Kasia trzmieliny oskrzydlone zaczynają łapać czerwienie, tawuły też w barwach jesiennych. Część traw kwitnie.
Zobacz sama
trzmielina
machonia
grzyby
trawy
Mikołajki mam w 3 miejscach.I chyba wszędzie obok Lili, liliowców.
Przyznam,że nic nie robiłam koło nich.Żadnej ziemi im nie zmieniałam.
Bo nawet tam podlewam.I żyją, rosną i zobią obok rośliny.
to ja bawię się w fryzjera.
Może wysoki póki to nie są .Ale najważniejsze,że przycięte.a ja uczę się kolejny rok
Powojnik Ville de Lyon- jeden z piękniejszych clemków.
Twardziel.wytrzymały, dobrze rośnie, obficie kwitnie
Clematis Ernest Markham- mlody tegoroczny wiosenny zakup i nasadzenie.- przy siatce.
powojnik atragene -Maidwell Hall.Kwitł w kwietniu.I sobie ponownie zakwitnie jednym kwiatkiem
No wiec robie kolejne podejście do fotek,wczesniejsze umiesciłam u Izy
Krwawniki.W miarę zmiany przebarwienia okaże sie co im dosadzić.Na razie kosmowy.Red baron przy okazji
i reszta takietamow skoro biegałam z aparatem po ogrodzie
Halinko,witaj!
Tak moja gipsówka rośnie na pełnym słońcu.nic, a nic jej to nie przeszkadza.
MA pokrzywa ja podlałaś ??
Najgorzej jak właśnie takie jakieś niemrawe rośliny się trafiają .
I siedzą i nie wiadomo co chcą,żyć czy umierać.Ja miałam takie 2 hosty,chyba z 5 lat i nic a nic, nie przyrosły.Przesadziłam je.Jedna poszła do góry , a druga zdechła.
Jeszcze taki powojnik mam, i parę róż.
także trudno mi dobrze ci doradzić, co z nią zrobić.Podlewaj czymś, może biohumus. może...nie wiem. no nie wiem..
I takie tez mam
Tak, dość ciekawie ten mikołajek wygląda w ogrodzie.I ładnie kontrastuje z roślinami.
dla nie wszystkie owoce własne są najpyszniejsze.a jeszcze takie prosto z krzaczka, czy drzewa, ..pychota
Lilie liliowce , to też rośliny, które bardzo lubię.I mam już ich sporo
Bardzo dziękujemy za wspaniałe spotkanie. Zawsze byliśmy zauroczeni Twoim ogrodem a przede wszystkim klimatem intymności i tajemniczości. Wspaniały ogród stworzyłaś!
Pory podcinam przed zimowaniem w gruncie. Pod koniec jesieni.
Selery na początku lipca lekko odkopuję i odcinam korzonki boczne. Pory na odwrót- obsypuj. Będzie więcej białego.
Zwolniło misie miejsce po szpinaku i wysiałam dzisiaj szparagówkę. Dosiałam pietruszkę- zobaczę, czy się uda.
Znalazłam taką dziwną, nieznaną mi roślinkę, nie wiem skąd się u mnie wzięła, bo nie kupowałam ani nie siała niczego takiego. Może ktoś ją zidentyfikuje.