonił
magnolia 09:42, 06 lis 2013

jeszcze nie musisz, ale jak masz ochotę, to nie zaszkodzi. Teraz jeszcze nie sa połamane, to snopek większy będzie. Wiązać można ale nie ma konieczności, teoretycznie chroni to trochę karpe korzeniową przed mrozem i przed zagniwaniem zimą.
malkul 09:50, 06 lis 2013

Martuś - dzięki, wstążki dziś przygotwałam. jak sie rozpogodzi to powiążę coby potem nie marznąć
Gabisia 09:51, 06 lis 2013

malkul napisał(a)
Dumam, bo czytam że wiążecie już trawy w snopki, nie wiem czy już czas bo mi sie wydaje że za wcześnie, od czego to zależy , może też winnam juz wiązać?

Miałam plan na dziś miałam iść kopać w ogrodzie kolejna rabatkę jak mała uśnie, mała usnęła a z nieba leje deszcz

Ja trawki wiążę, gdy zaczyna już mocniej wiać.
Takie połamane już niezbyt ładnie wyglądają...
Poza tym ubóstwiam widok tych snopków
Pierwszy raz widziałam je u Domi - u niej to miszczostwo snopkowe!
malkul 09:51, 06 lis 2013

Beatko-idź bo jak deszcz przyjdzie to pupa