Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 14:51, 06 sie 2018

Adela napisał(a)
Szaleni kudłacze To cieszy, prawda?

Oj bardzo tymbardziej gdy już 3 zmiany koncepcji przerobiłam i wreszcie ta chwyciła. Jeszcze planuję tam goździki jako wypełniacze i cd szafirków.

Dzisiejszy akcent jesienny

Adela 22:43, 07 sie 2018

Dekoracja pomysłowa i piękna, ale ja jeszcze jesieni nie oczekuję
U mnie niestety opadające liście catalpy (z powodu mączniaka) też mi ją przypominają. Jeszcze muszę gdzieś wyjechać! I odciąć się od ogrodu i codzienności
Urszulla 09:31, 08 sie 2018

Adela napisał(a)
Dekoracja pomysłowa i piękna, ale ja jeszcze jesieni nie oczekuję
U mnie niestety opadające liście catalpy (z powodu mączniaka) też mi ją przypominają. Jeszcze muszę gdzieś wyjechać! I odciąć się od ogrodu i codzienności

Dekoracja była jednodniowa bo na słońcu zbrązowiały. To nie mamy jeszcze jesieni

Wczoraj kosiłam z przerwami do wieczora. A dziś kilka przetworów zrobiłam i wieczorem musowo muszę cały ogród podlać bo najbliższy deszcz w piątek. Chyba że jednak coś popada bo się ciemno robi z jwdnej strony.

A Ty planuj wyjazd

Miniaturowa różyczka znowu kwitnie i ma pączki, chyba jej dobrze pod bukszpanem w stipie

mira 23:37, 08 sie 2018

Urszulla napisał(a)

Ciepłe wakacje i pracowita dłubanina, efekty za rok najwcześniej krwawnica padła narazie ale w ziemi ma wilgotno.

Za to cynie kwitną

Ula trochę poczytałam u Ciebie. Twoje ogrodniczkowanie jest wyjątkowe i takie bardzo w moim stylu jak lubię. Ta cynia jest bardzo urokliwa

pozdrawiam
paniprzyroda 23:41, 08 sie 2018

Urszulla napisał(a)

Jesieni mówimy jeszcze nie, ale fota świetna
Urszulla 08:47, 09 sie 2018

mira napisał(a)

Ula trochę poczytałam u Ciebie. Twoje ogrodniczkowanie jest wyjątkowe i takie bardzo w moim stylu jak lubię. Ta cynia jest bardzo urokliwa

pozdrawiam

Fajnie mieć bratnią duszę w tym ogrodowaniu

Podobają mi się wszystkie cynie nawet różowe, ale te wielopłatkowe są fajne trochę przypominają dalie a trochę astry. Mam w nich wiele kwiatków naraz. Więc zrobiłam trochę fotek

Jak lubisz pomarańcz

Dla spokoju takie jasne w zesłym roku były zielonkawe ale podejrzewam że nie powtarzają cech tak w 100%

Urszulla 08:50, 09 sie 2018

Blady róż mi się podoba

A tu taka pełna nawet po bokach, fajnie się prezentuje

Te lubię z to że nie urosły wysokie i nie zasłaniają Red Baronów

Jeszcze taka kompozycja natury

Urszulla 08:52, 09 sie 2018

I na koniec całe zestawienie, już w przyszłym roku tutaj ich nie będzie.

Urszulla 08:55, 09 sie 2018

paniprzyroda napisał(a)

Jesieni mówimy jeszcze nie, ale fota świetna

Jeszcze przecież Edenkowo mamy zasiliłam je obornikiem to szaleją

Urszulla 09:02, 09 sie 2018

Mam takie niskie róże NN i wielosił,bardzo mi się razem podobają miałam trocję przygód w tym roku z dzieleniem wielosiłu i o mało nie ukatrupiłam, ostała się jedna kępka właśnie w różach. Nie ruszam