Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:56, 21 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
W kwietniu to może lawenda U mnie kocimiętka, przywrotnik i inne wcześnie startujące już mają młode przyrosty. Kocimiętkę musiałam ciachać starą z młodymi przyrostami, chyba żeby się w kopciuszka bawić i po jednej gałązce ciąć

Aga cos mi się wydaje, że w kwietniu tego roku to już będą przekwitać późne tulipany.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:55, 21 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W kwietniu to chyba słomka i leżaczki. Dobrze, że zdążyłam je pomalować - odświeżyć.

A w maju, to wszyscy będziemy umęczeni.

Patrząc na prognozy chyba masz rację.... Już w lutym wisona z temperaturami +15 to starch się bać co będzie w marcu i kwietniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:54, 21 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja wszystkie byliny już wyciachałem żurawki zostawiam jeszcze w spokoju bo totalne pustki by zapanowały na rabatach. Teraz to się wybieram na dalsze porządki, bo bałagan wszędzie niemiłosierny

Hm pomyśle....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:53, 21 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Irenko - trawa zwała się Vertigo - potffora nie można zapomnieć
A zgadnij czyje zdjęcia zdominowały grafikę pod hasłem "trawa vertigo"?
Tak w ogóle mus ją kupić w tym roku

Turzyce palmowe mam - są ładniejsze trawy niż one Ta się dość szybko starzeje od spodu i dobrze gdy jest czymś obłożona

Hi hi własnie upewnialam sie czy to vertigo i zobaczyłam nas w grafice
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:52, 21 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, pamiętasz nazwę tego swojego potwora, tej bordowej trawy? chcę ją upolować, a zapomniałam nazwę;(

p.s. rozszyfrowałam moją trawę; to carex muskingumenis zwana inaczej turzycą palmową

Irenko potwór bordowy to rozplenica vertigo.

Turzyca palmowa, hm moja to chyba chwast?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:49, 21 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Aniu, chyba podświadomie ciebie dubluję, ale mus dokupić, bo te 10 to mało, no i kto te doły wykopie?

Dubluj , bedzie pieknie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:47, 21 lut 2014

Do góry
Wiosna na całego, forsycje nabrzmiewają,,,jak tak będzie dalej to ja jutro cały ogród uporządkuję. Wstanę chyba o 6 rano aby ze wszystkim zdąźyć...ciepło na całego, prgnozy nie zapowiadają ochłodzenia. Czyżby wiosna pełną gębą?
Oj krokusów dosadze jesienią jakem Madżen
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:22, 21 lut 2014

Do góry
Danusiu melduję, że pąki na forsycji już tuż tuż we Wrocławiu
Czekam na ciepływ wiosenny deszczyk bo u mnie sucho, że cos strasznego... Teraz wieczorem temepratura +10....
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:18, 21 lut 2014

Do góry
Syla , ktore miskanty polecasz z czystym sumieniem. Proszę o rekoemndację najpiekniejszych
Marzy mi się Siedlisko.... 18:16, 21 lut 2014

Do góry
Wiosna na całego!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:46, 21 lut 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Irenko pierwsze co pomyślałam to to,że te cisy idealnie pasują w tym miejscu gdzie je postawiłaś, tak jak Madżenka. A te duże cisy to gdzie widziałaś w takiej cenie? Pamietasz jaki to był gatunek?
Ja szukam na żywopłot. cis hicksii chyba najlepszy jest o ile czegoś nie pomyliłam.

Cieszę się że z Tobą wszytko ok ale proszę uważaj na siebie. Zrób to dla nas i dla siebie

No Marzenka dobrą podpowiedź dała, ale musiałabym jeszcze z 20 kupic, aby murek wokół gazonów zrobic; te hicksi też były i do tego spore, ale na spotkaniu słuchałam Wieloszki i ona na podstawie obserwacji stwierdziła, że cisy Baccata najszybciej przyrasta i możesz strzyc, są zielone i złociste, jak moje...uważam
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:59, 21 lut 2014

Do góry
Codziennie liczę na deszcz aby roślinki podrosły a tu nic, beszczelnie ciągle słońce świeci! Muszę przed pracą obejrzeć forsycję sąsiada, bo coś mi się wydaje, że będzie rekordowe kwitnienie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:56, 21 lut 2014

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Marzenka im bardziej się zaczytuję tym bardziej zaczynam wierzyć, że ja bardziej do garów jestem stworzona. Ha ha ha . Ta cała wiedza mnie przerasta. To wręcz nieprzyzwoite aby tyle wiedzieć ale zazdraszczam potwornie.

Anetko wszyscy kiedyś zaczynali. Gdybyś widziała moje początki przed 12 laty... Chyba bym zdjęcia mojego ogródka na forum nie pokazała cale szczęście, ze mamy ogrodowisko: koplanię wiedzy, grono wspierających osób i Szefową!
Co z tym ogródeczkiem począć 06:49, 21 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Basiu u mnie hiacynty też na wierzchu
Zastanawiam się czy szafirki juz powinny wyjść ? ,sporo ich nasadziłam i nie widzę żeby wyłaziły
Ja dzisiaj obcięłam hortki i posciagałam gałązki swierku z zurawek i trawek (wszystko zabezpieczyłam w obawie że zmarznie )
Teraz czekam na wiosnę

Nikita bio nie ma i jak sobie sama nie kupię to raczej nie będzie
Teraz juz dam sobie spokój ,wydatki na ogród się zaczną ,trzeba kasę odkładać ,ale ....... na zimę

Szafirki kwitną zdecydowanie póżniej, jesli nie wylazły w grudniu w czasie ciepłych dni to teraz jeszcze sie nie przebijają. Kwitną o ile mnie pamieć nie myli ze wczesnymi tulipanami.
Co z tym ogródeczkiem począć 06:47, 21 lut 2014

Do góry
Ewo zdecydowanie za długo nie ma latarenek. Ja zamówiłam wieczorem jednego dnia, na drugi wysłali, trzeciego była dostawa. Monituj!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 06:46, 21 lut 2014

Do góry
Beatko ja nie wiem czy mam everbloom, wydaj e mi się, źe tak, gdyż mimo ostrych mrozów kwitla na nowych pędach. Kupiłam jednka jako NN. I to na dodatek w czasach przedogrodowiskowych.
Dlatego myślę, że porady Ani Monte bardzo cenne. Ja z cięciem ogrodowych zdecydowanei się wstrzymuję, dopiero gdy będzie wyraźnie widać gdzie podmarzła to przytnę te końcówki. Teraz jest czas na cięcie bukietowych, z ogrodowymi jeszcze się wstrzymuję.
Ogród w cieniu brzozy 06:42, 21 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Ewo udało mi się teraz wkleić inne zdjęcie swojej, popatrz, wydaje się, że Twoja może być Astrid.

Ojej jak cudownie. Wlasnie planuję taki widok, lawenda i purpurowa róża a w nogach okrywowa bladoróżowa
U Oci ... 06:40, 21 lut 2014

Do góry
Ocia wracaj!! miskanty już przycięłaś?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 06:39, 21 lut 2014

Do góry
Witam właścicielkę ogrodu z potencjalem i pięknych futrzaków!
Wiosną chyba zaczniesz szaleć z kolejnymi nasadzeniami a już widzę duzo ogrodowiskowych roślin.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:35, 21 lut 2014

Do góry
Witam kochani, witam stałych bywalców oraz nowe osoby
Zagladajcie do mnei często .
Wczoraj wystarczyło siła by zerknąc do Was ale na mój wątek sił już zabrakło.
Przed wszystkimi piękny wiosenny i pracowity weekend.
U mnie zgodnie z zapowiedziami sadzanie i przesadzanie róż oraz miskantów. Mam nadzieję, że M skosi i zwertykuluje trawnik.
Ja jeszcze nie czyszcze byli, czekam na definitywną wiosne bez zagrożenia mrozami, doświadczeni ogrodnicy mówią, że kwiecień to odpowiedni czas na to, za to w tymroku poczyszczę byliny po 15 marca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies