Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:25, 09 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
... w kulki...

Kulki czy w poduchy idziesz??

Tez mam wrazenie, ze czosnki jakos krotko w tym roku kwitly.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:24, 09 cze 2017

Do góry
Siaczku- nornic ci nie życzę, a co do koni to pamiętam naszą rozmową i współczuję bardzo.

Łukasz- jeżówki? a nie masz na myśli jarzmianek?

AnkaK Nawigatorka- u nas oglądanei za free także luzik

Johanka - nie umieraj i nei choruj masz zadanei przecież - musisz ogród dokończyć

Martynko- ten czyścicec to mam nadzieję za rok pokaże na co go stać bo teraz sadzonki były malusie więc wypierdki takie strasza ale kolor ma fajny i kwiat duży
Na gabionie pnie się powojnik

Justysia- jarzmianki masz w slicznym kolorku podzielisz sobie i będziesz miała łan za dwa lata

Ela- to sadzonki już kilkuletnie, zimuja w donicy dobrze te z siewu to małe kurduple są

Basiu- wielkie dzięki za tak miłe słowa.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:18, 09 cze 2017

Do góry
Amelko- mówisz że marudzę? no dobra już nei będę

Alex- takiej opcji brak

Kamilko- chociaż trawska nie marnieją, reszta albo wyżata albo grzyb, mszyca itd. plagi egipskie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:17, 09 cze 2017

Do góry
bold textMilka- jasne daj łubiny Kindzi, odpisałam u Ciebie

Edytko - mi też brakuje lawendy bardzo była przepiękne. szkoda mi jej. czarnulka dzięikuje za słowa uznania
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:15, 09 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Kopytnik u nie młody, nie ma co jeszcze dzielić, chyba że się uda, to o czym myślałaś, że kopytnik, to fiołek, jak nie kwitnie przypomina kopytnik, tego mogę dać ile chcesz; łubin dam Kindzi, odbierzesz u niej

a no to się mi pomyliło spoko. Jak Kindzia się zgodzi to proszę przekaż jej paczusię dla mnie z łubinami. ja odbiorę od niej albo ona do mnie na kawcię wpadnie jak będzie miałą ochotę dogadam już sobie z nią. Dziękuję dobra kobieto
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:13, 09 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
co to za kwiaty?

to pustynniki
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:12, 09 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

co to za kwiaty?
Stwórz ze mną mój ogród 15:08, 09 cze 2017

Do góry
Witam Was kochani, Panią Danusię, wszystkich forumowiczów i forumowiczki. Moja historia jest jak milion innych, czyli trafiłam przypadkiem na ogrodowisko (na nowoczesny ogród kokoszki MalKul ) i wsiąkłam.. Czytałam wątki po nocach jak najlepszą powieść ale przejdźmy do sedna. Od roku mieszkamy w domku i zdecydowaliśmy powierzyć firmie zrobienie trawnika i obrzeży dla rabat. Postawiliśmy to jako priorytet ze względu na małe dzieci (5lat i 8 miesięcy), żeby mieli gdzie biegać. I tu pojawia się prośba do Was o szybką pomoc, czy wyznaczone miejsca rabat są ok.. Zaczęłam też tworzyć zarys roślin inspirując się oczywiście ogrodowiskiem. Funduszy na projekt ani koncepcję a nawet na rośliny jeszcze nie mam ale na tym etapie chciałabym właściwie wyznaczyć rabaty a żeby dobrać właściwą szerokość wypadałoby mieć pojęcie co by tam było w przyszłości. Tak więc pomożecie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:48, 09 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Irenko zapisuja się na ten łubin: ) na 100% chcę. a kopytnika ze dwie malusie sdzoneczki bys mi uszczknęła?

Kopytnik u nie młody, nie ma co jeszcze dzielić, chyba że się uda, to o czym myślałaś, że kopytnik, to fiołek, jak nie kwitnie przypomina kopytnik, tego mogę dać ile chcesz; łubin dam Kindzi, odbierzesz u niej

ruszyły naparstnice i ostróżki, trawy pną sie do góry, zaraz lilie odpalą

dzwonki skupione
mam od Ani Antre
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:36, 09 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dobrze, że busz jest, nie trzeba plewić Irciu. Dążę do takiego stanu na cycku.

Teraz tylko będę musiała tam wleźć żeby suarce przekwitłe wyłamać.

Nie widzę tych dwukolorowych irysów od Ciebie, ani białego...to ciekawe...czyżby nie zakwitły??? Od Ewy z Jury ten brązowawy kwitnie. Możlwe, że zakwitną dopiero za rok???

Może tak być Kasiu, bo dałam właściwe.
Ale po podziale może tak się zdążyć, u mnie ten żółty od ciebie, jeden kwiat wydał, potem mam łososiowy i też 1 badyl z kwiatkami.
Będę grupować znowu, bo się rozlazło.
Najgorzej i tak chodnik w tej chwili wygląda, będę czyścić. A chwasty widać wszędzie, po tych ulewach się mutują
Jak będziecie, to może dla Malkul- Gosi łubiny weźmiesz, ma do Ciebie blisko, to sobie odbierze??
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:10, 09 cze 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Też myślałam o runiance ale ciągle słysze, że gdzieś komuś z jakiegoś powodu wypadła. Chyba tylko u Malkul daje radę. A tego derenia musze wygooglować. A gdzie byś go chciała posadzić?
runiankę miałam piękną, niestety w tym roku dopadł ją grzyb i praktycznie nic nie ma.

Pod świerkami mam taką rabatę z RH i tam jako wypełniacz, ale z kolei tam raczej sucho, tylko rodki dostają wode i raczej się tam nie nadaje, ale ładny jest
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:03, 09 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)
a mnie ostatnio korci dereń kanadyjski, tyle że on raczej do cienia. Cała runianka mi wypadła i coś w zamian muszę kupić. Na biało właśnie kwitnie, ale nie mam z nim zadnego doświadczenia

Też myślałam o runiance ale ciągle słysze, że gdzieś komuś z jakiegoś powodu wypadła. Chyba tylko u Malkul daje radę. A tego derenia musze wygooglować. A gdzie byś go chciała posadzić?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:07, 09 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
jaki będzie kolorek?

białe z nazwijmy to amarantowym środkiem - mam nadzieję że będzie pasować do żurawek - taki był zamysł, zobaczymy jak na zywo ten kolor będzie wyglądał
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 05:46, 09 cze 2017
Do góry
malkul napisał(a)
jarzmiany
plamiaste

ty to masz łan jarzmianek ...tylko w tym kolorze nijakim co to jakos nie polubiłam go moje dwa wypierdki przy tym wałku jarzmianek to ubodzy krewni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:12, 08 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
ty chyba masz Jarzmianka większa 'Venice '

Gosia kupowalam ją dwa lata temu i chyba bez nazwy ale wygoogluję sobie tą Venice ... dzięki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:51, 08 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
hihihi

Przełknełam tę myśl Skoro blaszak, to mistrzostwo świata!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:37, 08 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
czyścce malusie na razie ale za rok powinno byc już fajnie.

to jest varella?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:36, 08 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
jakoś zawsze mam wurzuty sumienia że za często ale nie mogę się powstrzymać

bredzisz
W Kruklandii 17:27, 08 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Juzia piękny ostry pink mają te filaretki. w donicy mi sie zxamarzył!!!! chyab pojade dzis poszukać.

Tylko nie wiem czy nie będą Cię wkurzać jak się położą....bo to u nich częste
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies