Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Blaski i cienie nowego życia 12:08, 16 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ula nadal u Ciebie rózano , u mnie Renaissance kwiat miała ładny ale krzak maleńki i teraz juz bez jednego liscia a Twoja śliczna.

tak dużo osób w tym roku narzeka że róże ma bez liści a moja tarasowa znowu wypuszcza liście, ciekawe czy zakwitnie jeszcze raz- to bym się cieszyła. Narazie zarasta ją Osteo i rozplenica

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:06, 15 wrz 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Piękne ścieżki, a ta ogromna trawa z pierwszego zdjęcia zauroczyła mnie, czy to jakaś odmiana rozplenicy?
Gdybyś miała zbędne siewki tej trawy chętnie wymieniłabym się za coś z mojego ogródka.

Dorotko ta trawa to rozplenica Moudry, nie ma problemu na wiosnę mogę się podzielić

chyba musze zrobić listę co komu obiecałam

przybywa mi dzieł sztuki

Blaski i cienie nowego życia 14:00, 15 wrz 2016

Do góry
Ulo fajne spotkanie miałyście!!A ta rozplenica śliczna-szkoda, że nie zimuje!
Blaski i cienie nowego życia 11:18, 15 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Urszulka, cóż to za śliczna rozplenica? Wiesz jaka to odmiana?

tak, to rozplenica kosmata ale okazuje się że nie zimuje, więc pozostaje cieszyć się ewentualnymi siewkami.U mnie narazie tanowi wypełnienie bo będzie musiała ustąpić miejsca Artemiskom, a te znowu zaczynają kwitnąć i są cudowne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:18, 14 wrz 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Jak zwykle o nie miałam z zachwytu patrząc na to piękno Danusiu co jest obok wiązu Camperdowni szukam inspiracji

Miskant 'Morning Light', berberysy jeden bordowy, cienkie listki, drugi Harlequin, jałowce chińskie 'Spartan' i 'Blaauw', trzmielina fortunego 'Emerald'n Gold, jałowiec 'Plumosa Aurea', rozplenica 'Moudry', cisy 'Fastigiata Aurea'.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:31, 13 wrz 2016

Do góry
Dziewczyny moje Ukochane
Wniosek po lekturze dzisiejszych postów jest taki: czekam do wiosny

Proszę uzbroić się w mocną baterię do komputera, żarówki LED, owocową herbatkę, bo liczę na Wasze wsparcie w zimie.
Róż nie kupuję teraz.Nic dobrego z tego nie wyjdzie, bo skoro nie wiem, jak, nie wiem ile, nie wiem gdzie i z czym, to jaki sens wydawać pieniądze taraz?

Iwi- dziękuję za namiary. Musze się istotnie wczytać i wpatrzeć, bo wszędzie widzę wąskie rabaty, przez które dosłownie przebija się siatka, a moja półka, to jest kolos jednak. Ja wiem, jak chcę- tzn. widzę to oczami wyobraźni, ale wiem tez, że u mnie to niewykonalne, albo bardziej precyzyjnie- widzę krzak róży w otoczeniu, ale otoczenia nie widzę. Źle chyba nazwałam tę półkę "różanką". Myślę, że bardziej pasuje do niej rabata z przewaga róż, albo z dużą zawartością róż.

Roma i Anbu- Pierwsza z Was, może w ogóle na stroną startowa sobie mój wątek wrzucić, bo jak widzę post tej nastolatki (przepraszam...musiałam....), to od razu się uśmiecham Druga z Was ściemnia (podobnie jak Pierwsza, ale w innym zakresie ), bo merytorycznie nie raz swój głos oddała! Ale reasumując- nawet jeśli Wasza obecność miałaby się faktycznie ograniczyć do tej materii, do której ogranicza się moja obecność na innych wątkach to nie wyobrażam sobie tego wątku bez Was! Zaglądać mi tu, i gadać- nawet co ślina na język przyniesie- o pogodzie, lalkach barbi i markach samochodów- o czym tam chcecie

HAniu...nie pamiętam jak trafiłam na Twój wątek, ale ciesze się, że Cię "poznałam". Dziękuję Ci za malowidło (nie wiem jak to w paint się nazywa?). Powiem Ci, że myślałam o wyższym "czymś" w tyle w ilości sztuk 3, ale ja oczywiście o brzozach Układ, który zaproponowałaś wizualnie bardzo mi się podoba, o doborze roślin nie dyskutuję, bo nie mam wiedzy. Mam oczywiście pytanie (typu: a świerki trzy to się zmieszczą? A przecież one duże rosną? A jak konkretnie rozplenica? A to zimuje w naszym klimacie?) ale zostawię je wszystkie na zimę, a przynajmniej zostawię na później.

Główny mój problem został rozwiązany- z zakupem róż należy się wstrzymać
I znowu też kłania się mądrość, że najpierw rozmieszczenie rabat muszę zrobić, a dopiero potem nasadzenia...ciesze się na te długie wieczory i fakt, że raczej w zimie po ogrodzie codziennie buszować nie będziecie A co- taka egoistka jestem
Blaski i cienie nowego życia 13:51, 13 wrz 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Moja renesansowa różanka

Urszulka, cóż to za śliczna rozplenica? Wiesz jaka to odmiana?
Lawendowy zawrót głowy 12:15, 13 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nett gracki sztuk trzy , rozplenica fontannowa, evergoldy przy kulkach, pod nimi konwalnik i w srodku Kostrzewę sina )))

Trzy gracki??? A to mnie zaskoczyłaś. Zmieściły Ci się? One duże rosną.
Borówcowy raj 10:49, 13 wrz 2016

Do góry
Odnalazłam etykietę mojej rozplenicy. To odmiana Cassian. Dla mnie ładniejsza niż Hameln.
Bluszcz cuchnie? Tam gdzie byłam miał mnóstwo kwiatów i nie śmierdziało. To ciekawe.

Zachwyciła mnie ta rozplenica. Czy jest wytrzymała na suszę?? I gdzie ją można dostać?
Chyba trzeba będzie ogród zmieniać, bo ja już nie mam sił na podlewanie, szukam tylko wytrzymałych, inne pewnie z czasem rozdam.
Lawendowy zawrót głowy 21:53, 12 wrz 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Jolu jakie trawki masz na tej rabacie z miłorzębem?

Nett gracki sztuk trzy , rozplenica fontannowa, evergoldy przy kulkach, pod nimi konwalnik i w srodku Kostrzewę sina )))
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:46, 12 wrz 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko ale miałaś fajnych gości a goście mieli super, ze mogli odpoczywać w Waszej cudnej oazie zieleni
Zakątek niebieski jak się rozrośnie będzie rewelacyjny! Już się przyjemnie na niego patrzy

Mam nadzieję, że coraz lepiej w nim będzie; miskanty Cosmopolitan rosną szybko, niektóre juz płotek przerosły, a jak sadziłam były w połowie, czyli jest szansa, że kiedyś te 3m będą
goście zawsze fajnie

róża Fairy przenoszona w upały odżyła
kwitnie
portulaki we wszystkich kolorach kwitną, niekoniecznie w tych pożądanych, z nimi loteria, ale i tak je lubię

rozplenica Rubrum
kłosy w słońcu cudne

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:19, 12 wrz 2016

Do góry
nebel napisał(a)

Milka, bardzo przepraszam, że tak okroiłam ten wpis, ale chciałabym zapamiętać nazwę tej rośliny. Ogród masz przepiękny

To rozplenica Samba, śliczna, ładniejsza od Rubrum, postaram się ją przezimować
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:06, 12 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Aż chwasty znikły ha ha

rozplenica Moudry
siewek pełno
jest ogromna, mają 2 lata
od podzielenia

mam nadzieje, że moje tez będą tak wyglądac w przyszłym roku, bo teraz im jeszcze daleko do Twoich takich wypasionych, ale moje hodowane od nasionka w tym roku, więc młodziutkie

a jak dzielisz trawy - wykopujesz, ciach szpadlem i do ziemi ??? czy jakoś inaczej ???
Walczę z ogrodem :) 11:51, 12 wrz 2016
Do góry
Śliczna ta rozplenica 'Black Beauty'.Czy ona zimuje?
Moja codzienność - ogród Oli 20:52, 11 wrz 2016

Do góry
emilia napisał(a)

Niesamowite widoki, duże ilości jednej odmiany to jest efekt !!!!!!!!!
Jak nazywa się ta rozłożysta trawa?

kupowana jako rozplenica Moudry
Ogródek pod przytulonymi dębami 18:18, 11 wrz 2016

Do góry
rozplenica - królowa września
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:30, 11 wrz 2016

Do góry
Dary zaczynają kwitnąć - rozplenica Autumn Magic
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 10 wrz 2016

Do góry
Rozplenica HAMELN w końcu sie rozkręciła

Typografia ogrodu 18:30, 10 wrz 2016

Do góry
gusiarz napisał(a)

Proszę, napisz jaki to rozchodnik i jaka rozplenica... Cudnie to wykoncypowałaś
to rozchodnik Stardust i hameln
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:20, 09 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Super wyszło Ci to połączenie: rozplenica, biały rozchodnik i fioletowe budleje!
A jak bzyczki muszą się cieszyć

Edit: Wooow! Ale metamorfoza!

Uwielbiam tą rabatę, dwie rozplenice u góry nie przetrwały zimy więc młodziaki są na górze
Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies