Wczoraj zagościły na placyku żwirowym róże Jardin des Tuileries. Były tam wcześniej już te małe lawendy, ale część z nich na pewno poleci gdzie indziej, bo są za gęsto i za dużo. Po drugiej stronie placyku tak samo, tylko zamiast cisów są miskanty Yaka Dance
Byłam w tej bajce i przechodziłam przez kolejne magiczne drzwi...
Dziękuję za sobotnie zaproszenie Spędziłyśmy z Kasią i resztą towarzystwa fantastyczny czas. Czy istnieje możliwość adopcji waszego ogrodu? Kolejka nie miałaby końca Staję pierwsza jakby co
Zakochałam się w waszych pokojach ze starymi drzwiami a w szczególności w bylinowym, warzywniaku i altanie - cudownie wtopionej w krajobraz. Was też kocham, ale to pewnie już wiecie
Dziękuję za pyszny obiad i deser, jedzenie u was to poezja, jeszcze w takiej porcelanie!!! Spróbuję powtórzyć dyniową, tylko kwiatu nasturcji mi brak Buziaki i do następnego!
Dziękuję Aniu za wyczerpującą odpowiedź. Dzisiaj zrobię z liliami porządek
Ty masz tyle pięknych różnych roślin, że nie mogę zrozumieć gdzie to wszystko mieścisz?
Kwitnąca magnolia o tej porze roku - perełka
Jesteś nie tylko cudowną kocią mamą, ale też sowy przyciągasz jak magnes Pięknie je obfotografowałaś, te wieczorne kadry są magiczne... i takie twoje, niebieskie...
Monia piękne kadry!!! Normalnie jak nie lubię tej brązowej trawy i nawet jej u Agi nie widziałam, to po twoim zdjęciu aż serducho, które jest na drugim ożyło i zaczyna bić Świetne połączenie z berberysem, ciekawe czy zimuje?
Madzia, "ty nasze adoptowane dziecię ze Śląska" - nosz padłam jak ten wpis od Anitki zobaczyłam No więc dzięcię, ty zobacz z iloma facetami myśmy ten dzień spędziły Jeszcze Wojciecha w kadrze brakuje! Niech eMuś na forum nie wchodzi, mój lepiej też
Gosiu ciesz się pięknie kwitnącymi ogrodówkami. Dziewczyny narzekają, że od lat im nie kwitną. Z tym kolorem to faktycznie tak jak piszesz u mnie taki przełamany róż, niebieskiego koloru nigdy nie udało mi się uzyskać
Jechałam do szkółki - często tam jadę, a pierwszy raz widziałam przy jednej z posesji trzy szpalery pięknych hortek ogrodowych. Ta ilość zrobiła na mnie ogromne wrażenie.
Chyba się kiedyś zatrzymam i porozmawiam z właścicielką