Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 09:38, 21 cze 2018

Do góry
Niezawodny Leonardo da Vinci

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:33, 21 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Róże piękne
Hortensje pnaca podziwiam.
Moja jak 2 lata temu posadzona dalej taka sama jest.

Dla hortensji pnącej to normalne, ona się ukorzenia długo, potem będzie mieć metrowe przyrosty , na duże pnącze trzeba niestety długo poczekać. Mojej nie podlewam mimo że susza. Ma ok 5 m ale i lat ok. 7 .

Do raju daleko - u Ewy 09:30, 21 cze 2018

Do góry
Rozszalał się powojnik Nelly Moser

Zakwitł też tegoroczny Ville de Lyon

Ogród, mydło i powidło. 09:26, 21 cze 2018

Do góry
katel napisał(a)

No i dzisiejsza jedyna fotka

Wszystko piękne, ale ta fotka powaliła mnie na kolana, przepięknie!
Ania z Zielonego Wzgórza 09:18, 21 cze 2018

Do góry
AniazZielonegoWzgorza napisał(a)

Niestety niewiem co to za roślinka.

Aniu, to Rudbekia Cherokee Sunset, dawałam Ci w tamtym roku.
Pamiętasz, że jabłonka czeka?
Do raju daleko - u Ewy 09:16, 21 cze 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
no męcz tymi różami, męcz Ewo!
za takimi żółtawymi nie przepadam ale ta Twoja przed domem jest rewelacyjna z tą masą kwiatów. a jeśli jescze pachenie i nie śmieci to już magia!

Kolor róży Elfe określany jest przez hodowcę jako kremowo-seledynowy. Pachnie pięknie, ale delikatnie. Jest bardzo zdrowa. Z tym śmieceniem to chyba nie jest ideałem. Z przekwitłych kwiatów opadają płatki, ale ja lubię takie różane dywany
Nadal kwitnie i ma jeszcze sporo pąków.

Sezon 2017 u Hanusi 09:09, 21 cze 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edfytko, sucho, ale to lepiej niż za mokro. Zeszłe lato narzekałyśmy na deszcze, równowaga musi być zachowana. Moje arbuzy strajkują chyba, ale nic to z nimi też się dogadam w końcu.
Kwiatki zadowolone, bo im płatków nikt nie tarmosi, chociaż dziś jest wietrznie i większość chyba spadnie. Jutro idę posprzątać na rabatach. Bo już i na zdjęciach śmietnik widać.

Haaa masz rację jasne poprzedni sezon był ciężki zwłaszcza dla róż a teraz proszę szaleją i oko cieszą
Wczoraj w kościach czułam i nic zobaczymy dziś rabatki kwieciem zasłonięte pięknie kwitnie u ciebie a u mnie nie chce się ruszać ziemi bo jeszcze bardziej się przesuszy haaa z drugiej strony zielsko zabiera wilgoć szlachetnym hiii aby tylko siły były to damy radę ze wszystkim zdrówka Hanyś i miłego buszowania
Do raju daleko - u Ewy 09:08, 21 cze 2018

Do góry
Kilka zdjęć z ogrodu dla tych co lubią szersze kadry i dla tych co lubią detale

Rabata różano-hortensjowa zagęszcza się i nabiera kolorów. Hortensje zaczynają różowieć i już niedługo będą widoczne na rabacie.

Rabata różana po drugiej stronie. Róże wieloletnie w tym roku nie dają popisu. Musiałam je wiosną mocno przyciąć. Dopiero zawiązują pąki.

Ogród Mirelli 09:03, 21 cze 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Rabata z hortensjami dzisiaj wygląda tak

Mirellka pamiętasz nazwę tych hortek? Czy one są bardzo kłopotliwe w uprawie? Tzn. jak często musisz je podlewać i jak je zabezpieczasz na zimę? Jak je tniesz? Na jakich pędach one kwitną?
Sorki za ilość pytań ale te hortki u Ciebie chwytają mnie za serce
Moja siostra ma jedną (nie znam nazwy) i twierdzi, że kłopotliwe. Musi podlewać codziennie, bo inaczej hortensja jej mdleje. Może to kwestia konkretnej odmiany?
Podziel się opinią

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:53, 21 cze 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Tak. To na brzozowej. Rosną tam jeżówki Buterfly Kisses.

Asiu cudna rabata
Szmaragdowy Zakątek 08:45, 21 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie wiem czy zauwazyliście bluzeczke Madzi????

No właśnie ! A nawet paznokcie były niebieskie, żeby pasowały do ogólnej stylizacji …ha ha !!!

Bogdzia - rany, przepyszne było to ciasto czekoladowe !!! Dr.Oetker pomaga takie zrobić…ale tylko krem czy całe ciasto ??? Zdradź tajemnicę !
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:41, 21 cze 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Chyba to jest Green Eyes? - wcale nie taka najzwyklejsza

Różyczki prześliczne, a ja zazdroszczę deszczu - u nas susza straszliwa...

Wiesz co, to są ukopane jeżówki od mamy, chyba wyższe od green eyes. Nie mam pojęcia, czy mama mogla kupowac jakieś odmianowe (tylko przypadkiem chyba ),w kazdym razie u niej się mocno sieją. Niestety po powodzi, bo tak należałoby to nazwac (woda stala od listopada na działce i okolicznych polach, a potem lód przez kilka miesięcy) sporo roslin wypadlo. Jeżówki sialy sie jak glupie i wyglądało to tak:

Janeczko, dziękuję za polecenie i przypomnienie o istnieniu Chandos beauty.. cudny zapach!!!
Na zielonej... trawce :) 08:36, 21 cze 2018

Do góry
Aska napisał(a)
Angeliko, czy mogłabyś podać mi dokładną nazwę tego drzewka, jeśli oczywiście pamiętasz. Bardzo, bardzo chciałabym je posadzić u siebie.

Asiu to Buk Purpurea Pendula
LeŚnicZaNka 08:17, 21 cze 2018

Do góry
ASCOT
LeŚnicZaNka 08:16, 21 cze 2018

Do góry
PIANO
Ogród z rzeźbą 08:04, 21 cze 2018

Do góry
A moze te gracki mialy za mokro?Moj adagio jest w miejscu o zlej ziemi, totalnie zasuszany i nie podlewany nigdy.

Hosty w doniczkach zimuja.Ale zalezy od odmiany. U siebie mam dwie i tylko zima dostawiam pod sciane domu.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 08:01, 21 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pomiędzy rabatami dość wąskimi, zlikwiduj 1 trawnik. Posadź bujne rośliny na murku, zasłonią murek (najlepiej część zwisających np. irga Mooncreper, trzmielina Fortunego.

Danusiu, dzięki za radę. Tak właśnie myślałam jakie rośliny sie gęsto zadomowią w tych gazonach i je zakryją. Co do rabaty i usunięcia darni- te wąskie ‚rabaty’ do właściwie moja robota. Po zakupie domu tawyluly i Żurawski były w tamtym miejscu w trawie i pod skarpa- No, nachyleniem powiedzmy. Niestety drewno które stanowiło podporę zgniło i trochę ziemi nam sie zasypało na dół. Teraz tez szukam sposobu jak to zabezpieczyć a pochyłość zakryć roślinami. Wyrwałam tylko trawę i podsypalam świeża ziemia i kora, dosadzilam kilka roślinek.Ten cały pas- tam gdzie radzisz usunąć trawę ma długości Ok 8 metrów. Co wiec radzicie zamiast tego? Całość czyms obsadzić? Dużo tego by było
Ogród pod akacjami 07:56, 21 cze 2018

Do góry
Witam

Pozdrawiam

Maria J.
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 07:55, 21 cze 2018

Do góry
Dzień Dobry,

Po posadzeniu sosen pojawił się problem z żółknięciem igieł. Początkowo myślałem że to tylko zrzucanie starych, zresztą Pan ze szkółki też o tym zapewniał. Jednak sosny dalej marnieją. Na sośnie są czarne małe robaki widoczne na zdjęciu igły jakby kleiste. Część małych gałązek w środku zasycha. Uprzejmie proszę o poradę czy Dithane tutaj pomoże, czy jest szansa na uratowanie drzew?
Moja działka na Dębowym Lesie 07:55, 21 cze 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
U mnie już po naparstnicach a rudbekie przeżywają apogeum.
O czereśniach i truskawkach już zapomniałem teraz zaczynają sie borówki.
U mnie naparstnice, te samosiejki są za garażem.Truskawki w jakiś szczątkowych owockach.
Czereśni była miseczka, to już opędzlowaliśmy.Bo to było my- albo oni-ptaki .
Jeszcze trochę będą malinki aronia, może jabłuszka, śliwki, winogron,,,
Gipsówka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies