Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:09, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)
Nazw piwonii nie znam, ale kocham je w bukietach w domu

Za to znam nazwę powojnika, który mogę polecić z własnego ogrodu. Posadziłam go dzięki Robaczkowi. Cudownie uzupełnia się z różami, ale nie konkuruje z nimi, bo jest delikatny. Największą jego zaletą jest ZAPACH!!! Pachnie obłędnie! To polski powojnik. Wiosną tniesz nisko i odbija od zera. O ile kocham moje Eden Rose za kwiat, to ich brak zapachu doskwierał mi podczas letnich podwieczorków na tarasie. Posadziłam więc Sweet Summer Love i... bujam się w cudownej woni

to wiosną tniesz do zera i odbija mocno do mnie przemawia a jak duży rośnie? tzn wyczytałam że do 3,5 metrów, ale co roku jest większy czy rozrasta sie tak pierwszego roku, no i ile byłoby trzeba ich wsadzić by ładnie puścić na budynek? długo kwitnie? alboooo można posadzić go w rogu przy vanilkach i dać na pergolę dumam...
ren133 23:12, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)
Nazw piwonii nie znam, ale kocham je w bukietach w domu

Za to znam nazwę powojnika, który mogę polecić z własnego ogrodu. Posadziłam go dzięki Robaczkowi. Cudownie uzupełnia się z różami, ale nie konkuruje z nimi, bo jest delikatny. Największą jego zaletą jest ZAPACH!!! Pachnie obłędnie! To polski powojnik. Wiosną tniesz nisko i odbija od zera. O ile kocham moje Eden Rose za kwiat, to ich brak zapachu doskwierał mi podczas letnich podwieczorków na tarasie. Posadziłam więc Sweet Summer Love i... bujam się w cudownej woni

A jak długo kwitnie ten powojnik?
Zielona 23:22, 16 lut 2016

Dziewczyny - on kwitnie od lipca do września. Rzeczywiście tnie się go całego i odbija od zera. W tym roku dowiem się, jak szybko rośnie, ale powinien osiągać te 3m. Z tym, że jest delikatny, więc wizualnie zawsze będzie ażurowy. No i ten zapach.... mówię Wam... naprawdę warto!
ana_art 18:04, 18 lut 2016

Poglądowa dla Agaci, tam gdzie byl poliwęglan teraz jest papa
sylwia_slomc... 18:10, 18 lut 2016

Cudności te peonie Kocham za kolor i za zapach
ana_art 18:17, 18 lut 2016

Zielona napisał(a)
Dziewczyny - on kwitnie od lipca do września. Rzeczywiście tnie się go całego i odbija od zera. W tym roku dowiem się, jak szybko rośnie, ale powinien osiągać te 3m. Z tym, że jest delikatny, więc wizualnie zawsze będzie ażurowy. No i ten zapach.... mówię Wam... naprawdę warto!
Martuś będę się upajać zapachem powojników, zamówione gdzie posadzę okaże się w praniu bo zamówiłam też róże... dużo róż...
Teraz muszę dumać intensywnie nad drzewem, tym ostatnim do posadzenia Cały czas po głowie chodzi mi klon cynamonowy/strzępiastokory...
Sebek 18:20, 18 lut 2016

Epidemia różyczki się szerzy
Zielona 18:27, 18 lut 2016

ana_art napisał(a)
Martuś będę się upajać zapachem powojników, zamówione gdzie posadzę okaże się w praniu bo zamówiłam też róże... dużo róż...
Teraz muszę dumać intensywnie nad drzewem, tym ostatnim do posadzenia Cały czas po głowie chodzi mi klon cynamonowy/strzępiastokory...

Jestem pewna, że będziesz lubiła Sweet Summer Love. Nazwę ma adekwatną
Klon strzępiastokory - chyba coraz bardziej popularny w naszym kraju. W zeszłym roku sporo go u nas było. Dobry wybór!
19:10, 18 lut 2016
ana_art napisał(a)

daj listę tych róż

powojników też
ana_art 19:21, 18 lut 2016

eee_taam napisał(a)

daj listę tych róż

powojników też

rose:
1) Eden Rose
2) Mariatheresia
3) Cardinal de Richelieu
4) Claude Brasseur (Meibriacus)
5) Lavender Ice (TAN04249)