Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Aga masz rację jak przywiźli to faktycznie sięokazało że malutkie, oglądałam na placu wieksze, ale czasewm ręce opadaja sił na kłótnie nie mam.

Gosia, mi nie przeszkadza, że drobny, tylko porównuję do swoich kamyków, które czasem też muszę spod ziemi wydobyć. Twój ciężko będzie odzyskać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Z tych niższych traw to mam Seslerie i carexy (Carex comans 'Frosted Curls' (turzyca włosista, The Beatles,)
Miała byc też Hakonechloa macra ale ja zamieniłam na kłosownicę. i cały czas żałujęale zawsze mozna zmienić, dam jej szanse do wiosny być może do lata.

Podziekować
Frosted Curls za wysoka dla mnie, seslerię i Beatles mam
O hacone nie pomyślałam... hmmmm
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:23, 20 sie 2013

Do góry
Grembosiu-równiez pozdrawiam
Aluś-juz nie narzekam poprawiam się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:22, 20 sie 2013

Do góry
Aga masz rację jak przywiźli to faktycznie sięokazało że malutkie, oglądałam na placu wieksze, ale czasewm ręce opadaja sił na kłótnie nie mam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 20 sie 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Gosiu jakie masz lub będziesz miec trawy, z tych niskich, okrywowych?

Melduje że i ja kreta dzis namierzyłam....

Z tych niższych traw to mam Seslerie i carexy (Carex comans 'Frosted Curls' (turzyca włosista, The Beatles,)
Miała byc też Hakonechloa macra ale ja zamieniłam na kłosownicę. i cały czas żałujęale zawsze mozna zmienić, dam jej szanse do wiosny być może do lata.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Łączę się w bólu z Danusią

Oj boli jak się ziemia z kamyczkami wymiesza, wiem coś o tym. A u Ciebie strasznie drobne te kamyczki, chyba jeszcze bardziej musi boleć.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:15, 20 sie 2013

Do góry
Oj Anno, żeby u mnie tak się chciały rościać to bym osiwiała do reszty ze szczęścia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:13, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Łączę się w bólu z Danusią

U mnie dokładnie to samo.
Pozdrawiam cieplutko.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Chyba jestem niedobra (tzn wczoraj byłam) przecież jeszcze M. zrobił taras i donicę.Musze się poprawić , z nowym dniem nowe spojrzenie. Mocne postanowienie poprawy.

No właśnie wczoraj czytałam na BB Twoje narzekania i tak sobie myślałam o tej donicy! Nie narzekaj!! Dużo eM zrobił! Ciesz się, że potrafi inni są tacy, co nic nie zrobi koło domu i wtedy to byś dopiero miała Ja też czasem mam wrażenie, że tylko ja w tym ogrodzie robię, ale ja w ogrodzie, a ramy wszystkie same się robią? heh Nie ma co narzekać!

A tak z innej beczki, co to ja widziałam? Kreta masz? Jak nie u Danusi, to u Ciebie! no jasna ciasna plagi egipskie! Buziam!
A miało być tak pięknie.... 09:29, 20 sie 2013

Do góry
A nie się wydaje że z tą chwastnicąto dziwne w tym roku mam jej wszędzie pełno i u sąsiadów tez to zauwazyłam a np w zeszłym roku nie było tego dzidostwa. jakis taki rok jest. w zeszłym natomiast miałam plagę muchówek pełno w domu nie dało się wytepić co wieczór tony wciągałam do odkurzacza z szyb.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:34, 20 sie 2013

Do góry
Chyba jestem niedobra (tzn wczoraj byłam) przecież jeszcze M. zrobił taras i donicę.Musze się poprawić , z nowym dniem nowe spojrzenie. Mocne postanowienie poprawy.
Ogród nad Rozlewiskiem 23:21, 19 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
hihihihi tess, usmiałam sie z tych aksamitek, mogła se wysiać toby lepsze miała

Moja sąsiadka nie ma żadnego doświadczenia ogrodniczego.
Na działce nie miała dotąd żadnych - dosłownie żadnych kwiatów.
Dlatego bardzo doceniam, że zainspirowana moimi kwiatami, posadziła swoje.
Nie chcą rosnąć, to fakt.
Ale ja też bym nie chciała, jakbym była tą aksamitką
Miejsce pod moje aksamitki przygotowałam już jesienią (przekopałam darń).
A sąsiadka działając pod wpływem impulsu wsadziła roślinki w dołki wykopane w trawie.

Ale się nauczy, będzie z niej świetna ogrodniczka, już ja się o to postaram
Ogród nad Rozlewiskiem 23:15, 19 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
A ja się nie uśmiałam

Ciekawe dlaczego ?

hmmmmm
Ogród nad Rozlewiskiem 23:07, 19 sie 2013

Do góry
hihihihi tess, usmiałam sie z tych aksamitek, mogła se wysiać toby lepsze miała
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:03, 19 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Sławku moje serce podbiaj niejedna Twoja kompzycja jedynie stylistka architektury jest mi dalsza ale ogrodowo bardzo blisko serca

Stylistyka architektury?? A mnie się wydawało, że lubujesz się w nowoczesności
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:56, 19 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Gosia - tyś pedantka.... i dlatego masz dużo roboty.... no i ogród sie tworzy, a to zajmuje czas..... za 3 lata będziesz szukać sobie zajęcia w ogrodzie

Acha, stipy zasyp kamykiem... wyrosną.. mi wyrosły nawet w kostce brukowej i na macie z kamykami Wiec jak kamyki na gruncie to tym bardziej dadzą radę

Stipy zasypię, będzie ładniej.
a tak w tajemnicy ci powiem że nie lubię własnie tej pedantki w sobie. a wręcz nie nawidze czasem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:54, 19 sie 2013

Do góry
Ana-krupówki, dolina chochołowska i kościelisko. da radę do samego końca dojść choć końcówka cięzko wózkiem
Pamiętam że jak synek miał 1,5 roku to z nim przz szpiglasowaa przełęcz z doliny 5 stawów do morskiego oka wedrowaliśmy w nosidle turystycznym cudowne wspomnienia.
a skalne miasta znasz? też wspaniałe szczególnie te po czeskiej stronie
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:44, 19 sie 2013

Do góry
Sławku moje serce podbiaj niejedna Twoja kompzycja jedynie stylistka architektury jest mi dalsza ale ogrodowo bardzo blisko serca
Ogródek Goniak 22:42, 19 sie 2013

Do góry
dziękuję, muszę zakupić koniecznie! od dawna mam chrapkę, sprawdzają się? nie przewracają?ploeciłabyś czy raczej nie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:30, 19 sie 2013

Do góry
Nasze ukochane tatry to co dostępne wózkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies