Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 15:34, 19 lip 2018

Do góry

Jezuśku jak tu slicznie uwielbiam takie polaczenia zieleni bieli seledynu
W ogródku emerytki 15:32, 19 lip 2018

Do góry
Wstawiając zdjęcia sosenek nie napisałam ich historii. Uratowałam je spod koparki i na " chwilę " włożyłam do reklamówek z odrobiną ziemi. Chwila trwała od sierpnia 2008 do kwietnia 2009. Stały w tych reklamówkach pod murem domu, podlewane i czekały na posadzenie. Jak widać to im nie zaszkodziło
Jeszcze taki rozchodnik u mnie mieszka

i taki

i takie

w tym dziurę zrobiły mrówki, wygoniłam
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:32, 19 lip 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Och nie trzymaj nas w niepewności co dalej.

co ? dalej ...

no a dalej to był tydzień skomplikwany bo miałam na dwa dni całodniowe plany poza domem.
Ale w tygodniu wcześniej pomyślałam, że ogród mam gdzieś na samo patrzenie brak sił - Afryka
no ale doniczki ....mus to ogarnąć
czyli male cele do celów dużych - podświadomie wytyczyłam

i zabrałam się za doniczki co wiązało się z zakupami - jakże przyjemnie - a ceny teraz niskie bo już wyprzedaże no ale wybór też nijaki

doniczki uwielbiam i są wszędzie

te przy wejściu z boku domu do ścieżki - alejki zachodzącego słońca przestawiałam rozkosznie chyba ze dwa dni - podlewając zasilając - zabawa a czas leci....leci...

spojrzałam na grujecznik - tak nigdy nie było

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:19, 19 lip 2018

Do góry
c.d. opowieści

Pani redaktor powiedziała że chciała by przyjechać tylko na takie małe rozpoznanie, przygotowanie scenariusza no a program już z Mają można by za rok kręcić no i że będzie z operatorem i że nie będą kręcić drastycznych scen z ogrodu .
Ja jednak stwierdziłam że to straszne nieszczęście dla mnie i jakiś przewrotny los i że ogród bez względu na jego walory musi być w jakieś dostatecznej kondycji.
Przekonałam. Pani stwierdziła że zadzwoni za tydzień a ja przez tydzień zobaczę co się da zrobić. Ufffffff - usiadłam i siedzę i myślę bo odechciało mi się łażenie po ogrodzie

obrazki dla ogladających

zebrałam bób ostatni - bardzo lubię z tym że dużo miejsca zajmuje no ale jaki pyszny

takiego motylka nie było u mnie nigdy w ogrodzie więc sprawił mi radość

a takie to stali bywalcy odwdzięczajacy się za to że pokrzywy nie wyrywałam

LeŚnicZaNka 15:12, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:09, 19 lip 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:08, 19 lip 2018

Do góry
A teraz opowiem Wam o mojej ostatniej przygodzie ogrodowej.

Podczas spotkania u Danusi w czerwcu spotkałam Panią producent programu Maja w ogrodzie - którą już znałam wcześniej przy okazji kręcenia odcinka u Ryszarda.

Pani Ania która ma pamięć książkową do ludzi i roślin przypomniała sobie mnie w mig i zapytała kiedy wreszcie zaproszę do siebie.
Nogi mi się ugięły bo ja to z tych co po cudzych ogrodach to chętnie łażę no ale swój to w najlepszym wypadku pokazuję na O.
A ponadto unikam stresu choćby miał być miły.

Więc mój M. załatwił sprawę za mnie - jaki pilny ogrodnik się zrobił.
Ja jękłam że taka susza i nie ten rok - uff odciągam sobie myślę a w oczach mam to co przecież mamy na cito do zrobienia.

Po powrocie z urlopiku zobaczyłam klęskę w ogrodzie podrasowaną suszą - zresztą pokazałam i utyskiwałam bo musiałam się wypłakać publicznie .
Powróciła z tyłu głowy myśl - no dobra ten rok odpada to pewne.I wtedy zadzwonił telefon - a nawet lepiej wcześniej dzwonił a ja odzwoniłam nie wiedząc do kogo - i usłyszałam w telefonie głos Pani redaktor...

za chwilkę ciąg dalszy opowieści

za dużo piszę więc ciut dla tych co lubią fotki

lilie henriego - jakieś maleńkie ale takie mi pasują - chyba takie puckie nie są że niskie

LeŚnicZaNka 15:08, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:07, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:06, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:06, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:03, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:02, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:02, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:01, 19 lip 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:53, 19 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne widoki hortensjowe u Ciebie.
Ten domek na parapecie bardzo mi się podoba .
I ten zakątek z doniczkami.mini szkółka
Zobaczyłam ,że masz tą bordowa rudbekie.
kupiłam nie dawno taka samą.
Dawno ją masz ? Zimowala ci ??
Ramię też piękne. Lubię je.
Pozdrawiam.

Moja ciemna rudbekia / ciemna?/ to wysiana z nasion i się nazywa Cherry Brandy.
Ona nie zimuje - jeśli masz taką to zbierz nasiona - jeśli siejesz - one bardzo łatwo się z nasion pozyskuje. Miałam tez w ub roku i nie przezimowała.
Warto zbierać nasiona.

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:49, 19 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jest znakomicie!

tak jest ! plany zrobione ! deszczyk rosi ja nie usycham jak jest 38 stopni

jest morsko ufff powiedziała żaba

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:46, 19 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Twój ogród jak zawsze cudowny, ciekawe rośliny, opisy
Bardzo bardzo lubię do Ciebie zaglądać

Dziękuję bardzo.
Wiesz zapewne że kadry foto to coś innego niż żywy ogród oglądany - nigdy nie jest to samo - najlepsze są realne spacery po ogrodzie - zapraszam jak będziesz.
Teraz czekam na Twoje wrażenia z Freisingu - koniecznie kleine garden zobacz ten z warzywami - ciekawa jestem jak teraz wygląda - postaram się uzupełnić wątek - Iza tez czasu nie ma - może się uporam bo od poniedziałku babciuję - i koniec laby

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:42, 19 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Jakoś późno deszcz doszedł do Ciebie. U mnie tak mokro, ze się zapadam jak wchodzę w warzywniak. Ale jaka trawa

Obłędny masz ten swój zakątek.. a rojniki.. normalnie pozazdrościć

Tak u mnie było mniej deszczu niż u Ciebie - nieraz dzwoniła córka i mówi że leje już którąś godzinę i pyta co ja robię a ja się opalałam na czworaka w ogrodzie i czasem wiatr zawiewał przyjemną mżawkę.

Mimo to deszcz jaki spadł zdecydowanie polepszył kondycję roślin w ogrodzie tym bardziej że ja wylewałam na bieżąco swoje zasoby - no teraz to mam znow pełno no czas żeby tu coś skrobnąć

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:38, 19 lip 2018

Do góry
vita napisał(a)
Czy dobrze słyszę, że wraca radość ogrodowania?
Dzięki za opowieści pelargoniowe, na pewno łatwiej je przezimować (kwitnienie) niż agapanty czy calle etiopskie. Miałaś doskonały pomysł z eucomisami, pójdę tym tropem też.
A te siatki też nabyłam, mam w planie topiary, ale jakoś schodzi, może w przyszłym sezonie? U Ciebie Rodochiton? Łał

Radość ogrodniczkowania powróciła wraz z deszczem i przyjemnym ochłodzeniem tyle że teraz bardziej czas odpoczywania - co ja gadam kto to odpoczywa w ogrodzie.....ale poplątałam przecież to nieustanne zapitalanie w ogrodzie to odpoczynek

Tak to rodochiton ha!!! dzięki ze wypatrzyłaś wszak to moja duma.
Kiedyś zobaczyłam w książkach może w gazetach i już go miałam z tyłu głowy.
Potem zobaczyłam w Anglii gdzieś może w szkółce koszmarnie drogie no i nie zimujące.
A potem zobaczyłam u Joke /ten ogród opisałam w ogrodach świata/ w Holandii taaaaaki okaz

to było 13 sierpnia więc czekam jak u mnie za miesiąc podrośnie
no i ta Joke sprzedawała nasiona więc kupiłam i wysiałam ale tylko 4 sadzonki udało mi się wychodować może mało.
Z tymi nasionami to nie jest takie halo. Kupiłam ze 2 lata temu u nas te nasiona - było ich 6 sztuk i mi niestety się nie udało.

Mało tego w tym roku ! widziałam prowadzone jako wiszące! cudoooo

na razie eksperymentuję czyli ogrodniczkuję czyli robię to co najbardziej lubię robić w ogrodzie - doswiadczać
pozdrawiam z nadzieją na spotkanie w tym sezonie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies