Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:51, 28 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)
Obejrzałam z przyjemnością fotki z wycieczki. Cudownie że się podzieliłaś - tak piękne miejsca i tak blisko.

A te rozważania pogodowe - trafione i ten czas dla każdego jakiś nie taki a tu już dni się zwijają więc trzeba się nimi nacieszyć.

pozdrawiam
Miro! Ogrody (i nie tylko) warte zobaczenia! I tak jak mówisz całkiem blisko

Co do pogody - jaka jest każdy widzi Strugi deszczu i do tego ciągnące się ciężkie chmury i mgły dobijają. Dzisiaj będąc w Krakowie zauważyłam kasztanowce całe w pomarańczowo brązowych liściach. Zapewne porażone przez szrotówka kasztanowcowiaczka ale w tej mgle wyglądały jak pełni jesieni.

Mira pisałam u Ciebie o koprze a wiem że go lubisz, więc koper samosiejki na rabatach jako uzupełniacze

A skoro o jesieni wspomniałam to wrzucam fotkę z mocno zapączkowanymi już zawilcami japońskimi

Ogród Muszelki 23:41, 28 cze 2018

Do góry
Latem karmnik służy jako poidełko. W środku jest szklana miseczka z wodą.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:40, 28 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Anabuko jak nie zapomne to zdam ci relacje a jak zapomne to ty sie upomnij 1 sierpnia hehe Giardinia juz miesiac kwitnie i ma sie dobrze

Kasiu , dziękuję za wieści.To już długo kwitnie.
Ok, mam nadzieję,ze nie zapomnę

Powojnik Mandzurski
Ogród Małej Mi 2017 23:35, 28 cze 2018

Do góry
Na dobranoc pary..... wrzucam bo za kilka dni będzie nieaktualne..

Ogród Małej Mi 2017 23:33, 28 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kcem Mysle zeby wsadzic ja w nogi Karlowi

Jak ekspansywna to się zastanów,bo Karl może być niezadowolony, wymieszają ci sie trawy i są nie do wypielenia..
Trawy mam w ogrodzie ogrodowe, a łąkowe mam na łące.. za płotem Z wygody

To co mi sie sieje wystarcza by mieć pełne ręce roboty..

Ogród Małej Mi 2017 23:30, 28 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Perowskia od Ciebie ta co patyczki w warzywniku ukorzeniłaś już ładnie mi podrosła

Ooo to jednak sie daje ukorzeniać z sadzonek zielnych
Moja perwoskia słaba w tym roku.. coś połowę szlag trafił pora na odmłodzenie..

Ogród Małej Mi 2017 23:29, 28 cze 2018

Do góry
chelll napisał(a)
Aniu, napisałam priw.

Odpowiedziałam..
Ogród Muszelki 23:28, 28 cze 2018

Do góry
Codziennie u mnie przesiadują trzy synogarlice (parka i ich tegoroczne dziecko).

Ogród Małej Mi 2017 23:27, 28 cze 2018

Do góry
Nie mam czasuuuuuu buuuuu ..
Gierczuś.. donice są widocznie zaprzyjaźnione a nawet spokrewnione.. i sie rozumie, że wtedy ma być tak samo Wakacji zazdraszczam.. ale trza było wybrać inny zawód.

Yola - minimalizm wynika z braku...czasu.. ale tak tez lubie.. bo mam dwie natury

Anda - akanty mam na słońcu i w półcieniu.. jak podejdzie to rosna wszędzie, a jak nie podejdzie to nigdzie nie będą..

Leon - nie pamiętam, katalogu kawał zjadła amba.. może mam tam tabliczkę to zerknę.. ostatnio u bylinowego kupowałam podobne ciemne, ale o ciemnych łodygach..

m_gocha - pytać zawsze można, a ja zawsze odpowiem.. TAK lub NIE i sprawa prosta.. na pewno na siłę gościć nie będę .. a jak lubię to chociaż kawusie wypije.. jak powiedziała kiedyś pani w urzędzie "chińczyki też mają przerwę"

Tak swoja drogą to ciemierniki czekają na .... odezwij się..

Mira - nie lubią ale co zrobić jak czasami trzeba.. podzieliłam i zdychały, przesadziłam i rosną..

Kasiu - znów obrazek na dobranoc.. ale ja jeszcze siedzę i to długo.. zastanie mnie dzień dobry... masakra...

Reszcie ślicznie dziękuję za wpisy.. ale .. odpowiem innym razem.. padam na psyk.. a tu jeszcze końca nie widać .

Ogródek Iwony II 23:20, 28 cze 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
Fajnie wyszło z tą rabatą.
Iwona , a lilie ci kwitną ?

Jeszcze w pączkach. Będę wołać, jak zakwitną Jedna strasznie spóźniona z tych nowo posadzonych przy tarasie. Dopiero z ziemi wylazła, inne jeszcze chwilka i będą kwitły...

Za to zakwitła mi Vanilia Fraize !!! Oooo...

Między krzakiem, a murem betonowym. Na tym samym krzewie pozostałe są takie:

A tak wyglądają Limlight:

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:19, 28 cze 2018

Do góry
Lubię rondo, to mocny punkt mojego ogrodu.

Tutaj przydałby się łan pustynników?

Dzwonki niezawodne.

Ogródek Iwony II 23:11, 28 cze 2018

Do góry
Od Zbyszka dostałam prezent. Abym mogła leżeć i nic nie robić

Już raz się opalałam. Statystycznie młody częściej korzysta z leżaka, ja nie mam aż tyle czasu, mimo, że urlop się zaczął.
Moja glebo terapia 23:08, 28 cze 2018

Do góry

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:55, 28 cze 2018

Do góry

Róże umęczone opadami.
Ogródek Iwony II 22:50, 28 cze 2018

Do góry
Oczywiście teraz już jestem mądrzejsza i do ziemi bezpośrednio nie sadzę. Zbyszek wozi mi glinę, więc mieszanka wygląda tak: ziemia rodzima, obornik przekompostowany, kompost, glina. Wszystko mieszam, wykopuję naprawdę wielki dół, a jak hurtem sadziliśmy róże, z tego kawałeczka wywieźliśmy 3 taczki piasku, co ziemią się zwała. Więc poszło: taczka kompostu, taczka obornika - nooo, pół, do tego sporo gliny, na wierzch na ściółkę jeszcze ziemia z worka. Wyczytałam gdzieś, że na wierzch kompost trzeba lekko przykryć, by nie wysychał,bo traci własności organiczne, wysusza się i zamienia w pył... A piękny, pachnący kompost mam. Zbyszek zrobił mi nowe sito do przesiewania. Więc jak chcę zmieszać z ziemią, to przesiewam, ale jak jest głęboki dół, to czasami nasypuję nieprzesiany kompost zmieszany z gliną i ziemią. Wszystko się i tak przerobi w dołku.
Przy takiej pracy ciągle mi towarzyszą wiaderka, kastra budowlana do mieszania i często taczka.

Działeczka Asi :) 22:45, 28 cze 2018

Do góry
Muszę swoje Rio na słonko bardziej przesadzić. Teraz rodek je pożarł i maja cień...i nie zachwycają. Własnie dziś stałam nad nimi i zastanawiałam się co z nimi zrobić

asiak napisał(a)
I kilka ogólnych

Wstawienie Lidki w to miejsce to był jednak strzał w 10
Rozpoznawanie bylin 22:44, 28 cze 2018

Do góry
Witam, czy znacie może tą rośline? Jest wieloletnia, ładnie się rozrasta i gdy zachodzi słońce kwiatki się zamykają, a rano znowu się otwierają.
Ukojenie 22:43, 28 cze 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Nie wiem czy zrobilam to dobrze ale pozbieralam nasiona moich orlikow - tych granatowych i nory barlow.
Nasionka grzechotaly w 'makowkach' wiec to chyba juz mozna.
Zebralam tylko czesc z tych co byly najdojzalsze.

Nora

Granatowe

Czy ktos chce troche tych nasion? Bo nie wiem czy zbierac jeszcze?
Kto chce niech wysle info na priv.

Ps. Uprzedzam, ze gdy ja sialam to zakwitly dopiero w 3 sezonie. Czyli prawdopodobnie kwiatki w 2020 roku
Zoja nasiona Orlików potrzebują stratyfikacji.Moje sianie w zeszłym roku w tym już k witły.
Pokażesz jak masz foto grantowego
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:39, 28 cze 2018

Do góry
Zaczęły lilie i w ogrodzie nosi się ich upojny zapach.

Ogródek Iwony II 22:38, 28 cze 2018

Do góry
Duftwolke poszły koło ławeczki przy Red Baronie i Miskancie ML. Kiedy na ławeczce się siedzi, pięknie pachnie.
Tutaj w deszczu, bo zaraz po posadzeniu zaczęło padać, wiec umęczone...

Prawie ich nie widać pod drzewami, bo malutkie i kwiatki w pąkach, a te, co były zmoczone deszczem, oberwałam. Powinno się po posadzeniu oberwać wszystkie kwiatki, aby różyczka poświęciła swoje siły na ukorzenianie się.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies