Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 12:00, 13 lis 2017

eee_taam napisał(a)

M mi dzis skosił trawnik ufff ...bo juz mnie wkurzał

lajkuje

mój eM nie kosi trawnika zresztą o tej porze roku musiałby chyba do latarki jakoś do wiosny wytrzymam
leon60 12:01, 13 lis 2017

anna_t napisał(a)
jejus jak ja się cieszę że Was tak rozchichrałam laseczki

Ola a teraz po prośbie.. postanowiłam na wiosnę zrobić skrzynie warzywne. juz wiem ze zrobie takie na 3 dechy jak u Arbuzowej naszej. powiedz mi ty kochana bo i Twoje widzialam w wątku o skrzyniach jak one się w ciągu sezonu prezentują? co siejesz? co po czym? i generalnie jakie masz swoje spostrzeżenie co do warzywnika?
eleborat Czapli poproszę

Aniu dla nas cztery skrzynie to zdecydowanie za mało... w dwóch mam pomidory i paprykę pozostałe dwie to co najbardziej zawsze pod ręką potrzebne np. szczypiorek, cebula, pietruszka naciowa, zioła, różne rodzaje sałat, koper, rukola, rzodkiewka. Na początku sadziłam wszystkiego dużo ale w małych ilościach to też bez sensu bo zaraz brakowało. W tym roku wiosną urobiłam sobie kawałek grządki po drugiej stronie drogi na łące i posadziłam tam część pomidorów, paprykę, ogórki, bób, buraczki, fasolkę szparagową, czosnek, kalarepę, szpinak, pietruszkę , marchewkę, cukinie, słonecznik. Warzywa miały ''oddech'' i porosły super. Mam sporo zapasów na zimę w słoikach i zamrażarce. Jak czas w najbliższą wiosnę pozwoli chcę przygotować tam sobie jeszcze większy teren pod warzywa i kiedyś pod szklarnię.
Na towarzystwo warzyw specjalnie nie patrzę wiadomo pomidorów z ogórkami nie sadzę dosiewam jak mam wolne miejsce to co akurat się skończyło. Generalnie nie robię z tego jakiegoś mega zagadnienia bo zwyczajnie nie mam na to czasu a warzywa rosną ładnie i zdrowo. Przykładam się tylko do pomidorów systematyczne opryski, wyrywanie wilków, wycinanie liści, podwiązywanie.
kasja83 12:21, 13 lis 2017

Olu, a ja pytanko odnośnie pawilonu-czym macie pokryty dach?Jaki masz tam spadek-bo wygląda dosyć płasko.
Pszczelarnia 12:22, 13 lis 2017

Olu, o warzywach Twoich czytam i ślinka mi cieknie.
leon60 13:15, 13 lis 2017

kasja83 napisał(a)
Olu, a ja pytanko odnośnie pawilonu-czym macie pokryty dach?Jaki masz tam spadek-bo wygląda dosyć płasko.

Na dachu jest blacha trapezowa, spadek ukryty ma +/- 30cm na 3,5 m
leon60 13:16, 13 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Olu, o warzywach Twoich czytam i ślinka mi cieknie.

Właśnie rozmraża się bób na obiad
kasja83 13:28, 13 lis 2017

leon60 napisał(a)

Na dachu jest blacha trapezowa, spadek ukryty ma +/- 30cm na 3,5 m

Właśnie chciałabym pójść w ukryty spadek...
leon60 13:32, 13 lis 2017

kasja83 napisał(a)

Właśnie chciałabym pójść w ukryty spadek...

idę zobaczyć co tam kombinujesz
lindsay80 14:23, 13 lis 2017

Ola, mogłabyś mnie odesłać do strony gdzie o planach na zmiany było?, bo coś już wiem, że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele
leon60 14:33, 13 lis 2017

lindsay80 napisał(a)
Ola, mogłabyś mnie odesłać do strony gdzie o planach na zmiany było?, bo coś już wiem, że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele

proszę bardzo https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1951