Z tych niższych traw to mam Seslerie i carexy (Carex comans 'Frosted Curls' (turzyca włosista, The Beatles,)
Miała byc też Hakonechloa macra ale ja zamieniłam na kłosownicę. i cały czas żałujęale zawsze mozna zmienić, dam jej szanse do wiosny być może do lata.
No właśnie wczoraj czytałam na BB Twoje narzekania i tak sobie myślałam o tej donicy! Nie narzekaj!! Dużo eM zrobił! Ciesz się, że potrafi inni są tacy, co nic nie zrobi koło domu i wtedy to byś dopiero miała Ja też czasem mam wrażenie, że tylko ja w tym ogrodzie robię, ale ja w ogrodzie, a ramy wszystkie same się robią? heh Nie ma co narzekać!
A tak z innej beczki, co to ja widziałam? Kreta masz? Jak nie u Danusi, to u Ciebie! no jasna ciasna plagi egipskie! Buziam!
A nie się wydaje że z tą chwastnicąto dziwne w tym roku mam jej wszędzie pełno i u sąsiadów tez to zauwazyłam a np w zeszłym roku nie było tego dzidostwa. jakis taki rok jest. w zeszłym natomiast miałam plagę muchówek pełno w domu nie dało się wytepić co wieczór tony wciągałam do odkurzacza z szyb.
Chyba jestem niedobra (tzn wczoraj byłam) przecież jeszcze M. zrobił taras i donicę.Musze się poprawić , z nowym dniem nowe spojrzenie. Mocne postanowienie poprawy.
Moja sąsiadka nie ma żadnego doświadczenia ogrodniczego.
Na działce nie miała dotąd żadnych - dosłownie żadnych kwiatów.
Dlatego bardzo doceniam, że zainspirowana moimi kwiatami, posadziła swoje.
Nie chcą rosnąć, to fakt.
Ale ja też bym nie chciała, jakbym była tą aksamitką
Miejsce pod moje aksamitki przygotowałam już jesienią (przekopałam darń).
A sąsiadka działając pod wpływem impulsu wsadziła roślinki w dołki wykopane w trawie.
Ale się nauczy, będzie z niej świetna ogrodniczka, już ja się o to postaram
Ana-krupówki, dolina chochołowska i kościelisko. da radę do samego końca dojść choć końcówka cięzko wózkiem
Pamiętam że jak synek miał 1,5 roku to z nim przz szpiglasowaa przełęcz z doliny 5 stawów do morskiego oka wedrowaliśmy w nosidle turystycznym cudowne wspomnienia.
a skalne miasta znasz? też wspaniałe szczególnie te po czeskiej stronie