Aga mam pytanie o termin cięcia lawend. Czy tniesz w tym samym momencie co róże, czy póżniej? Wiem że pisałaś, że tniesz póżno ale w przybliżeniu kiedy?
Irenko czy widzialaś już kwitnące forsycje? Danusia pisała na fb że u nas zaczynają kwitnąć. Bo ja takimi bokami z pracy do domu jeżdżę, że swiata nie widze a u mnie w ogrodzie nie ma forsycji.. Muszę do centrum podjechać
Witaj losiu Widziałam Twoja ukrytą twarzyczkę na róznych wątkach i wpadam z ciekawości z rewizytą. Obejrzałam piekny układ ścieźek, zadbany dom i ogrodzenie. Ah ależ ten ogrod ma potencjal, oj będzie sie wiosną działo, oj będzie
Czytam że jesteś nawrocona
Jesli to słoneczne miejsce to runianki nie polecam, rośnie ale po zimie i w upalne lata po prostu brzydnie. Cała jej uroda gdy soczystą zielonią czaruje. Na słóńcu zółknie i przypalają się jej listki. A dlaczego nie wysypiesz kamyczków. Dorbna wartstwa jesli dobrze poszukasz dostawcy będzie tańsza niż łan runianki....
Jesli nie kamyczki posadziłabym gęsto trawy w geometryczne kształty. Na okrywowe dobre są trzmieliny strzyżone w niski dywanik.