Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

ElzbietaFranka 14:04, 28 mar 2023

Makao napisał(a)

Nie dziewczyny. To też na bank nie piórkówka

Teraz już wiem że chodziło o Tymotkę boehmera.

Aniu to nie jest tymotka boehmera.
Nie sugeruj się fotka bo pewnie sztucznych nastawiali, aby ładnie wyglądało.
Jeśli chcesz mieć takie kotki to zaraz napisze jaka jest ladna.

Są ładne rozplenice.
Jeszcze ktoś napisał że to rozplenica ale rozplenica rozplenice nie równa.

Aniu tymotka o której mowa to na focie w lewym górnym rogu. Mam jedną sztukę bardzo ładna od wiosny do końca sierpnia później traci na efektywności. Fotkę wieczorem usunę.

ElzbietaFranka 14:08, 28 mar 2023

Zobacz na rozplenice "cassian". Na taką poluje. Ma ja Danusia "ogród w K.... Po niemiecku ) i nigdy nie mogę zapamiętać.

Już bardziej cassian podobna do obrazkowej.
Dorii 14:12, 28 mar 2023

W wyszukiwaniu obrazkowym mi właśnie tą cassian podpowiada tyle że ona to niby do metra dorasta.
Makao 14:15, 28 mar 2023

Ewa777 napisał(a)
Mam jeszcze jedno pytanie - jaka ilość tego nawozu przeznaczona jest na 100m2? Bo myślę, czy nie kupić od razu 20kg worka.

To jest 1kg/100m2
Makao 14:20, 28 mar 2023

Dorii napisał(a)

Tymotka ma większą różnicę wysokości pomiędzy liśćmi a kwiatostanami i cieńsze kłosy.

Ale tak jak już pisałam to wizualizacja a w tychże rośliny nie są odwzorowane idealnie. Pytanie więc nie to co jest na pinie a co da najbardziej podobny efekt a właściwe co tobie bardziej odpowiada :⁠-⁠D

Hmm, patrzę na tą rozplenicę cassian i faktycznie jest baaaardzo podobna. Może na niej się opierali tworząc ten projekt.
Dzięki. Ją też sobie zapisze.
Makao 14:25, 28 mar 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Zobacz na rozplenice "cassian". Na taką poluje. Ma ja Danusia "ogród w K.... Po niemiecku ) i nigdy nie mogę zapamiętać.

Już bardziej cassian podobna do obrazkowej.

Tak, to bardzo możliwe. Już zerknęłam na tą rozplenicę. Bardzo możliwe że to ona ale tej tymotki też szukałam.

Zapisuje sobie i tą tymotkę i tą rozplenicę.

Dzięki Elu za opinię o tymotce. A powiedz jeszcze - rozsiewa się mocno?
Makao 14:26, 28 mar 2023

Dorii napisał(a)
W wyszukiwaniu obrazkowym mi właśnie tą cassian podpowiada tyle że ona to niby do metra dorasta.

Jak do metra to też fajna. Jeśli tak trzyma kłosy to robi fajny efekt w nogach drzew.
pestka56 18:00, 28 mar 2023

Polecam zaglądanie do Vademecum traw Daglezji gdzy potrzebna rzetelna informacja https://daglezjaryki.pl/vademecum-traw/

Link do 'Cassian', bo to rzeczywiście może być ta odmiana w początkowej fazie kwitnienia
https://daglezjaryki.pl/vademecum/133/

Wysokość kępy liści: 0,5–0,6 m
Wysokość z kwiatostanami: 0,6–1,0 m
Charakterystyka liści: ciemnozielone, łukowate
Charakterystyka kwiatostanów: białawozielone z różowawym zabarwieniem lub jasnokremowe do
lekko brązowawych, „kotkowate", puszyste
Makao 19:58, 28 mar 2023

pestka56 napisał(a)
Polecam zaglądanie do Vademecum traw Daglezji gdzy potrzebna rzetelna informacja https://daglezjaryki.pl/vademecum-traw/

Link do 'Cassian', bo to rzeczywiście może być ta odmiana w początkowej fazie kwitnienia
https://daglezjaryki.pl/vademecum/133/

Wysokość kępy liści: 0,5–0,6 m
Wysokość z kwiatostanami: 0,6–1,0 m
Charakterystyka liści: ciemnozielone, łukowate
Charakterystyka kwiatostanów: białawozielone z różowawym zabarwieniem lub jasnokremowe do
lekko brązowawych, „kotkowate", puszyste

Oczywiście że to zrobiłam. To było pierwsze co zrobiłam. Ściągnęłam wszystkie pliki które mają i przejrzałam. Tylko że nie szukałam rozplenicy a tymotka którą mają na zdjęciach wygląda inaczej niż ta co chciałam. Dopiero jak dziś wrzuciłam w google tymotka bouhmera to okazało się że to jest to co szukałam. Mi chodziło o tymotkę na tą rozplenicę dopiero dziewczyny zwróciły moją uwagę i przypadkiem też mi się spodobała.

Na forum to spytałam jak już nie miałam pomysłu jak przypomnieć sobie nazwę.
Agatorek 20:21, 28 mar 2023

Fajną masz Figę .

Sporo wsadzania roślin Cię czeka . Krwawniki podobno są nie do zdarcia, jakie kolory będą?