Przez upały padł cyprys, tak mi go szkoda bo okazały był taki i zwarty. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobić, myślałam przesadzić dwa jałowce rosnące obok ale co dać w ich miejsce?
Fajnie byłoby pociągnąć hortensję i dosadzic tam jeszcze jedną ale przydałby się coś zimozionego. Macie pomysł ?
Piesa moja obudziła mnieo 3 bo chciała iść sikać. A jak już zejdę i wyjdę na górę to często nie mogę od razu zasnąć. Wtedy nadrabiam późno wievzorne forum bo ja nie umiem tak jak Wy po nocach siedzieć. Ranny ptaszek za to mogę być
To nie chodzi raczej o mur choć rzeczywiście południowa strona. Tylko o to że woda spływa pod sam dom i czasem tam jest tak mokro jak w bagienku. Dlatego będą rosły tylko te rośliny które luboą okresowe zalewanie. Jeszcze kompost dojdzie to podniosę poziom rabaty. Sylwia, wszystko w powijakach ale kwiecie kwitnie.
Rzut oka z boku gdzie przesiaduję dla odpoczynku w pracach ogrodowych
Nawet nie wiedziałam że cleome lubi być czasem zalana, generalnie chyba lubi mokro. Dla porównania 2 obrazki, pierwszy- wielkość cleome w porównaniu do wiaderka a ten drugi - cleome na suchym południu.
Rzadko ostatnio bywam a jak jestem to celowo omijam między innymi Twój wątek bo wychodzę z niego poturbowana psychicznie
Dziś wpadłam bo by mnie zezarlo i znów pożałowałam, no kuna jak pięknie !
Dobrze że chociaż tego grzyba masz w trawie
Żart oczywiście
Kasia a co to jest ta zielona trawa tuż ,za rozplenicami ?
Buziaki zostawiam i czekam na cd.frontowej
Za parasolem i dolnym stopniem widzę wystającą jaką trawkę.Od niej po łuku idzie trawnik aż do limonkowej Hortensi tak? Kawałek tego trawnika bym zabrała. Właśnie coś w rodzaju łezki u Kindzi bym zrobiła właśnie obok schodów od tej trawki a nie pod nogami bo będzie wam przeszkadzało.
Mam jeszcze takie nieskończoną rabatę i nie wiem czym ją uzupełnić. Chciałabym użyć jednego rodzaju roślin chyba traw ale nie wiem jakich użyć. Wolałabym takie które nie "leżą"na ziemi. Nie mogę się zdecydować