Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Celina 20:03, 11 lut 2014

justi napisał(a)
Celinko tojeść mam ale jej ekspansywność mnie przeraża, wyłazi mi juz z rabaty z obrzeżem i wrasta w trawnik, chyba 10 razy w ciągu sezonu trzeba ją przycinać żeby utrzymać w ryzach. Już jej nie posadzę nigdzie oprócz donic. A bodziszki muszę wygooglować co to i jakie to są Bluszcze mam skąd wziać, ale ile trzeba czekać żeby mi zasłoniły cały ten placyk? Jutro pospaceruję tam i policzę ile tej runianki by mi trzeba było, żebym nie zbankrutowała.

Tak to prawda! tojeść trzeba pilnować! Kurcze zapomniałam ,ale mam jeszcze jedna taką okrywową w ogrodzie która dobrze wygląda i sie rozrasta,ale nie przesadnie jak tojeść. jak sobie przypomnę to dam znać kwitnie też na żółto.

dzięki za słowa pochwały ,-u mnie . Fotki roślin ogrodowych robię i oprawiam Ot tak pomysł

Madzenka 07:00, 12 lut 2014

Jesli to słoneczne miejsce to runianki nie polecam, rośnie ale po zimie i w upalne lata po prostu brzydnie. Cała jej uroda gdy soczystą zielonią czaruje. Na słóńcu zółknie i przypalają się jej listki. A dlaczego nie wysypiesz kamyczków. Dorbna wartstwa jesli dobrze poszukasz dostawcy będzie tańsza niż łan runianki....
Jesli nie kamyczki posadziłabym gęsto trawy w geometryczne kształty. Na okrywowe dobre są trzmieliny strzyżone w niski dywanik.
Celina 23:20, 12 lut 2014

Witaj Znalazłam fotkę u mnie na str 38. Z bluszczem rośnie ta roślinka płożąca. Fotka stara i byle jaka, roślinki jeszcze za bardzo nie rozrośnięte.,ale zobacz sobie Pozdrówka
aga_szsz 20:02, 13 lut 2014

Popieram wersję z Marzeny z kamykami, w zieleni inne zielone zginą!
Albo kora, ale to chyba mniej elegancka wersja na przedogrógek.

AniaDS 23:05, 13 lut 2014

Padam już, ale się zaznaczam. Mój mózg i reszta już śpi ;D, więc tylko pozdrowienia zostawiam .
Udanych walentynek Justynko :*.
justi 20:21, 14 lut 2014

Marzenko to jest w dużej części dnia cieniste miejsce. W dodatku jest tam magnolia jeszcze, która z roku na rok coraz większa i od niej jeszcze będzie trochę cienia. A dlaczego nie będzie juz kamyków to pisałam wcześniej.

Celinko, byłam widziałam to jest chyba jakiś rodzaj rozchodnika. Miałam go kiedyś na pseudo skalniaku ale skalniak rozebrałam. Dziękuję za zdjęcie.

Aga ja po prostu chcę tylko jakoś skończyć to co zaczęłam, ma być w miarę tanim kosztem i nie musi być mega elegancko..... bo już mam też ochotę na wykopanie wszystkiego i zasianie trawy.

Aniu dziękuję, że zajrzałaś jednym okiem, ale sen to ważna sprawa, wysypiaj się koniecznie!

Wymyśliłam wczoraj coś...
... wpadłam na pomysł żeby ten duży prostokąt obsadzić barwinkiem , a mały trzmieliną żółtą, a żurawki żółte pozostawic bez zmian. Barwiek będzie za darmo, a trzmielinę już mam namnożoną w ubiegłym roku.
Wybrałam barwinek bo chyba szybciej się rozrośnie niż bluszcz lub runianka. Jednak najbardziej podobałaby mi się runianka, ale koniec kropka bedzie barwinek!

A dla wszystkich życzę miłych walentynek!

AniaDS 21:01, 14 lut 2014

Piękna fotka, osobista?
Dziś mam oko trzeźwiejsze.
Jeszcze
justi 21:18, 14 lut 2014

Aniu fotka ubiegłoroczna W tym roku nie mam dekoracji walentynkowych, upiekłam tylko babeczki-serduszka a M kupił winko
aga_szsz 21:38, 14 lut 2014

..... bo już mam też ochotę na wykopanie wszystkiego i zasianie trawy.

I też by było OK, a może i najbardziej OK
Celina 20:04, 17 lut 2014

witaj

Wpadłam zobaczyć czy coś już postanowiłaś?.Pozdrawiam