Alebjesli to sklep z chemia ogrodowa to mozesz dokupic jesli chcesz uzywac np jakies nawozy... ogolne albo specjalistyczne dla danego gatunku.za chwile tez beda potrzebne
ale Marzenka dobrze mówi po co kupować preparrat np na przędziorki jak stosuje sie go na chorobę, nie zapobiegawczo, to samo ze wszystkimi grzybowymi, chrząszczami, mszycami... jedynie Miedzian można zastosować teraz prewencyjnie i promanal
a propo drzew, mieliśmy na wjeździe na działkę w firmie dwa dęby, jeden jest ciut z boku i nie przeszkadzał, ale drugi uniemożliwiał wjazd każdego większego samochodu, trzeba było go wyciąć. Złożyliśmy podanie, przyszła komisja, a że drzewo miało konar poniżej metra to uznano że to dwa dęby. Dostaliśmy zezwolenie na wycinkę z 'nakazem' posadzenia kilku drzew w innym miejscu działki
rose:
1) Eden Rose
2) Mariatheresia
3) Cardinal de Richelieu
4) Claude Brasseur (Meibriacus)
5) Lavender Ice (TAN04249)
6) Oh Wow/Purple Splash (Wekspitrib)
7) Old Port (Mackati)
8) Soul
9) Agnes Schillinger (Masasch)
10) Claire Marshall (Harunite)
11) Ascot
12) Granny (Pouloma)
13) Rhapsody in blue
14) Vilchenblau - tą Kasya podzieli się ze mną
Jestem pewna, że będziesz lubiła Sweet Summer Love. Nazwę ma adekwatną
Klon strzępiastokory - chyba coraz bardziej popularny w naszym kraju. W zeszłym roku sporo go u nas było. Dobry wybór!
Martuś będę się upajać zapachem powojników, zamówione gdzie posadzę okaże się w praniu bo zamówiłam też róże... dużo róż...
Teraz muszę dumać intensywnie nad drzewem, tym ostatnim do posadzenia Cały czas po głowie chodzi mi klon cynamonowy/strzępiastokory...
Zobacz, to południowa wystawa i lekko zamieniona Różanka, która z tego powodu nie cierpi początkowo nie było tych belek cueniujacych nad różami, ale zgrzytało mi wizualnie
u mnie jest taki ażurowa konstrukcja nad różami (innej opcji montażu nie było) i nie przeszkadza to różom. A w tym przypadku wizualnie wyglądałoby o niebo lepiej
ana_art - tak,jak się już tam zajrzy,to trudno z pustym koszykiem zostać
kosolka - właśnie,najlepiej samemu przetestować. Ja też tak robię od pewnego czasu.
Margo - dokupusz w jesieni,jak by co
ewsyg - Dostałam jesienią katalog Tantau i przepadłam,a jak już się wejdzie do F,to już koniec
Kilka do eksmisji pójdzie na konto nowych i damy radę popcorn -właśnie piszę do Ewy-ewsyg,że jedne wywalam inne kupuję I zawsze coś się dzieje...