Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 23:03, 26 cze 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

Kasiu rośnie i to jeszcze jak..olbrzym jak głowa kapusty...

powojnik ma kolor ciemny fiolet a nawet jak zakwita to fiolet z purpurą na zdjęciach wychodzi jaśniejszy

Cieszę się że czosnek rośnie i jest wielki.
Już myślałam że tak blaknie do niebieskiego a jakiego masz kwiatuszka przepięknego przy tym powojniku c
Ogród Małej Mi 2017 23:01, 26 cze 2018

Do góry
KasiaWB napisał(a)
podglądam ... często z przyjemnością
Pozdrawiam

Kasiu, a ja nigdzie praktycznie nie zaglądam. jakoś czasu na wszytko brak. I nijak nie potrafię go wygospodarować..
Dalej w temacie lawendy

Pszczelarnia 23:01, 26 cze 2018

Do góry
Mój eM. się pyta jak się siada na ławce w zielniku, bo przejście zarośnięte. A co ja poradzę na to, że rośliny w zielniku mają wolność wysiewu? Ale z premedytacją posadziłam tam w przejściu pomidora koktajlowego.

Podwórkowa rehabilitacja 23:01, 26 cze 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)
Ślicznie u Ciebie, romantycznie, delikatnie i pastelowo, płotek fajnie opleciony roślinkami
Jak zobaczyłam Twoją pysznogłówkę, to sobie przypomniałam o nasionkach o Ciebie...że zapomniałam je posiać ale papryczka za to rośnie

Cześć Renatko dawno Cię nie było.
Tak właśnie ma być jak napisałaś: romantycznie, delikatnie i pastelowo.
Też nie mam w tym roku tej pysznogłówki cytrynowej. Nie wzeszła, bo posiałam pomiędzy sadzonkami kapusty ozdobnej. A kapusta się udała wyjątkowo. Zawiązuje powoli te kolorowe liściokwiaty

Moje papryczki kwitną na całego, będziemy nadziewać

Ogród Małej Mi 2017 22:58, 26 cze 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

kupiłam naszczescie dwie sztuki ...myslałam ze on dołem przy ziemi bedzie zadarniał ...ale jak patrze na te moje sadzonki to nie wyglada na to

ile on u ciebie kwitnie ...pamietasz?

PS. jak sie nie sprawdzi to sie rozstaniemy ...juz od dawna nie mam sentymentów do trzymania na siłe tego co wnerwia lub nie pasuje stylistycznie

Jest ozdobny z liści od wiosny.. tylko jak zaczyna kwitnąć to robi się naleśnik Specjalnie zrobiłam dla ciebie foto mam na telefonie, potem poszukam i wrzucę.
Pszczelarnia 22:57, 26 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ando, w podziękowaniu za pokazanie niezwykłego ogrodu w Belgii, róża pnąca 'Apple Blossom' w sadzie. Nic sobie nie robi z ulewnego deszczu:

Oj tak Andzie trzeba podziękować.

Ta róża coraz bardziej mnie intryguje - proszę pokaż zbliżenie pojedynczego kwiatuszka.

Konewki na schodach widziałam.
Już wiem że trochę Ci ich brakuje bo w drugą stronę powinny stać pełne - czyli goście! kupujemy konewki i napełniamy.
Ogród Małej Mi 2017 22:56, 26 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
no nalesnik ale z lewendowym nacieniem nawet strawialny

Naleśniki toleruję na talerzu
Na szczęście tylko Viva tak się wykłada.. naleśnikuje..

Różowa i białą nie jest tak okazała

Pszczelarnia 22:55, 26 cze 2018

Do góry
Roocika napisał(a)
Witaj Ewo, przyszłam z rewizytą ale przeraziła mnie ilość stron Obejrzałam więc Twoją wizytówkę i jeżeli pozwolisz to będę podglądać wątek
Zaraz zabieram się do oglądania Mai z Twoim ogrodem.
Pozdrawiam

Trzy lilie dla Ciebie.

Pszczelarnia 22:53, 26 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ta donica z tą formą nasadzeń i pustym mokrym blatem jest bardzo w moim guście - miodzio.
Pszczelarnia 22:52, 26 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja swoją ropuchę kiedyś z paszczy zaskrońca wyrwałam.. i żyła jeszcze 2 lata .. teraz jej nie ma... może w końcu ją dopadł

Prawo natury. Jest to niby prawo silniejszego ale przecież słabsze organizmy też w naturze żyją, więc natura mądra jest.

Wiosną kupiłam sobie takiego floksa. 'Light Blue Flame'

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:49, 26 cze 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Cukinie od Mirusi

Czy Mirusia to może ja - warzywniczek daje radość co? zresztą co Tobie radości nie daje w ogrodzie - ja sama nie wiem czy mam się zachwycać kadrami z Twojego ogrodu czy mega pozytywną energią - na wszelki wypadek łowię wszystko.
Melduję że roślinka w oczku się cudnie rozrasta a na jeżówkę czekam spokojnie.
W niedzielę śmigłaś przez mój ogródek - byłam w skansenie w Kolbuszowej i o dziwo pogoda nam się udała.

pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:47, 26 cze 2018

Do góry

Pszczelarnia 22:42, 26 cze 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Schody granitowe i konewki bardzo przemawiają do wyobraźni, strumyk szemrzący, polne i nie tylko kwiaty, sceneria do wypoczynku.
Mira ma warzywnik godny ujrzenia w realu a od niej żabi skok do mnie, być może mój nie dorówna wrażeniami Mirowemu ale serdecznie zapraszam jeśli będziesz w pobliżu.

Bardzo dziękuję. Kiedyś, kiedyś .... . Teraz posiałam ponownie tę jeżówkę, bo na opakowaniu (polskim) było napisane, że można. I ciekawa jestem wschodów.

Ogród w Tarnowie 22:40, 26 cze 2018

Do góry
Kilka fotek z ogrodu przed wakacjami

Pszczelarnia 22:40, 26 cze 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Napisałam u Sylwii w sprawie pięciornika, ale skopiowałam też u Ciebie:

Ewo,
Pięciornik nepalski rośnie u mnie od wielu, wielu lat (chyba 15), jest niezawodny, wysiewa się pięknie, czasem łapie choroby grzybowe, ale to po deszczach, wystarczy raz skropić i po kłopocie. Kwitnie bardzo długo, po ścięciu odrasta i zakwita powtórnie (fotka jego jest też u mnie).

Ps Twój ogród jak zawsze zachwyca

A to fajna ożanka dla Ciebie. Idealna pod drzewa niezacieniające. I nie tylko. Lubi słońce i suchsze stanowiska.

Pszczelarnia 22:37, 26 cze 2018

Do góry
MariaJ napisał(a)
Witam

Pytałaś się o gipsówkę na jesieni będę miała kilka sadzonek mogę Ci wysłać. Widziałam u Ciebie modraka, mój ma inne liście kwitnie na biało.

Pozdrawiam

Przyjrzę się mojemu modrakowi.

Dla Ciebie z deszczu, który cieszy:

Moja działka na Dębowym Lesie 22:36, 26 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Moje floksy jeszcze w pąkach (tak jak Twoje pysznogłówki )
Podoba mi się ten powojnik mandżurski. Czy on jest kłopotliwy? Ma jakieś szczególne wymagania?

No tak, Reniu.U mnie floksy zaczynają.
a u ciebie pysznogłówki piękne

powojnik mandżurski to jest bezobsługowy, wytrzymały , zdrowy, , a po przekwitnieniu nawet liście gęste zdobią .

Pszczelarnia 22:34, 26 cze 2018

Do góry
Tess napisał(a)

Mam takie dwie stare konewki. Wprawdzie jedna chyba z lat siedemdziesiątych jedynie, ale druga naprawdę wiekowa. Co na nią spojrzę, to myślę, że pasowałaby do klimatów Twojego ogrodu. No i nie myliłam się.

Masz żurawkę owłosioną? Pasowałaby do cienistych zakątków u Ciebie i do koloru Twoich limonkowych rabat.

Moje małe wielkie marzenie 22:34, 26 cze 2018

Do góry
alis napisał(a)

Zoja, a zobacz tę hortensję, czy to nie Anabelle? wzięta z ogrodu rodziców jako NN.

Prawdopodobnie stara odmiana krzewiastej Grandiflora ( nie mylić z bukietową )
Pszczelarnia 22:31, 26 cze 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pieknie w ogrodzie jak zawsze. Bardzo lubie te klimaty. Powtarzam sie
Wanienka do napelniania woda i konewki swietne, tez takie lubie.

Ando, w podziękowaniu za pokazanie niezwykłego ogrodu w Belgii, róża pnąca 'Apple Blossom' w sadzie. Nic sobie nie robi z ulewnego deszczu:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies