Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:05, 08 cze 2017

iwonkap napisał(a)

Ślicznościowy

Reniu na której rabacie masz te jarzmianki, możesz pokazać szerszy kadr jak masz je skomponowane ?

To jest rabata hortensjowa ... to ta która czeka na poprawki
ren133 23:07, 08 cze 2017

Agi2006 napisał(a)
Mnie też zachwyciły hosty i red baron. Pierwszy raz widzę takie zestawienie. Gdzie Reniu masz tę rabatę? W cieniu czy w słońcu? Bo to roślinki o skrajnie róznych potrzebach jesli chodzi o światło. A jarzmianka bordow genialna. Jak podasz nazwe to odgapię...jeśli pozwolisz A szum wody słyszę cały czas....

Chybawięcej słońca niż cienia tam jest ale spróbowałam to jest mała rabata przy kole ze ścianką wodną
ren133 23:10, 08 cze 2017

Tusiala napisał(a)
Cudownie.... Gdzie masz posadzone zawilce i ID?
A graby duże kupowałaś? To jakaś konkretna odmiana? Wspaniałe one

ID są na Reksiowej ale jeszcze małe a zawilce wiosenne i jesienne na pierwszej grabowej. Pewnie chodzi o te graby na reksiowej ... to jest grab fastigiata ... kupowalam je jesienią zeszłego roku
ren133 23:12, 08 cze 2017

malkul napisał(a)
ty chyba masz Jarzmianka większa 'Venice '

Gosia kupowalam ją dwa lata temu i chyba bez nazwy ale wygoogluję sobie tą Venice ... dzięki
ren133 23:17, 08 cze 2017

violau napisał(a)
witam wszystkich
mam taką rabatę ale całkowicie jest skopana, prosze o pomoc jak ją ładnie zagospodarować jakieś podpowiedz jak ją ożywić co w niej pozmieniać rabata ma około 10 metrów strona płd-zach , w tle rosną tuje a z przodu około 1,50 metra od tui posadzony rododendron, hibiskus, magnolia i azalia

Witaj ?Wiolu
Cięzko jest tak doradzić nie wiedząc jaki styl ogrodu lubisz, jakie rosliny już masz, jaki kształt rabat, nie widząc planu całości ... Dlatego może jakbyś opowiedziala coś więcej o swoim ogrodzie, upodobaniach byłoby łatwiej coś doradzić
iwka 09:10, 09 cze 2017

Renia a jakich rozmiarów masz kostki bukszpanowe na reksiowej? i co ile graby? tak pi razy oko
lindsay80 09:13, 09 cze 2017

Reniu, naprawdę wielka to przyjemność dla zmysłów oglądać Twój ogród, choć ja do końca zwolenniczką minimalizmu nie jestem, to w Twoim ogrodzie jestem zakochana, dla mnie to już nawet nie czołówka ale No 1 na O.

Nett 10:47, 09 cze 2017

Reniu chciałam Cię podpytac o Twoje róże pastelle, bo widziałam, ze masz sporo. Jesteś z nich zadowolona? One mają matowe czy błyszczące liscie? Czy kwiaty sie długo utrzymują i jak wyglądają jak przekwitają- czy znośnie? Jak duża u Ciebie rośnie i jak wygląda po deszczu. O, i jeszcze czy Ci chorowała w ubiegłym roku i czy byś ja polecała na front rabaty, oczywiście z czymś w nogach
Juzia 20:33, 09 cze 2017

Okolice ścianki wodnej to dla mnie mistrzostwo świata!!!
ren133 22:26, 09 cze 2017

iwka napisał(a)
Renia a jakich rozmiarów masz kostki bukszpanowe na reksiowej? i co ile graby? tak pi razy oko

Żabciu dokładnie 150cmx90cm