Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogródek Iwony II 07:27, 05 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Fajnie tutaj wygląda Lime M, ale jej namnożyłaś!!!.Rozplenice widziałam

Co to za trawa pod tym bukiem ? Fajnie by wyglądała tutaj rozplenica. Zobacz na ostatnich fotach (ogrod mały ale pojemny)jak Przemek ma podsadzone drzewka ..., rozplenicą właśnie.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:20, 05 wrz 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
a ta rozplenica dostała jakieś dopalacze?

W tym roku jest dużo mniejsza .. co mi sie bardzo podoba
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:23, 04 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Róża przez 3 lata była tragiczna.. pierwsze tłoczenie byle jakie.. i teraz się zreflektowała i poprawiła.. Wyciepałabym ale to prezent od Finki.. więc .. dawałam jej szanse.. i dziś mnie zachwyciła Ma cała sesję telefoniczną

a ta rozplenica dostała jakieś dopalacze?
Ranczo Edy 17:45, 04 wrz 2016

Do góry
Haniu trawy kwitną tak i dziś dojrzałam że wysuwają się kłosy rozplenicy i zapomniałam jakiej jeszcze muszę nazwę znaleźć taka z białym paskiem ciemny kłos będzie arbuza degustację możemy urządzić tego zjedliśmy i jeszcze rosną Buziaczki

to ta z paskiem

i rozplenica

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:56, 04 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Ponieważ nic o skarpie nie wiem, to podaję w ciemno: sedum, jeżówki

Przemyśl, czy nie lepszy efekt da ci obsadzenie całej skarpy hakonechloa macra lub Nicolas. W maju już masz duże czupryny. W tym czasie rozplenica zaledwie się budzi.

Toszka, dziękuję Ci serdecznie! Właśnie tak zrobię. Czy będzie pasować do niej irga 'Major'? Coś mi kojarzy z hakone kompozycja Szefowej z jednego ogrodu...
Duże tam słońce jest i suchawo, ale irga już daje radę.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:39, 04 wrz 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

co to za monstrualna piórkówka?

W tym roku mała, na szczęście..bo mi wszystko zarasta.. ale mała też jest wielka. To pierwsza rozplenica.. kupiona jako ..rozplenica czyli pennisetum alopecuroides. Czyli podstawowa odmiana.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:59, 04 wrz 2016

Do góry
A_gawa napisał(a)
Chciałabym obsadzić skarpę rozplenicami. Bardzo proszę - pomóżcie mi dokomponować jej towarzystwo. Z czym ją zestawić? Skarpa ma ok. 12 m.

Ponieważ nic o skarpie nie wiem, to podaję w ciemno: sedum, jeżówki

Przemyśl, czy nie lepszy efekt da ci obsadzenie całej skarpy hakonechloa macra lub Nicolas. W maju już masz duże czupryny. W tym czasie rozplenica zaledwie się budzi.
Pogubiłam się po drodze... 18:48, 03 wrz 2016

Do góry
Amelia rozplenica niszczy Ci murek?
Róża cudna, jedyna w swoim rodzaju
Ogrodowe skarby 08:20, 03 wrz 2016

Do góry
katel napisał(a)
Częściej mogloby się im tak mylic .
Beatko a w zwirku może by Ci pasowała rozplenica Karley Rose? To ta co Ci się u mnie podobala, jest wysoka ale się nie rozkłada tak na boki. Rośnie jak szalona tylko nie wiem jak zimę przetrwa.

Kasiu wstaw mi zdjęcie proszę tej rozplenicy . Posadzilas zakupione roślinki
Ogrodowe skarby 08:05, 03 wrz 2016

Do góry
Częściej mogloby się im tak mylic .
Beatko a w zwirku może by Ci pasowała rozplenica Karley Rose? To ta co Ci się u mnie podobala, jest wysoka ale się nie rozkłada tak na boki. Rośnie jak szalona tylko nie wiem jak zimę przetrwa.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:51, 02 wrz 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Wiesz o to chodzi, że w takim sporym ogrodzie takie małe bobki rabat czy roślin na rabatach nie będą dobrze wyglądać. Jak trawy to dużo, jak lawenda to dużo, jak wrzosy to też nie symbolicznie, bo wtedy musisz wypełniać dalej czym innym i robi się pstrokacizna, a z tego co pamiętam tak nie chcesz.
Przypomniałaś mi, że chciałaś kostrzewę- to też mogłoby być chociaż tak jak już Ci kiedyś pisałyśmy, ona się szybko starzeje, i dużo z nią roboty, ale kto bogatemu zabroni wpasowałaby się w siność lawendy i dała radę w takim piachu. Tyle, że skoro to będziesz wysypywać korą to i tak dojdzie jeszcze jeden kolor-brąz, więc będzie się ten klimat leśny z śródziemnomorskim gryzł..

Dzięki za złote rady.
Kostrzewy zarzucam więc. Bo to małe bobki
No i rzeczywiście te zeszłoroczne w tym roku już nieciekawe...

Lawenda jest tam powyzej, na forntowej.
I tam właśnie myślałam, żeby pomiędzy tym pasem żwirku z kocią trawą, a pasem lawendy z lewej, dać szeroku pas molinii, miskantów lub rozplenic. Jakiś wysokich i dość zwartych traw.
No a jak jeszcze dojdzie ta rozplenica na skarpie, to juz będzie super korespondencja.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:33, 02 wrz 2016

Do góry
Wiesz o to chodzi, że w takim sporym ogrodzie takie małe bobki rabat czy roślin na rabatach nie będą dobrze wyglądać. Jak trawy to dużo, jak lawenda to dużo, jak wrzosy to też nie symbolicznie, bo wtedy musisz wypełniać dalej czym innym i robi się pstrokacizna, a z tego co pamiętam tak nie chcesz.
Przypomniałaś mi, że chciałaś kostrzewę- to też mogłoby być chociaż tak jak już Ci kiedyś pisałyśmy, ona się szybko starzeje, i dużo z nią roboty, ale kto bogatemu zabroni wpasowałaby się w siność lawendy i dała radę w takim piachu. Tyle, że skoro to będziesz wysypywać korą to i tak dojdzie jeszcze jeden kolor-brąz, więc będzie się ten klimat leśny z śródziemnomorskim gryzł..

W tej chwili jak patrze na tą rabatę to i tak powiększyłabym plamy wrzosów, które już masz- z tych samych odmian. I dodała jakieś drzewo.

A co mi chodziło po głowie? no napewno nie jałowce czy inne iglaki; no właśnie dwie plamy wrzosów na skrajach i rozplenica mniej więcej po środku-troszkę z boku, nie centralnie i to wszystko. Ta rabata jest pewnie duża-na zdjęciach nie wszystko widzimy. Gdyby tych wrzosów miało być za dużo dodałabym może golterię rozesłaną, albo więcej rozplenicy. Tak, chyba poszerzyłabym rozplenice. Wtedy z każdego kąta ta rabata cieszyłaby oko Nie dzieliłabym jej na placki z roślin, tylko wykorzystałabym ten spad terenu na takie roślinne strumyki.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:44, 02 wrz 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Agatko zrobię więcej zdjęć w weekend

Dorotka Rozplenica Pegasus jest jednoroczna. Wysiewałam ją wiosną z nasion od Przemka. Ona jednak dogoniła te wieloletnie i kwitła zanim tamte się zebrały.
Gdyby ktoś chciał to mogę wysłać nasionka

To ja bardzo poproszę o nasionka tej rozplenicy, może Ty też chcesz jakichś nasionek z mojego ogródka? adres napiszę na pr.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:40, 02 wrz 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Agatko
Inna rozplenica -Vertigo- dla Was:

Piękna ta rozplenica.
Ale i ta Rozplenica Pegasus też bardzo ładna , cekawa .Suuper!!
Moje małe wielkie marzenie 17:28, 01 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Prawdopodobnie rozplenica jest z siewu i dlatego różni się pokrojem i wielkością.
Czekaj, uzbrój się w cierpliwość, to może (daj boże) w przyszłym roku u naszej Polinki będziemy się zaopatrywać A ponieważ sama jestem zauroczona małymi rozplenicami (efekt ten sam, a można je wszędzie upchnąć, bo mniejsze) to namówiłam Polinkę na maluchy Jest nadzieja wielka na dobre sadzonki Jej trawy są najlepszą wizytówką Sama czekam i przebieram nogami

Ooo tak, Polinkowe trawy podbiły i moje serce, więc będziemy się uśmiechać do Polinki na wiosnę
Moje małe wielkie marzenie 15:35, 01 wrz 2016

Do góry
Prawdopodobnie rozplenica jest z siewu i dlatego różni się pokrojem i wielkością.
Czekaj, uzbrój się w cierpliwość, to może (daj boże) w przyszłym roku u naszej Polinki będziemy się zaopatrywać A ponieważ sama jestem zauroczona małymi rozplenicami (efekt ten sam, a można je wszędzie upchnąć, bo mniejsze) to namówiłam Polinkę na maluchy Jest nadzieja wielka na dobre sadzonki Jej trawy są najlepszą wizytówką Sama czekam i przebieram nogami
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:08, 01 wrz 2016

Do góry
Agatko zrobię więcej zdjęć w weekend

Dorotka Rozplenica Pegasus jest jednoroczna. Wysiewałam ją wiosną z nasion od Przemka. Ona jednak dogoniła te wieloletnie i kwitła zanim tamte się zebrały.
Gdyby ktoś chciał to mogę wysłać nasionka

Ewa Przemka to na 100 koni wsadzić za rozpowszechnienie tej trawy

Inna rozplenica -Vertigo- dla Was:
Moje małe wielkie marzenie 14:35, 01 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Rozplenice to są kolosy, zwłaszcza ta duża, większa od Hameln. Hameln to min. 1m średnicy (w trzecim roku). Pod warunkiem dbania o nią

Dlatego polecam wszystkie Little (Boy, Bunny etc). Zamień na nie

Toszka a skąd to wiedzieć jaka to rozplenica, kiedy w szkółce szczyt szczęścia jak podpisana jest, zazwyczaj tylko ,,trawa".

Nr 1 największa ma 110 cm szerokości

Nr 2-70 cm

Nr 3-80 cm

Tosia potrafisz je rozróżnić?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:28, 01 wrz 2016

Do góry
Rozplenica 'Pegasus' - piękna nazwa dla tej piękności.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:25, 01 wrz 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
No i jakże bym mogła o niej zapomnieć
Rozplenica Pegasus i jej niezmordowane 5 minut

Rozplenica piękna, czy ona jest z tych wieloletnich?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies