Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Anitka 13:42, 06 sie 2018

Już wiem co będzie przed zawilcami Jednoczenie jak ja pisałam co posadzisz przed zawilcami ty już to pisałaś co planujesz
Pomysł z hortkami przy ławce fajny. Ładnie się wtopi wówczas ławka w zieleń.
Iwonka 13:49, 06 sie 2018

Anitka napisał(a)

Fajnie ociepliły altanę. I będą świetnie pasować do tych grafik. Jeśli te kółeczka cię rażą, a mnie by raziły to można zanieść do krawcowej i zrobi ci tunelik lub szelki. A materiału na dole jest sporo za dużo, wiec jest z czego robić.
Tylko jeśli jest to len naturalny to przed skróceniem trzeba je wyprać, bo się na 100 % skurczą i to sporo. U mnie nawet o 20 cm się skróciły po pierwszym praniu.

Ładne te zawilce kupiłaś i miejscówkę mają fajną. Pomysł z ławeczka w tym miejscu super. A co dasz przed zawilcami. Może hosty?

Grafiki wkrótce będą miały swoją premierę Jak o nich myślę to od razu mam banana na twarzy Mała rzecz, a tyle radości
To zasłonki za grosze z pepco, kupując je od razu miałam górę wyciąć i sama na maszynie zrobić właśnie tunel, ale chyba będa wtedy za krótkie... Coś wymyślę, drażni mnie ten metalowy błysk. W Leroy wypatrzyłam piękny materiał, taki zgrzebny, chyba kupię i sama coś zimą uszyję.
Przy zawilcach kuszą mnie tawułki i wietlice, albo hosty ale takie zupełnie zielone i nieco mniejsze niż te przed wejściem. No i hortki Kyushu, piękna ta odmiana!
Iwonka 13:55, 06 sie 2018

Anitka napisał(a)
Już wiem co będzie przed zawilcami Jednoczenie jak ja pisałam co posadzisz przed zawilcami ty już to pisałaś co planujesz
Pomysł z hortkami przy ławce fajny. Ładnie się wtopi wówczas ławka w zieleń.

No widzisz, ale się zgrałyśmy Drażni mnie bordo perukowca, ale jest dorodny i zdrowy więc niech tam rośnie. Muszę go zielenią uspokoić, bielą rozjaśnić a wietlice by to wszystko połączyły...

Obok ławki będą te dwie hortki Kyushu a z tyłu dwa drzewa, które docelwo zasłonią przyszłe sąsiedztwo. Pamiętasz, że po wycięciu jałowców został mi tam pas 4 tui bez igieł? Zaczęłam myśleć nad postawieniem ceglanej ściany z lustrem, zrobię potem zdjęcie to doradzicie mi, czy to dobry pomysł.
Iwonka 14:00, 06 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
No proszę Panią prawdziwy salon ogrodowy się robi Cudnie wygląda i z taką klasąMasa pracy było, ale jaki teraz świetny efekt

Dziękuję Sylwia Bałam się trochę tych zasłon, że wyjdzie taki nieco ślubny kącik, ale mają zgrzebny kolor i fakturę, więc może być. Wymyśliłam właśnie jak pozbyć się tych metalowych kółek. Doszyję ten pas u góry z kolejnej firany, one groszę w pepco kosztują, a podoba mi się kolor i ta przezroczystość. I można jedną kupić więc tak zrobię
Anitka 14:08, 06 sie 2018

Iwonka napisał(a)

Dziękuję Sylwia Bałam się trochę tych zasłon, że wyjdzie taki nieco ślubny kącik, ale mają zgrzebny kolor i fakturę, więc może być. Wymyśliłam właśnie jak pozbyć się tych metalowych kółek. Doszyję ten pas u góry z kolejnej firany, one groszę w pepco kosztują, a podoba mi się kolor i ta przezroczystość. I można jedną kupić więc tak zrobię

Ja też tak doszywałam. Dokupiłam kolejna zasłonę
Anitka 14:12, 06 sie 2018

Iwonka napisał(a)

Grafiki wkrótce będą miały swoją premierę Jak o nich myślę to od razu mam banana na twarzy Mała rzecz, a tyle radości
To zasłonki za grosze z pepco, kupując je od razu miałam górę wyciąć i sama na maszynie zrobić właśnie tunel, ale chyba będa wtedy za krótkie... Coś wymyślę, drażni mnie ten metalowy błysk. W Leroy wypatrzyłam piękny materiał, taki zgrzebny, chyba kupię i sama coś zimą uszyję.
Przy zawilcach kuszą mnie tawułki i wietlice, albo hosty ale takie zupełnie zielone i nieco mniejsze niż te przed wejściem. No i hortki Kyushu, piękna ta odmiana!

Czekam więc cierpliwie na kolejna odsłonę.
Super pomysł z tymi roślinkami. Wietlicom przygotuj tylko próchnicze podłoże.
Krakus 14:16, 06 sie 2018

Iwonka napisał(a)
W altanie przybyły zasłony Są lniane, w kolorze szaro-beżowym, mocno przezroczyste. Fajnie ociepliły kratownice i nadały im nieco lekkości. Karnisz zrobiłam z gałęzi orzecha. Denerwują mnie jedynie te srebrne błyszczące koła w zasłonach, dlatego w to miejsce staram się za bardzo nie wpatrywać Pierwsze wrażenie jest raczej ok
[/img]

no z zasłonami ciekawie wyszło alternatywa jest bo tez się zastanawiam co do altany dać na "okno" ... o jakis roletach myślałem ale to też niezły pomysł...

hortka fajna ale jak Ci sie takie podobają to wygogluj sobie Hortensja bukietowa 'Le Vasterival' GREAT STAR ...ja ostatnio widziałem koło szpitala ! i mnie urzekła.. ktoś wcisnął w jakiejś przełączce i trochę zdziczała ale kwiaty super ma...
Iwonka 14:41, 06 sie 2018

Krakus napisał(a)

no z zasłonami ciekawie wyszło alternatywa jest bo tez się zastanawiam co do altany dać na "okno" ... o jakis roletach myślałem ale to też niezły pomysł...

hortka fajna ale jak Ci sie takie podobają to wygogluj sobie Hortensja bukietowa 'Le Vasterival' GREAT STAR ...ja ostatnio widziałem koło szpitala ! i mnie urzekła.. ktoś wcisnął w jakiejś przełączce i trochę zdziczała ale kwiaty super ma...

Dzięki za namiary na taki okaz Jest przepiękna!!! I byłaby idalna koło perukowca ponieważ piszą, że wolniej rośnie i jest nieco mniejsza. Kwiaty ma rewelacyjne. Ciekawe czy trudno ją będzie zdobyć stacjonarnie. Na allegro jest kilka sztuk, ale cena ok.
Krakus 14:49, 06 sie 2018

Iwonka napisał(a)

Dzięki za namiary na taki okaz Jest przepiękna!!! I byłaby idalna koło perukowca ponieważ piszą, że wolniej rośnie i jest nieco mniejsza. Kwiaty ma rewelacyjne. Ciekawe czy trudno ją będzie zdobyć stacjonarnie. Na allegro jest kilka sztuk, ale cena ok.

jak znajdziesz lokalnie to pamiętaj o namiarach dla mnie
i vice versa jak znajdę to dam znać
Iwonka 14:54, 06 sie 2018

Krakus napisał(a)

jak znajdziesz lokalnie to pamiętaj o namiarach dla mnie
i vice versa jak znajdę to dam znać

No pewnie, że damy sobie znać - oby ktoś z nas wypatrzył Czytam właśnie o tej hortensji i się zachwycam
Zamontowałam przed chwilą pułapkę na ćmę, instrukcja Anitki lepsza niż oryginalna Bedę monitorować, na razie buksy czyste...
Zosttawiam link gdyby ktoś chciał skorzystać:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=47