Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Basiula 11:50, 04 lip 2016

Jakaż piękna ta róża! cudowności.
nie miałam ostatnio czasu, lecę szybko nadrobić swoje zaległości u Ciebie
kamila66 12:16, 04 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jestem pragmatykiem , więc dorzucę łyżkę dziegdziu to tego miodu na fotkach.

Podczas opadów deszczu krople wody odbijają się od ziemi na kilkadziesiąt centymetrów. Bez opaski będzie Wam się bardzo brudziła elewacja. Sprawdziłam to przy swoich schodach na ganku i przy tarasie- to jedyne miejsca bez opaski i mimo obłożenia rabat korą i liści roślin, wciąż boki są zabrudzone ziemią.
Bardzo ładnie kwitną te Twoje róże.

Ja nie mam opasek ale mam dość mocno wysunięty dach, mam sucho dookoła domu od 50cm do 1 m chyba wszystko zależy od konstrukcji budynku.
kamila66 12:18, 04 lip 2016

Róża śliczna
Też już wcinamy ogórki na razie tylko jako przekąskę
Wendy79 22:13, 04 lip 2016

St.Cecylia, pierwsze kwiaty

Wendy79 22:23, 04 lip 2016

Crystal Palace, kwitnie po małej przerwie, znacznie ładniej niż za pierwszym razem.

Wendy79 22:32, 04 lip 2016

Moje różanki jeszcze ubogie. Towarzyszyć różą mają lawendy, szałwie, bodziszki, naparstnice i jakieś wiotkie trawy. Czekam na rozsadę wysianą w czerwcu. Muszę ciąć koszty, szczególnie, że chcę dokupić jeszcze kilka róż. Do przycięcia bukszpany (wciąż nie mam odwagi) i lawendy (i czasu ).

Wendy79 22:37, 04 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Róża śliczna
Też już wcinamy ogórki na razie tylko jako przekąskę

No cóż, u nas już ilości przerobowe, więc przyszedł czas na kiszenie i rozdawnictwo. Próbuje też w tym roku eksperymentu: czy ogórek sam wespnie się na ogrodzenie. Na razie idzie mu całkiem nieźle
AgataP 09:08, 05 lip 2016

Wendy79 napisał(a)

No cóż, u nas już ilości przerobowe, więc przyszedł czas na kiszenie i rozdawnictwo. Próbuje też w tym roku eksperymentu: czy ogórek sam wespnie się na ogrodzenie. Na razie idzie mu całkiem nieźle

Aga dawaj zdjęcie bo i mnie to interesuje, zawsze oszczędność miejsca
masz pod kątem ustawione coś dla niego ?
Basiula 10:59, 05 lip 2016

Kompostownik pierwsza liga, zwróciłam uwagę bo właśnie u mnie na tapecie. Sami robiliście?
Wendy79 15:21, 05 lip 2016

Basiula napisał(a)
Kompostownik pierwsza liga, zwróciłam uwagę bo właśnie u mnie na tapecie. Sami robiliście?

M. skręcił z palet, ale z takich po Ytongach. Mają inny wymiar niż europalety i własnie takich mi brak, by go ukończyć.