Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

W ogródku emerytki 07:24, 16 paź 2022

Do góry
Gogo piękne widoki nie kopiuje bo musiałabym wszystkie skopiować. Muszę i ja może jutro wyruszyć w las.
Bardzo lubię takie szuru bury pod butami.
Jesień kolorami to najpiękniejsza pora roku. Później ten okropny listopad.

Byłam na wycieczce w Beskidach przepiękne krajobrazy buki, klony złotem obsypane.

Pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 07:03, 16 paź 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Pierwszy dzień w szkole nie bardzo nam wyszedł Kodo był chory, a ja wg osoby prowadzącej szkolenie nie mam predyspozycji do zajmowania się psem tej rasy

A dlaczego? Bo nie jesteś myśliwym? Była szczera. Kupuje się psa do osobowości pana/pani.
Musisz się Danusiu przestawić na inne tory.
Pies myśliwski musi się wyszaleć codziennie przynajmniej kaczkę przynieść.

Tak na serio mam w rodzinie leśników/myśliwych i mają psy myśliwskie. Szwagier prawie codziennie idzie z psami do lasu, aby nie zapomniały do czego są stworzone

O ogrodzie nie pisze bo widzę, że wszystko stoi na swoim miejscu.

Ptasi gaj 00:12, 16 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Jeden błotny już dostaje kolorków. Obok po lewej chyba wypadnie zbrazowialmi chyba schnie nie wiem jaka przyczyna

Znalazłam Twojego dąbka, pięknie się przebarwia no ten mój biedak zielony, w zeszłym roku coś tam mu się przebarwiło ale też słabo, wierzba go zagłuszała.

Basiu może jeszcze dostanie kolorów, ale w przyszłym roku jak będzie miał słońce na pewno da popis.
Za drzwiami do ogrodu... 00:09, 16 paź 2022

Do góry
Nie mam nigdy czasu i pomysłu na takue pracę z wnukami.
Zazdroszczę wszystkim Babciom że takie zmysłowe.
Pamiętacie Dorotkę jak wymyślała różne zabawy?

Jesienny pędzel farbuje każdy dzień intensywniej.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 23:55, 15 paź 2022

Do góry
Mnie się podobają obydwa krzaki trzmieliny i kaliny. Trzmielina ostry kolor. Moja takiego nie ma.
Chyba takie astry niebieskie z żółtym oczkiem też mam.

Jeżeli chodzi o molinie ona ma te kwiatostany bardzo delikatne i trudno jej zrobić fotkę. Za to w realu cudowna mam 2 szt i też latam z aparatem aby ją sfocic i guzik wychodzi.
Bardzo się cieszę, że kupiłam te marcinki. U Sylwii jak zobaczyłam odrazu mi się spodobały. One mają żółte oczko tak jak te niebieskie.
Gosiu ciepło u nas się zrobiło grzybów sporo. Niestety jest sucho i podlewam chociaż te zimozielone aby później jak będzie zimno nie stać z sikawka.
Jutro jeszcze dalszą część Tui.

Miłej niedzieli Gosiu
Ptasi gaj 23:35, 15 paź 2022

Do góry
Gosiu mam marcinki wysokie i niskie. Niskie to te starsze ok 10 lat. Później przyszła moda na astry więc zaczęła się produkcją różnych kolorów.
Wysokiego nikt nie kupi bo co to za kwiat który od dołu łysieje więc trzeba skarlic.
Na szczęście przez kłącza się rozrastają, wysoką i gęsta Kępa ładnie wygląda.

Koronka kiedyś były modne. Te koronki ładnie zrobione rękodzieło a nie jakiś tam haft chiński.
Ja też nie przepadam, ale jakiś mały akcent na mebelkach może być.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 22:49, 15 paź 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Wojna już jest. Na szczęście nie u nas. Czasy nie pewne nie wiadomo jak to się rozwinie i zakończy.
Tez byłam na Słowacji i Czechach tylko 2 godziny w tym tygodniu. W trójkącie gdzie się schodzą granicę 3 państw Polski, Czech i Słowacji. Ha ha ale byłam.

Te grzyby tak szybko rosną szczególnie kozaki. Ja zbieram raz w tygodniu i też takie olbrzymy mam.

Też byłam na trójstyku nie tak dawno, 19 sierpnia :⁠-⁠D
Ogród Basi i Romka 22:30, 15 paź 2022

Do góry

Dobrze, że przesadziłaś dęba błotnego. Lubi słońce i podlewanie. Ma bardzo zielone liście aż nie normalne o tej porze roku. Powinien się przyjąć bez problemu.

Moje zmieniają kolorek jutro zrobię fotki.

On chyba taki zielony, bo miał mało słońca, teraz będzie miał dużo lepiej
Ranczo Edy 22:29, 15 paź 2022

Do góry
U mnie tulipanowiec z żółtego przeszedł w ostry pomarańczowy. To piękne drzewa, aby jeszcze kwitnąć chciały.

Bukieciki piękne a mnie się nie chce nawet do wazonu kwiatów ściąć.

Miłej niedzieli
Ogród z zegarem 22:10, 15 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Asia, mój neil lucas jest przebarwiony już , on bardzo szybko łapie kolory.

Ale nie jest jakiś jaskrawy, tylko bordowo brązowy.
Szczerze, to nawet nie pamietam, czy był czerwono-pomarańczowy, jak piszą w necie, że tak się przebarwia. W tym roku sporo rzeczy mi umyka .

Piękny jest, że ja go jeszcze nie mam.
A kiedy go kupowałas byłam przed chwilą na Albo... I już nie ma w sprzedaży zapisałam się.

Kolorki dużo zależy w jakiej ziemi rośnie. Na fotki Alb...btez nie ma co patrzeć bo jest ich mało bo nowy a po drugie nie wiadomo gdzie zrobione może w Chinach.

U mnie ambrowiec żółto, pomarańczowy i amarantowy.
Ogród Basi i Romka 21:56, 15 paź 2022

Do góry

I przesadziliśmy dąbka, udało się wykopać prawie całe korzenie, mam nadzieję, z będzie rósł, dostał lepsze miejsce, rósł w sąsiedztwie wierzby i zabierali sobie miejsce, miał też trochę mało słońca, a wycinanie gałęzi wierzby już nie pomagało, ona mocno się rozrosła, tak to jest czasami w niedużym ogrodzie, robi się ciasno wiadra żeby Aza nie wpadła na pomysł by sprawdzić co tam jest w tym świeżym miejscu

Będzie ładnie wygladal z aronią, tu bardziej mi się podoba, widać go

Dobrze, że przesadziłaś dęba błotnego. Lubi słońce i podlewanie. Ma bardzo zielone liście aż nie normalne o tej porze roku. Powinien się przyjąć bez problemu.

Moje zmieniają kolorek jutro zrobię fotki.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:35, 15 paź 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Babcia kiedys mowila ze duzo grzybow to zle, wojna i bieda. Przypomnialo mi sie, mam nadzieje ze to tylko takie gadanie...

Pierwszy raz zbieralismy rydze zatrzymalismy sie wracajac ze Słowacji.

Pozdrawiam

Wojna już jest. Na szczęście nie u nas. Czasy nie pewne nie wiadomo jak to się rozwinie i zakończy.
Tez byłam na Słowacji i Czechach tylko 2 godziny w tym tygodniu. W trójkącie gdzie się schodzą granicę 3 państw Polski, Czech i Słowacji. Ha ha ale byłam.

Te grzyby tak szybko rosną szczególnie kozaki. Ja zbieram raz w tygodniu i też takie olbrzymy mam.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:29, 15 paź 2022

Do góry
daredevil napisał(a)

Kurki radosne mają się dobrze.
Miałam takie marcinki są bardzo ładne. 2-3 lata temu wyrosły i później zbrazowialy i wyginęły. Muszę kupić i posadzić na skalniaku.

Urodzaj podziwiam.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:19, 15 paź 2022

Do góry
Widzę, że nazbierała takich samych grzybków jak ja.
U mnie rosną na działce pod moimi osobistymi drzewami.
Mam jak nigdy bardzo dużo rydzów. Przed chwilą konsumowalam na masełku.
Taka susza była a grzybów dużo w lasach.

Wilczy ogród 21:12, 15 paź 2022

Do góry
U Kapiasa byłam w środę. Piękna pogoda i pojedyncze osoby plus nasza wycieczka.
Też miałam mało czasu kupiłam marcinki i bibelotów już nie oglądałam bo wyruszyłam na oglądanie ogrodu.

Pokazujesz fotki we bo mgle. Rzeczywiście poranki na Podgórzu i w górach przepiękne. W Istebnej było z wtorku na środę -2 szron na trawie i na dachach. Górole już armatki rozstawiali.

Ela w tygodniu jest najfajniej zwiedzać -w niedzielę są tłumy -w szczególności jak jest ładna pogoda
ale tak ogolnie -podobało Ci się ? ja bardzo lubię ten ogród ,jedynie lekki minus ,to ,że ceny w szkółce są droższe niż w innych okolicznych
Wilczy ogród 21:09, 15 paź 2022

Do góry
Magda w twoim rejonie jest tak piękna jesień, że można ją pokazywać non stop.

Byłam też w Brennej czy to daleko od ciebie.

Ela jesień w tym roku czaruje do Brennej mam około 4o km

Helen napisał(a)
Magda, dzieła sztuki dzisiaj pokazałaś
To był piękny poranek

Helen dziękuję czasem mi się uda pocykać coś ładnego mój ogród jest wdzięcznym modelem

Agatorek napisał(a)
Madzia, jak możesz …. , wstawić tyle TAKICH zdjęć?
uwielbiam Twój ogród ❤️ Jest cudowny

To kiedy Maja będzie?

Agnieszka dziękuję za komplementy mój ogród za mały do Maji

eda napisał(a)

serio przymrozek ?
pięknie mmm i rozplenice pałeczki boskie ale jeszcze nie chcę zimna nooo
coś czułam że już się zaczyna u ciebie mocniej złapało u nas tylko zapach przy ziemi coś się działo delikatnie ale cóż coraz bliżej nieuniknione ...

Eda raz był ,ale tylko na dole ogrodu -nawet jeszcze dalii nie ściął ,więc był niewielki .....
dziękuję za pochwały

Dorii napisał(a)
I znów przepadłam :⁠-⁠D cudnie masz

Dziękuję i wazjemnie chwalę Twój
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:06, 15 paź 2022

Do góry

Wiesz marcinki jak kupujesz to prawie wszystkie skarlone.
Te co kupowałam to były na ok 30 cm wysokie a teraz mają ok 1 metra.

Tak to bywa. Ja dzisiaj sadziłam nowe astry w ogrodzie, sadziłam małe wiem, że będą sporo wyższe
Ptasi gaj 19:01, 14 paź 2022

Do góry
eda napisał(a)
Koronki , marcinki śliczności i jesienny zwłaszcza urzekają mnie okręgi

Eda jest tam bardzo ładnie. Fotki nie oddają widoku tego pięknego miejsca. Owszem zakątek, kręgami ma swoj klimacik.
Ptasi gaj 18:47, 14 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Wycieczka świetna, a marcinki takie jak ma Sylwie też szukałam w internecie, bardzo fajny kolorek.

Trudno złapać ładne marcinki. Kiedyś te stare były ładne. Teraz odmian dużo, ale żadne nie mają nazwy.
U mnie późno kwitną połowa października info niektóre ledwo ledwo kwitną.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:12, 14 paź 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wygląda tak samo, pytanie czy będzie ta sama wysokość, ale to się okaże za jakieś dwa sezony jak się rozkręci w Twoim ogrodzie Jakby co to wiesz gdzie wołać

Wiesz marcinki jak kupujesz to prawie wszystkie skarlone.
Te co kupowałam to były na ok 30 cm wysokie a teraz mają ok 1 metra.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies