Już wiem co będzie przed zawilcami Jednoczenie jak ja pisałam co posadzisz przed zawilcami ty już to pisałaś co planujesz
Pomysł z hortkami przy ławce fajny. Ładnie się wtopi wówczas ławka w zieleń.
Grafiki wkrótce będą miały swoją premierę Jak o nich myślę to od razu mam banana na twarzy Mała rzecz, a tyle radości
To zasłonki za grosze z pepco, kupując je od razu miałam górę wyciąć i sama na maszynie zrobić właśnie tunel, ale chyba będa wtedy za krótkie... Coś wymyślę, drażni mnie ten metalowy błysk. W Leroy wypatrzyłam piękny materiał, taki zgrzebny, chyba kupię i sama coś zimą uszyję.
Przy zawilcach kuszą mnie tawułki i wietlice, albo hosty ale takie zupełnie zielone i nieco mniejsze niż te przed wejściem. No i hortki Kyushu, piękna ta odmiana!
No widzisz, ale się zgrałyśmy Drażni mnie bordo perukowca, ale jest dorodny i zdrowy więc niech tam rośnie. Muszę go zielenią uspokoić, bielą rozjaśnić a wietlice by to wszystko połączyły...
Obok ławki będą te dwie hortki Kyushu a z tyłu dwa drzewa, które docelwo zasłonią przyszłe sąsiedztwo. Pamiętasz, że po wycięciu jałowców został mi tam pas 4 tui bez igieł? Zaczęłam myśleć nad postawieniem ceglanej ściany z lustrem, zrobię potem zdjęcie to doradzicie mi, czy to dobry pomysł.
Dziękuję Sylwia Bałam się trochę tych zasłon, że wyjdzie taki nieco ślubny kącik, ale mają zgrzebny kolor i fakturę, więc może być. Wymyśliłam właśnie jak pozbyć się tych metalowych kółek. Doszyję ten pas u góry z kolejnej firany, one groszę w pepco kosztują, a podoba mi się kolor i ta przezroczystość. I można jedną kupić więc tak zrobię
no z zasłonami ciekawie wyszło alternatywa jest bo tez się zastanawiam co do altany dać na "okno" ... o jakis roletach myślałem ale to też niezły pomysł...
hortka fajna ale jak Ci sie takie podobają to wygogluj sobie Hortensja bukietowa 'Le Vasterival' GREAT STAR ...ja ostatnio widziałem koło szpitala ! i mnie urzekła.. ktoś wcisnął w jakiejś przełączce i trochę zdziczała ale kwiaty super ma...
Dzięki za namiary na taki okaz Jest przepiękna!!! I byłaby idalna koło perukowca ponieważ piszą, że wolniej rośnie i jest nieco mniejsza. Kwiaty ma rewelacyjne. Ciekawe czy trudno ją będzie zdobyć stacjonarnie. Na allegro jest kilka sztuk, ale cena ok.
No pewnie, że damy sobie znać - oby ktoś z nas wypatrzył Czytam właśnie o tej hortensji i się zachwycam
Zamontowałam przed chwilą pułapkę na ćmę, instrukcja Anitki lepsza niż oryginalna Bedę monitorować, na razie buksy czyste...
Zosttawiam link gdyby ktoś chciał skorzystać: https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=47