Widzę u siebie co Eden Rose wyprawia jak dałam pod krzak obornik kompostowany po pierwszym kwitnieniu. Róże są żarłoczne Twojej też przydałby się taki zastrzyk.
Macham
Nie wiem, czy tak powinno wyglądać zdrowe miejsce szczepienia. Miałam dziś wsadzić tę różę do ziemi, ale chyba poczekam na Wasze opinie. Dodatkowo wydaje się jakieś takie miękkie.
Podczas wizyty u Gosi kupiłam 2 hortensje Limelight na pniu. Potem w domu po postawieniu ich przy tujach żałowałam, że nie 3 W tym miejscu by pasowały.
Ostatecznie posadziliśmy je w miejscu, które wcześniej zaplanowaliśmy - za magnolią a przed tujami. Myślę, że pięknie się prezentują.
Bardzo miłe słowa. Przytulnie i swojsko - tak właśnie chcę mieć. We wrześniu będą nam utwardzać podjazd a to spowoduje, że dodatkowe rabatki zostaną usystematyzowane. Dojdą powojniki przy siatce, dołem hosty. Koło oczka (nowego, bo ta folia jest uszkodzona) posadzę więcej traw i jedną małą brzozę (pozdrawiam Gruszeczko ) Rozmyślam, czy zostawię białe płotki, bo będą demontowane do prac brukarskich.
U mnie ściągają do wiciokrzewów i latają z jednego na drugi. Po drodze wstępują na floksy, gaury i powojnika bylinowego
Zdjęć z nimi mam dość teraz tylko podziwiam.
Zapomniałam również pozdrowić, więc edytuję i pozdrawiam
Chandos Beauty
Robię tym starym teleobiektywem i wtedy nie muszę przycinać albo taką 50 z zeszłego roku i te zdjęcia już muszę obciąć, jak chcę owady bliżej. Mniej szumów jest na 50, bo lżejszy i łatwiej utrzymać w bezruchu a to ważne przy fruczaku.
Wiem, że lubisz Pana Czajnika Nawet pamiętasz, że go tak nazywam
Buziaki i kwiaty dla Ciebie
Dzień Dobry,
piszę do Państwa z prośbą o pomoc w identyfikacji chwastu który zaatakował mój trawnik. Zaczyna powoli "przejmować" teren i wypiera trawę. Proszę o identyfikację i pomoc czym to zwalczyć.
U mnie jest tasma ale mysle, ze na czystym wianku tez byloby ladnie
Ta tasma jest wygodniejsza od nitki czy sznurka poniewaz jest szersza i taka troche lepka.
W zeszlym roku robilam nitka i bylo fajnie