Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 11:46, 16 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jeżówka Butterfly Kisses

Jestem ciekawa, czy te jeżówki Butterfly Kisses Kupiłaś w tym roku, czy przezimowały Ci w ogrodzie? Bardzo mi się podobają. Kupiłam je w jednym roku, ale po zimie już się nie pojawiły.
Jeżówka - Echinacea 11:28, 16 lip 2018

Do góry
Dzięki Mirela

Niestety różowe już się sprzedały ale kupiłam taką bo eMowi się spodobała
Jest ceglasta

Moje małe wielkie marzenie 11:27, 16 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Foteczki pooglądałam, jestem pod wrażeniem Twoich limek, takie zapączkowane

Super placyk i odnosząc się do niego: fajny pomysł z hortkami na pniu, tylko ja bym ich nie sadziła w linii prostej, bo kłóci mi się to z łukiem placyku. Posadziłabym właśnie zgodnie z łukiem, może troszkę bardziej rozstrzelone, pomiędzy można wtedy jeszcze czymś podsadzić. Phantomy mają bardzo pozytywne opinie.

Jak piszesz o wysokim drzewie, to ja jestem na tak.

Anulka, Hortensje uwielbiam, dlatego chcę ich jak najwięcej w ogrodzie
Zastanawiam się, czy Phantom, jako, że ma sztywne gałęzie nadaje się na formę pienną?

Po łuku tak to mniej więcej wygląda, doniczki ustawione co 130cm, zdjęcia trochę przekłamują odległości.

Jeżówka - Echinacea 11:05, 16 lip 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)
Czy ma ktoś doświadczenie z jeżówką Cheyenne Spirit?
Co to znaczy, że jest wielobarwna, że z jednej sadzonki będą kwiaty o różnych kolorach?
Pani, która je sprzedaje a ma w doniczkach różne kolory, twierdzi, że jak wezmę np różową to będzie cały czas różowa a jak żółtą to żółta.

Renia mam te jeżówki 2 sztuki. Ja myślałam, że będzie z nich mix kolorów tzn.z jednej sadzonki kwiaty o różnych kolorach. Niestety u mnie tak nie jest. Mam różową kępę i czerwoną.

U Iwonki w zeszłym roku widziałam tą odmianę jeden krzew z różnymi kolorami kwiatów, więc jednak takie bywają.

Z tego co czytam to Ty nie chcesz mixu, więc kup, a jak będzie mix to niespodzianka

To moje Cheyenne Spirit - 2 sztuki, a trzecia żółta to odmiana Leilani.

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:59, 16 lip 2018

Do góry
Tak dla podsumowania 2 lat pracy

Handmade by Elka 10:46, 16 lip 2018

Do góry

chelll napisał(a)
[

Urocze.. A limonkę z fioletem uwielbiam!

Elu,jaki gąszcz! Ładne plamy kolorów porobilas
Między polem, a lasem. 10:46, 16 lip 2018

Do góry
Niestety obecnie nie mam możliwości wstawienia własnych zdjęć/plików, więc muszę posiłkować się dodanymi wcześniej.

Wymyśliłam, że w rogu posadzę taki jakby "lasek brzozowy", po obwodzie (od podjazdu do płotu) hortensje.

W środku mniejszego kółka też kilka brzóz, chcę tutaj też ławkę, więc one miały by być taką "otoczką". Tylko co dać na obwódkę? Tu jest mokro.

Wzdłuż płotu/żywopłotu także trzy brzozy. I tu mam problem z tą rabatą. Ona jest wybitnie mokra. Sa tam dwie matesekwwoje, ale nie upieram się. Może grupami wierzby/ derenie/ byliny lubiące mokro (kosaćce, liliowce)?

Ogród w remoncie 10:36, 16 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Nie mów że tego śmiałka dzieliłaś w tym roku i już Ci kwitnie?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:24, 16 lip 2018

Do góry
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:24, 16 lip 2018

Do góry
dzień dobry wszystkim,

proszę o radę co posadzić w rabacie w kostce brukowej z pierwszego zdjęcia. na razie "rosną" tuje, ale chcę je usunąć, bo są strasznie marne- w ich miejsce widziałbym coś liściastego, mało wymagającego- tak, żeby posadzić około 3 dorosłe drzewka obok siebie. do wysokości ogrodzenia może być pień, a później korona. co polecacie korzeniącego się w dół, a nie na boki (2m od domu) i rosnącego nie więcej niż 4-5m, może być kolumnowe (mam już np. graby, widoczne na innych zdjęciach). Zależy mi raczej na osłonięciu domu niż na walorach estetycznych, tak jak piałem, chcę kupić duże dorosłe drzewka.

dla porównania poniżej załączam kilka zdjęć mojego "ogrodu"- to głównie trawnik, na rośliny, poza tymi mało wymagającymi niestety nie mamy czasu, więc jest bardzo monotematycznie.

dziękuję za porady.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:22, 16 lip 2018

Do góry

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:19, 16 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę fotek z dziś .

Ślicznie to wygląda
Pozostałe też, ale ta wijąca się ścieżka ma dla mnie niesamowity urok.
Ogród Cioci cz. 3 10:13, 16 lip 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Poczytałam waszą dyskusję i dużo macie racji. Bardzo trzeźwo na to wszystko spojrzała Justynka. I Sylwia ma rację. Lajkow bym się bała. Bo stajemy się wygodni. I bardzo szybko ta forma przebilaby inne. Mogłoby to pójść w złym kierunku. Kiedyś odkryłam "img". I co się stało? Sporo osób stosuje ten sposób przejzenia forum na zasadzie " co nowego"... Ja też czasami tak robię, jak nie mam czasu... I przez to forum straciło sporo z magii kontaktów międzyludzkich. Szkoda. Bo nowi na forum chcą szybko i teraz. A to miejsce uczyć powinno cierpliwości. W ogrodzie, w nauce, w kontaktach. Trzeba czytać i się uczyć. Czasami się wspólnie pośmiać. Popodziwiac. I zostać przez chwilę na wątku u kogoś. Chyba nie ma dobrego rozwiązania, bo to od każdego z nas zalezy, jakie to forum jest i będzie...
Buziaki zostawiam Gosiu.
Pięknie masz. I to hakone... Ach.

No właśnie co osoba to inne zdanie i nie ma co kruszyć o to kopii. Ja kocham to forum baaardzo nawet bez lajków. Jak Admin coś zmieni to też będzie dobrze bo chodzi o to aby tu być
Mój ogród pod lasem 10:12, 16 lip 2018

Do góry
malgol napisał(a)
No to kilka fotek nowych nabytków

No ślicznie
Tawułeczki przy hostach, no mniam. Swoje też będę łączyć z hostami przed ławką.

Trawnik bardzo soczyście wygląda, oj dbacie o niego!
Ja uwielbiam Twoje szerokie kadry.

Czy to kwitnący trzcinnik tak błyszczy na zdjęciu nad bylinówką?
Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 10:12, 16 lip 2018

Do góry
Oooo, Carola podoba mi się. Masz moje błogosławieństwo.
A garaż? Zrobisz sobie łazienkę bez okna i garaż dobudujesz z boku. Już ci projekt zrobiłam...ha ha.

Edit:
A, zapomniałam...w garażu okno musi być...oczywiście dla roślinek które tam będą zimowały
Między polem, a lasem. 10:08, 16 lip 2018

Do góry

Robisz ten żywopłocik tak mniej więcej na 3/4 obwodu koła. Od tuj prowadzisz po trawniku zaokrągloną linię (powtarzającą linię ścieżki) do tego żywopłotku. Miejsce ich spotkania podkreślasz drzewem (dominanta). Na powstałej rabatce sadzisz hortensje, trawy czy co Ci się podoba. Tak samo na żwirze od strony wjazdu.
W ogródku Iwony 10:08, 16 lip 2018

Do góry
Zamiast wymarzonego wrzosowiska, które nie chciało się utrzymać w tym miejscu Iwonka zrobiła bardzo atrakcyjną rabatę.
W ogródku Iwony 10:00, 16 lip 2018

Do góry
Ślicznie dziękujemy za spotkanie. Minęło jak zawsze w cudownej atmosferze, choć w okrojonym składzie. Przechodząc przez furtkę przenosimy się do innego świata pełnego bujnych roślin, świetnie połączonych kolorystycznie. Spacer wśród zapachów lilii i floksów po puchatym jak dywan trawniku mogła dopełnić do szczęścia tylko najlepsza jaką jadłam w życiu szarlotka Basi
Zdjęcia mam z podobnych ujęć, więc tylko parę wstawiam.
Oczko z daleka i bliska.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:55, 16 lip 2018

Do góry
Szałwia na frontowej ponownie startuje i jeżówka Virgin też . Czekam na obie .

i inne kwiatki

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:53, 16 lip 2018

Do góry
Parę fotek z dziś .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies