Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 14:54, 14 lis 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Porzadeczek w warzyniku wzorowy.
Hortki chociaż bez liści podeschle ale jeszcze mają swój osobliwy późno -jesienny urok.

Staram się

Ciągle myślę czy zostawić te zaschnięte hortki czy ściąć, bo po wiatrach narobią bałaganu.
Tu ma być ogród :) 14:52, 14 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Idealnie. Piękny okaz.

dorodny, pewnie teraz trochę przystopuje z rośnięciem, ale miejmy nadzieję, że będzie mu dobrze w nowym miejscu - bo jest teraz w centrum uwagi.
Tu ma być ogród :) 14:50, 14 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pełen profesjonalizm!

No w końcu jestem dziewczyna ze wsi
Tu ma być ogród :) 14:49, 14 lis 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Widzę że przesadzanie jesienne też Ciebie dopadło dobrze że masz jeszcze gdzie przesadzać a propos buka czy po wykopaniu miał bardzo duże korzenie bo mam podobnej wielkości delikwenta do przesadzenia i nie wiem czy sama na niego się porywać.

O tak, przesadzanie na zasadzie naprawiania starych błędów.
Buka było bardzo ciężko przesadzić, ale rósł w tym miejscu już 2,5 roku więc zdążył się mocno zadomowić.
Tu ma być ogród :) 13:03, 14 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Warzywnik prawie gotowy do zimy, jeszcze tylko poplon przed przymrozkami mam przekopać

A przy szklarni wory z liśćmi na ziemię liściową.

Warzywnik nawet jesienią robi wrażenie! Ładny, soczysty ten poplon

Pozdrawiam Edytko
Tu ma być ogród :) 11:06, 14 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeśli chodzi o bakope to potwierdzam, u mnie nadal kwitnie a mam biała i fioletową o pełnych kwiatach i rzeczywiście też roślina warta uwagi.

a u mnie sie nie sprawdziła Na jakim stanowisku jest u Ciebie ?

Co to stelaży to idealny pomysł, strasznie mi sie podobają takie drzewka, tylko az boje się liczyć $$

Co to za berberys przed cisami ?
Anulajda w raju 22:11, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dobra robota, to poszerzanie było chyba niezbędne - będzie super!

Dzięki poszerzenie nie tylko różą da przewiew ale buksą też mam nadzieję że będzie lepiej
Mirkowy ogród (początki) 20:48, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale okazałe kłącza tych dalii, a jak mi się ta bordowa podoba!

Mirka, czekam aż wszystie dziewczyny podeślą adresy i z nasionkami na pocztę lecę.
Edyta Dalie co rok to większe. W tym roku już miałam problem z wykopaniem i uszarpałam się ciut.Ta bordowa dalia jest piękna w realu dużo ciemniejsze taka bordowo czarna.
Ogród z wilkiem zamkn. 19:05, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Oj smutne rzeczy piszesz, ale dzielna z Ciebie kobieta, nawet nie chcę myśleć jak to jest w pracy się na takie rzeczy napatrzeć i potem wracać i się o bliskich martwić - niestety teraz chyba nie ma już rodziny, której by ten problem nie dotyczył - sami to w wakacje przerabialiśmy, wakacje trzeba było odwołać, eM z ojcem spędził ten czas i to były ostatnie dni jego życia, czasami gdy nie można nic już zrobić, wystarczy tylko z tą chorą osobą być.
Oby było pozytywnie!

Dziękuję
..... bardzo bym chciała ,żeby było dobrze .....
.nie jestem gotowa jeszcze na pożegnanie jeszcze nie ......
Dobrze ,że Twój eM mógł spędzić z ojcem ten ostatni trudny czas ..... masz rację ,wystarczy czasem tylko być .....pomimo ,ze jest to trudne doświadczenie ........
U mnie w pracy wśród moich koleżanek w ciągu ostatniego pół roku 3 osoby odeszły z bliskich nikt nie ma lekko ....i chorych też niestety pełno .....ech .....smutno

Moja działka na Dębowym Lesie 17:36, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
szalejesz Aniu z dyniami, glillowanej nigdy nie jadłam - a jakiej odmiany do tego używasz?
Ja w tym roku odkryłam 2 nowe, pyszne odmiany dyń bo do tej pory zwykle wybierałam w sklepie Hokaido lub Piżmową, planuję nawet jakiś wpis u siebie na ten temat zrobić i się z Wami podzielić tym smacznym odkryciem.

Jesień to doskonała pora na różne dnia dyniowate. Grilowana też jest smaczna.Jedną robię normalnie ( mam taką grilowa patelnię).a drugą to przyprawiam i serem fetą smaruję i folią aluminiową zawijam i griluje .
Ja mam najwięcej hokaido to robię z nich.Ale inne też dobre.Mam Bambino i Pienna di Napoli. Pizmowe też .A grilowana cukinia też jest bardzo dobra.
Typografia ogrodu 16:27, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Super las w słoju - ta roślinka delikatna mnie kusi od dawna, ale już dwa nietanie kwiatki uśmierciłam w domu i ona mi się taka krucha wydaje, że na pewno krótki żywot ją u mnie czeka.

Kalendarz adwentowy też extra - ja sobie obiecuję co rok, że zrobię i lipa, teraz też pewnie spełznie na planach.
to Radwańska roślinka baradzi wiotka jest.
A z kalendarzem jeszcze zdążysz
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:27, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia, to nic dziwnego że ciemierniki zaczynają kwitnąć, jak dobrze pójdzie to nowe pąki do wiosny będą się tworzyć.
Polecam tylko systematycznie pozbywać się starych liści i przekwitniętych kwiatów, u mnie były tak gęste, że niektore pędy zaczęły zagniwać, ja za późno je wyrywałam i moje ciemierniki złapały choróbsko, na liściach mają czarne plamy, od jakiegoś czasu te chore liście wyrywam, pryskam, ale coś nie mogę się tego świństwa pozbyć.

Też mam ŚŚ z tego samego źródła co Renia i bardzo je lubię, bo o każdej porze roku coś fajnego oferują, a to kwiaty śliczne, a to owoce, a to cudne przebarwienia jesienią.

U mnie tylko 1 kandydat do kwitnięcia, bo jako jedyny się trochę rozkręcił, a że liści ma tylko kilka na krzyż to pewnie nie trzeba będzie się pozbywać liści - trudno nazwać je starymi Na razie krzaczki są mocno ażurowe bym powiedziała, gęstość poziom -1

Mam nadzieję, że to nie będzie jedyny pąk w tym sezonie

Aaa i jeszcze co do ŚŚ to na priva się odezwę.
Tu ma być ogród :) 15:55, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Decyzja zapadła, wiosną zabieram się za rabatę przy kostce.
A że nie ma odwrotu, może świadczyć fakt, że przesadziliśmy pod taras drzewa.
Szczególnie jestem zadowolona z nowej miejscówki buka.
Rohan Obelisk, wygląda przy tarasie kapitalnie, pomysły na obsadzenia już jakieś mam, a przez zimę będę je dopracowywać.

Idealnie. Piękny okaz.
Tu ma być ogród :) 15:45, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
(...)

Warzywnik prawie gotowy do zimy, jeszcze tylko poplon przed przymrozkami mam przekopać

A przy szklarni wory z liśćmi na ziemię liściową.

Pełen profesjonalizm!
Ogród niby nowoczesny ale... 14:38, 13 lis 2017

Do góry
Madzia, pokazałabyś jak teraz wyglądają Twoje kulki grabowe?
Bo tak myślę czy by sobie takich nie zrobić - nadprogramowe graby co miałam na żywopłot jakby jakiś osobnik mi wyleciał, rosną już 1,5 roku w przechowalniku bez sensu i myślę, żeby je wykorzystać do tego celu, ale trochę się jednak boję, że ciężko te kulki prowadzić i okiełznać w trakcie sezonu i że może przez długi czas nie są zbyt reprezentacyjne - może mnie wyprowadzisz z błędnego myślenia, albo i nie?

Moja codzienność - ogród Oli 14:33, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ola, mogłabyś mnie odesłać do strony gdzie o planach na zmiany było?, bo coś już wiem, że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele

proszę bardzo https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1951
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:32, 13 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pierwsze co to chwalę lampę i wieszak - bomba!
Po drugie super zdjęcia porównawcze podwórka.
No i po trzecie podziwiam, że już plany na 2018 zapodajesz

A z innej beczki, fajna sesja z chłopakami

Kochana ja muszę plany robić-żeby męża nie zabić kosztorysem

A sesja...siostra nas foci czasami
Moja działka na Dębowym Lesie 14:31, 13 lis 2017

Do góry
szalejesz Aniu z dyniami, glillowanej nigdy nie jadłam - a jakiej odmiany do tego używasz?
Ja w tym roku odkryłam 2 nowe, pyszne odmiany dyń bo do tej pory zwykle wybierałam w sklepie Hokaido lub Piżmową, planuję nawet jakiś wpis u siebie na ten temat zrobić i się z Wami podzielić tym smacznym odkryciem.
Lawendowy zawrót głowy 14:28, 13 lis 2017

Do góry
Ale pięknie u Ciebie Jolu, nic to że listopad jest!

Ja też jakoś mimo, że jesień depresyjna, to na razie się jej skutecznie opieram i o melancholii mowy nie ma.
Tu ma być ogród :) 14:25, 13 lis 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

mnie nikt by nie wygonił dzisiaj
marze tylko o kocyku bo łeb mi pęka

o nie dziś to ja też nigdzie nie idę bo pada, jutro musze się zmusić, będzie co prawda 4C, ale bez deszczu.
U mnie też już kocyk w użyciu i nalewkę z aronii napoczęłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies