Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:22, 27 cze 2018

Do góry
Jesień

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:21, 27 cze 2018

Do góry

Jesienią nie było już ambrowców, dwa z nich odbiły, co widać na zdjęciu. Jedno piętro na dole obcięłam, pozostała korona, ale nisko, jakieś 120 cm nad ziemią

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:19, 27 cze 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:18, 27 cze 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:17, 27 cze 2018

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:17, 27 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ewa jakie ty tam roze posadzilas pastelle ? No troszke gesciej by sie przydalo ale niejest zle ja tam gdzie te stare roze dala bym trawe morning light i na jesien z golym korzeniem u hyzego kupuj duzo roż kup sobie co najmniej po 3 krzaczki tych samych odmian mozesz zrobic kolekcje piano wszystkie kolory bo sa piekne mi sie mega podoba jeszcze roza i chcem ją bardzo first lady Eden rose kup tzn jesli ci sie podobają

Kasiu to są te róże kupione u Grochowskich jak byłam na wycieczce, o tu je widaćdmiana cZerwona Leonardo da Vinci i kremowaa jakaś bez licencji (nie pamiętam nazwy odmiany).
Tu je widać:

Pastellle chciałam w ten pas pomiędzy starymi i nowymi różami tylko wtedy gdzie PIANO? ML między stare róże genialny pomysł kochana, lecę kupić
Chyba, że przesadzę te nowe róże gęściej, tak żeby jeszcze w tym samym pasie pastelle zmieścić. A za nimi jednak Piano? Jak myślisz?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:16, 27 cze 2018

Do góry

Potem przyszła burza i złamała dwa ambrowce, pomimo że były przywiązane
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:14, 27 cze 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:14, 27 cze 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:12, 27 cze 2018

Do góry
Ja po prostu nie miałam wyjścia w sprawie drzew, bo u mnie dla odmiany, zwykłe grujeczniki na wysokich pniach nie są dostępne.

Były tylko kuliste

Ale też już nie ma.

Historia tej rabaty zwanej "żółtą" - jest taka:
Najpierw rosły na niej 4 piękne ambrowce.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:12, 27 cze 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Basiu, to trzcinnik krótkowłosy? Ślicznie z różą wygląda

Magiczne ujęcie, perowskia jakby ledami świeciła

Pochwały dla eMa za altanę i powstające budowle w środku
Blaski i cienie nowego życia 09:11, 27 cze 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ulka Ale będziesz miała teraz dużo czasu na ogród
Dopieścisz go, będzie zadowolony

U mnie ciężka tyraczka. Ten rok jest rokiem sadzonek - idzie w setki i tego ciągle nie widać niesyety pracę determinuje temperatura. Jak jest 15-20st i po deszczu to robię. Tylko wtedy się da na mojej glinie.

Przesadziłam z donicy sadzonkę jakiejś tawułki i moje zabiedzone od kilku lat Red Barony. Teraz powinno być im dobrze.

I zrobiłam sadzonki z bodziszka którego wiosną dostałam nie zostawiam pustych miejsc jak gdzieś kopię bo potem muszę plewić potrójnie, wszędzie wtykam sadzonki. Wiosną dopiero nędzie ogrom pracy z przenoszeniem roślin. Ale to sama przyjemność. Niestety efekty przynajmniej za 3 lata. Mojego ogród czuje się dopieszczony jak jest skoszony

Pod murem już się trochę zmieniło tam gdzie zostają kamienie to kest puste miejsce dla traw i róż.
To tylko mały wycinek żeby ludzi nie straszyć pracą w ogrodzie

Ogród pod lasem 09:07, 27 cze 2018

Do góry
Iwona, zwrócę uwagę na Pastel, może znów będą mieli tam gdzie ja kupiłam.
A ławkę kupiłam zwykłą, bo już po prostu cierpliwość straciłam. Jak się kiedyś trafi taka, która mnie za serce chwyci to ta najwyżej powędruje w inne miejsce, a na razie przynajmniej będzie gdzie usiąść.

Pszczelarnia 09:05, 27 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trzy lilie dla Ciebie.

Dziękuję serdecznie, śliczna
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:55, 27 cze 2018

Do góry
Z porannego szybkiego obchodu ogrodu - miskant Yaku Jima wypuścił kłosek!!!
8
Zielona przestrzeń 08:44, 27 cze 2018

Do góry
koliber napisał(a)
...

...

Waw! Co To? Domek z bajki? To dla lalek? Jaka jest wielkość tego domku. Cukiereczek!
Blaski i cienie nowego życia 08:43, 27 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)
No... to sobie posiedziałam w ogrodzie u Ciebie. Obejrzałam te donice - cudną wypatrzyłam białą pelargonię.
Mi też w tym roku jakoś takoś z robotą w ogrodzie - którą lubię. Na szczęście trochę ochłodzenia się przyda - u mnie deszczu mało więc podlewanie konieczne a mi się nie chce.
Patyki hortensji mam w donicy - nie patrzyłam czy się ukorzeniły - to chyba trzeba sprawdzić.

pozdrawiam

Z pelargoniami miałam się w tym roku żegnać bo co sezon męczą kwitnienie na oknach. Gdzie indziej oczywiście by rosły ale ja ograniczam donice do podlewania tylko tam gdzie blisko dojść. Pozostałe donice podlewam z doskoku lub rzadko.
W związku z tym kiepskim kwitnieniem postanowiłam od przyszłego sezonu na oknach mieć lawendę
Ta biała pelargonia jest z nasion holenderskich, ale ma niepełne kwiaty i u mnie mało pełne kwiatostany. Inne pelargonie biją ją na łeb. Ale jest i cieszy.
Na patyki popatrzę w sierpniu, tak radziła Irenka. Teraz nie ruszam.

Wczoraj popołudniu poszłam na małą robótkę do ogrodu- tylko poplewić pod oknami. A skończyło się na przesadzaniu liliowców pod brzozę i kilku innych roślinek (jak dobrze być chomikiem) oraz rewolucji na ostatnim kawałku mojej letniej rabaty gdzie ma być drzewo i obwódka lawendowa.

Generalnie siedzę właśnie tu pod murem a przy tujach lawendę zakończę wiosną - teraz muszę przygotować kompost na ten kawałek. Ciągle mam go mało, Ty pewnie też to znasz

I drugie miejsce gdzie non stop dłubię przy wejściu

Stało się miejscem dziesiątek sadzonek. Tu poszły liliowce niskie bo ładnie i długo kwitną (po prawej stronie fotki, nawet od wczoraj nic nie zdechły po przeprowadzce).
Postanowiłam że od obwódki bukszpanowej do liliowców będą zawilce z turzycą palmową. Z czasem życie pokaże najlepsze rozwiązanie. Szczególnie zimą są tu trudne warunki bo śnieg z dachu leci. Latem znowu woda przy dużych ulewach.

Moja bajka 08:42, 27 cze 2018

Do góry
Takie widoczki podczas wczorajszego biegania
Moja bajka 08:42, 27 cze 2018

Do góry
Takie widoczki podczas wczorajszego biegania
Mój zakątek - początki 08:40, 27 cze 2018

Do góry
natka098 napisał(a)

Różany szpaler robi wrażenie! Nie wiem jak mogłam przegapić to zdjęcia.. to Kimono?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies