Dziewczyny moje Ukochane 
Wniosek po lekturze dzisiejszych postów jest taki: czekam do wiosny
Proszę uzbroić się w mocną baterię do komputera, żarówki LED, owocową herbatkę, bo liczę na Wasze wsparcie w zimie.
Róż nie kupuję teraz.Nic dobrego z tego nie wyjdzie, bo skoro nie wiem, jak, nie wiem ile, nie wiem gdzie i z czym, to jaki sens wydawać pieniądze taraz?
Iwi- dziękuję za namiary. Musze się istotnie wczytać i wpatrzeć, bo wszędzie widzę wąskie rabaty, przez które dosłownie przebija się siatka, a moja półka, to jest kolos jednak. Ja wiem, jak chcę- tzn. widzę to oczami wyobraźni, ale wiem tez, że u mnie to niewykonalne, albo bardziej precyzyjnie- widzę krzak róży w otoczeniu, ale otoczenia nie widzę. Źle chyba nazwałam tę półkę "różanką". Myślę, że bardziej pasuje do niej rabata z przewaga róż, albo z dużą zawartością róż.
Roma i Anbu- Pierwsza z Was, może w ogóle na stroną startowa sobie mój wątek wrzucić, bo jak widzę post tej nastolatki (przepraszam...musiałam....), to od razu się uśmiecham

Druga z Was ściemnia (podobnie jak Pierwsza, ale w innym zakresie

), bo merytorycznie nie raz swój głos oddała! Ale reasumując- nawet jeśli Wasza obecność miałaby się faktycznie ograniczyć do tej materii, do której ogranicza się moja obecność na innych wątkach

to nie wyobrażam sobie tego wątku bez Was! Zaglądać mi tu, i gadać- nawet co ślina na język przyniesie- o pogodzie, lalkach barbi i markach samochodów- o czym tam chcecie
HAniu...nie pamiętam jak trafiłam na Twój wątek, ale ciesze się, że Cię "poznałam". Dziękuję Ci za malowidło (nie wiem jak to w paint się nazywa?). Powiem Ci, że myślałam o wyższym "czymś" w tyle w ilości sztuk 3, ale ja oczywiście o brzozach

Układ, który zaproponowałaś wizualnie bardzo mi się podoba, o doborze roślin nie dyskutuję, bo nie mam wiedzy. Mam oczywiście pytanie (typu: a świerki trzy to się zmieszczą? A przecież one duże rosną? A jak konkretnie rozplenica? A to zimuje w naszym klimacie?) ale zostawię je wszystkie na zimę, a przynajmniej zostawię na później.
Główny mój problem został rozwiązany- z zakupem róż należy się wstrzymać

I znowu też kłania się mądrość, że najpierw rozmieszczenie rabat muszę zrobić, a dopiero potem nasadzenia...ciesze się na te długie wieczory i fakt, że raczej w zimie po ogrodzie codziennie buszować nie będziecie

A co- taka egoistka jestem