Iwonka
ścinam kulę anabelle, rozrywam je na mniejsze gałązki (takie bukieciki) i je przymocowuję do wianka nitką albo taśmą florystyczną.
Sztuka polega tylko na tym żeby uchwycić kształt wianka taki jaki chcesz - tzn. u mnie od strony ściany nie ma kwiatów - jest płaski, starałam się aby kwiaty były od przodu i po bokach.
Zdjecia tylu
Gdy patyczki byly za dlugie to na bierzaco je przycinalam.
I lekko nieudolne zakonczenie okregu - nie widac tego
Wczoraj wieczorem zaatakowała mnie samica krzyżaka łąkowego w nadgarstek. Skończyło się na małym zaczerwienieniu i swędzeniu jak po komarze.
Fotkę jej zrobiłam
W tym miesiącu wyjątkowo udaje mi się zrobić zdjęcia motylom, nie są już takie płochliwe
Poniżej zdjęcie pszczoły, która przenocowała na mojej jeżówce. Następnego ranka ogrzewałam ją w pudełku po zapałkach (w nocy zmokła w czasie burzy, a ranek był zimny).
Mam na 10 dni psiaka od znajomych którzy wyjechali na wakacje - teraz czasu zupełnie nie mam na ogród . A jak znajdę chwilę to ta mała młoda zaraza grabie mi wynosi, konewkę, kładzie się na roślinach ... moje psy nauczone szanować moją pracę a ta mała niestety nie jest tego jeszcze nauczona