Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Tu ma być ogród :) 09:36, 10 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
nie ma obcji, kojce stoja na najwyższym poziomie działki i już jest prblem z ich zamaskowaniem, muszą stać tam gdzie stoja, za białym murkiem będzie mikro warzywnik ale w sezonie stoi tam basen wiec kompostownik odpada...koło kojców za blisko do miejsca we wgłębniku, słodkawy zapach rozkąłdającego się kompostu działa na mnie źle...i to by było na tyle ewentualnych miejsc

to faktycznie szkoda, ale jak się okazuje kompostownie są w każdym większym mieście, ja ostatnio ze zdziwieniem odkryłam kilka w okolicy, na rabaty można kupić.
Tu ma być ogród :) 09:32, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A na końcu gdzie ten murowany murek, albo jakby kojec psów przesunąć trochę?
nie ma obcji, kojce stoja na najwyższym poziomie działki i już jest prblem z ich zamaskowaniem, muszą stać tam gdzie stoja, za białym murkiem będzie mikro warzywnik ale w sezonie stoi tam basen wiec kompostownik odpada...koło kojców za blisko do miejsca we wgłębniku, słodkawy zapach rozkąłdającego się kompostu działa na mnie źle...i to by było na tyle ewentualnych miejsc
Tu ma być ogród :) 09:08, 10 maj 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

W mojej nieśmiałej ocenie możesz przeklinać te deski na górze zamontowane na stałe.
Nawrzucaj sobie czegoś lekkiego ale objetościowego i spróbuj z tym popracować. Chociaż wszystko jest kwestia przyzwyczajenia

to będę jeszcze gadać z eMem, nie jest jeszcze za późno na zmiany... zobaczymy, kompostownik ma być wciśnięty przy domku narzędziowym, zostawiony jest taki placyk w kształcie trapezu i w przypadku jednej komory może być problem z otwieraniem na bok.
Tu ma być ogród :) 09:05, 10 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie

Zgapiaj Aniu, ale przemyśl otwieranie, bo może to nie być do końca idealne rozwiązanie.
Tu ma być ogród :) 08:57, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeszcze nie skończony, schnie po malowaniu, a dziś eM zamontuje z przodu drzwiczki.

Na razie tak się prezentuje.

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie

Tu ma być ogród :) 08:46, 10 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Podglądam, masz zdolnego eMa, piękna konstrukcja, można czerpać u Was z pomysłów, kompostownik wow, czekam kiedy skrzynki pokażesz

żeby jeszcze był chętny do takich prac sam od siebie, ale zwykle kopa musi dostać
Tu ma być ogród :) 08:40, 10 maj 2016

Do góry
Podglądam, masz zdolnego eMa, piękna konstrukcja, można czerpać u Was z pomysłów, kompostownik wow, czekam kiedy skrzynki pokażesz
Tu ma być ogród :) 08:25, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale u Ciebie chyba drzwiczki sa wyzsze prawda?po wczorajszym doswiadczeniu z kompostownikiem wiem,ze jaklepiej jak cala ścianę moxna wyciagnac.no ale.wtedy kompostownik nie jest taki ladny

Na pewno wygodniejsze, ale u mnie będzie stał w takim miejscu, że tylko jedną komorę możnaby cała otworzyć, więc eM stwierdził, że rozwiąże to tak jak na zdjęciu.
Nieruchoma będzie jedna dolna deska i dwie od góry, czas pokaże jak to się sprawdzi.
Ale nie jest wysoki, bo ma 85 cm, więc mężczyzna i od góry da radę z przerzucaniem.
Tu ma być ogród :) 08:17, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Otwieranie ma być chyba na takiej zasadzie jak na tym zdjęciu... miało być wczoraj, ale eM późno wrócił, eh....

Skrzynie... mam nadzieję, że dwie do końca tygodnia, bo pomidory już wołają, żeby je do gruntu dać.
ale u Ciebie chyba drzwiczki sa wyzsze prawda?po wczorajszym doswiadczeniu z kompostownikiem wiem,ze jaklepiej jak cala ścianę moxna wyciagnac.no ale.wtedy kompostownik nie jest taki ladny
Tu ma być ogród :) 08:10, 10 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
słowo kompostownik nie pasuje do tego za ładne

i widze ze laboratorium otwierasz

trochę cywilizacji do mnie zawitało, bo do tej pory wszystko na kupę się wysypywało.

Takie małe laboratorium
Tu ma być ogród :) 07:58, 10 maj 2016

Do góry
słowo kompostownik nie pasuje do tego za ładne

i widze ze laboratorium otwierasz
Tu ma być ogród :) 23:08, 09 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytka fajny ten kompostownik Wam wyszedł

nooo... jakże ja się z niego cieszę
Tu ma być ogród :) 23:04, 09 maj 2016

Do góry
Edytka fajny ten kompostownik Wam wyszedł
Tu ma być ogród :) 22:56, 09 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem mieć w tym roku prawie identyczny kompostownik, ale tyćkę mniejszy, nie masz może drugiego Wyszedł super

jak Cię znam, to tylko chwilka czasu będzie i zrobisz sobie
U mnie w kolejce teraz skrzynie stoją i czekają na czas eMa, też ciężko nam te wolne momenty wykrzesać.
Tu ma być ogród :) 22:53, 09 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)
U Ciebie to nawet kompostownik wymuskany jest

mowisz? muszę eMowi przekazać pochwały, bo to on dłubał wieczorami po pracy w garażu
Tu ma być ogród :) 22:52, 09 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
kompostownik pierwsza klasa i jaki kolor ładny

nie na darmo było to analizowanie kolorów , fajnie wyszło, najbardziej czekam aż domek narzędziowy przemalujemy, to dopiero będzie zmiana.
Tu ma być ogród :) 22:45, 09 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko na dzien dzisiejszy miedzy lawendami odstapow nie ma, stykaja sie . Od srodka jedenej do srodka drugiej 40 cm , wielkie sa a ta najwieksza ma 55 cm srednicy wiec sa rozne .

Ale u Ciebie sie dzieje kompostownik elegancja francja a gorzala na stole !

Dziękuję Jolu, ja posadziłam co 50 cm, powinno być w sam raz, tylko kiedy ja się na takie przepiękne poduchy doczekam?
Tu ma być ogród :) 22:42, 09 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Elegancki.ja dzis swoj przesypywalam wlasnie.ale o takim ladny to nawet nie pomyslalam by miec

eM się postarał, ja to nawet mówiłam, żeby zrobił ze starych, pobudowlanych desek, ale mi odpowiedział, że kompostownik też ma wyglądać
Fajne mam na niego miejsce, bo nie będzie się rzucał w oczy, pokażę jak ustawimy.
Tu ma być ogród :) 22:22, 09 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
fajny ten kompostownik właściwie podobny planuje zrobić 2 komory.

Optymalnie byłoby zrobić trzykomorowy, ale takiego dużego nie miałabym gdzie wcisnąć.
Tu ma być ogród :) 22:15, 09 maj 2016

Do góry
Miałem mieć w tym roku prawie identyczny kompostownik, ale tyćkę mniejszy, nie masz może drugiego Wyszedł super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies