Mój eM. się pyta jak się siada na ławce w zielniku, bo przejście zarośnięte. A co ja poradzę na to, że rośliny w zielniku mają wolność wysiewu? Ale z premedytacją posadziłam tam w przejściu pomidora koktajlowego.
Cześć Renatko dawno Cię nie było.
Tak właśnie ma być jak napisałaś: romantycznie, delikatnie i pastelowo.
Też nie mam w tym roku tej pysznogłówki cytrynowej. Nie wzeszła, bo posiałam pomiędzy sadzonkami kapusty ozdobnej. A kapusta się udała wyjątkowo. Zawiązuje powoli te kolorowe liściokwiaty
Moje papryczki kwitną na całego, będziemy nadziewać
Jest ozdobny z liści od wiosny.. tylko jak zaczyna kwitnąć to robi się naleśnik Specjalnie zrobiłam dla ciebie foto mam na telefonie, potem poszukam i wrzucę.
Czy Mirusia to może ja - warzywniczek daje radość co? zresztą co Tobie radości nie daje w ogrodzie - ja sama nie wiem czy mam się zachwycać kadrami z Twojego ogrodu czy mega pozytywną energią - na wszelki wypadek łowię wszystko.
Melduję że roślinka w oczku się cudnie rozrasta a na jeżówkę czekam spokojnie.
W niedzielę śmigłaś przez mój ogródek - byłam w skansenie w Kolbuszowej i o dziwo pogoda nam się udała.
Bardzo dziękuję. Kiedyś, kiedyś .... . Teraz posiałam ponownie tę jeżówkę, bo na opakowaniu (polskim) było napisane, że można. I ciekawa jestem wschodów.