Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Tu ma być ogród :) 07:44, 24 kwi 2018

Do góry
To moja stipa chyba zrobiła kaput, obcięta ze 2 tygodnie temu i nawet nie drgnie...
Piękne tulipanki buziaki
Tu ma być ogród :) 22:47, 23 kwi 2018

Do góry
stipa dla Siakowej - równy tydzień od cięcia

Bodziszki już mają pąki

A tu świecznica Black Negligee

Zawilce z kłosownicą

Prawie - jak ogród 22:20, 23 kwi 2018

Do góry
Cześć Fajnie, że już jesteś na O i wiosnę pokazujesz
Pięknie u Ciebie. Stipa ogromna o tym czasie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:01, 23 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne magnolie i stipa Ci przezimowała a ja ze swoją muszę sie pożegnać niestety

Ale wypatrzyłas stipe
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:40, 23 kwi 2018

Do góry
Śliczne magnolie i stipa Ci przezimowała a ja ze swoją muszę sie pożegnać niestety
Metamorfoza- nowy ze starego 09:26, 23 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)

a patrzyłaś na połączenie róży ze stipą?! też boskie jest!
z rozplenicą też będzie super, tylko która to rozplenica bo niektóre mogą zrobić się na serio duże ....i pięęękne, ale mogą pożreć róże. zobaczysz jesienią albo na drugi rok.

Hakone mam All Gold. Dopiero sie poznajemy i na zywo nie mialam okazji ich zobaczyc, dlatego nie wiem ktore ladniejsze.
Dzieki za rade z zurawkami. Mam nadzieje ze zurawki i konwalniki nie sprawia mi problemow, tym bardziej ze do tanich nie naleza
Roze ze stipa- cudo! Mam rozplenice Hameln, oby nie pozarla mi rozyczek, jesli sie nie sprawdzi to wtedy sprobuje ze stipa
Małymi kroczkami do celu... 13:36, 22 kwi 2018

Do góry
Brzoza youngii i doorenbos

Róże, stipa, biała szałwia

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:05, 22 kwi 2018

Do góry
dzika_roza napisał(a)
A co to za trawa? Nie mow ze stipa??
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/160/1609038/original.JPG

I te rozowe w donicach to co to?
stipa stipa stipa. A te różowe to zależy o którą donice pytasz.rozjasnij
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:25, 21 kwi 2018

Do góry
Gosiu ogród prezentuje się fantastycznie. Stipa Ci świetnie przezimowała u mnie większość padła ale mam już nowe sadzonki.

Co oprócz pomidorków będziesz mieć jeszcze w szklarni ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:43, 21 kwi 2018

Do góry
A co to za trawa? Nie mow ze stipa??
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/160/1609038/original.JPG

I te rozowe w donicach to co to?
Witam, i o radę pytam :-) 11:28, 21 kwi 2018

Do góry
mam plan - rabata podokienna - jakby zostawić same lawendy a pomiędzy nie np stipa ale zrobić rabacie bukszpanową obwódkę i taka samą obwódkę dać wokół grujecznika z carexami ?
Tu obwódka z dwóch stron (od strony trawnika):

I tu obwódka, ale nie wiem czy w literę L czy U?[
W Gąszczu u Tess 00:00, 21 kwi 2018

Do góry
Drimeth napisał(a)
Pięknie!
Uwielbiam taką kolorystykę

Kupę lat Cię nie widziałam Miło, że znowu jesteś (u mnie).
Lubię niebieski, a wiosną jest o niego nietrudno. Później to już tylko niebieskie powojniki: Kassandra, Arabella i Little Artist.

Rabatka w nowym ogrodzie. Żurawki, lawenda (ta co wymarzła), narcyzy (później białe jeżówki) i stipa, która dała radę i przezimowała.

Jest tu jeszcze (na tymczasie) jeden jedyny egzemparz seslerii od Bety. Beatko, wybacz, tylko jedna przeżyła.

Zielonym do góry... 21:04, 20 kwi 2018

Do góry
U mnie Stipa zimuje, ma się doskonale, tulipanki bardzo ładne, delikatne.
W małym ogrodzie Doni 18:52, 20 kwi 2018

Do góry
U mnie ok zawsze budzę się na wiosnę Kilka fotek wiosennych

I stipa ładnie przezimowała mimo ostrych mrozów

Hortensja pnąca już ładnie wypuszcza

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:26, 20 kwi 2018

Do góry
malkul napisał(a)
moim skromnym zdaniem Renu to raczej "sucho". stipa w donicy gdzie mam sporo piachu bo to polawndowa rabata przetrwala najlepiej

No właśnie Gosiu moja ma chyba za mokro ... z sąsiadką tez o tym ostatnio dyskutowałyśmy i do takiego samego wniosku doszłyśmy ... chociaz u mnie dochodzą jeszcze zimne wiatry zachodnie i nie wiem czy sobie nie odpuszczę stipy ...
Twoja cuuuudna
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:47, 20 kwi 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

Jakie tu prawa natury się serwuje....szok

He he, niezłego klina mi Gosia wbiła

O stipę to ja się nie martwię, że przezimuje. Po dwóch ostatnich zimach uznaję to za pewnik. Najwyżej kiedyś się zdziwię.

No ale jeśli hortensje ogrodowe pięknie ruszają (nieokrywane, na bardzo wietrznym, nieosłoniętym stanowisku), jeśli koper purpurowy w gruncie przeżył zimę (fakt, okryty włókniną, no ale to koper...), to stipa nie da rady...

Zielonym do góry... 08:48, 20 kwi 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Fajne widoki ogrodowe...trawki wszystkie ruszyły.Moje rozplenice i gracki jeszcze śpią-przynajmniej taką mam nadzieję.
Czy stipa przeżywa Ci z roku na rok?Ile ją masz?

stipa sadzona w tamtym roku więc pierwszy raz przeżyła..dwa lata temu nie dała rady...może lepsza zima? mimo b mroźnego lutego jakos dała radę...nie okrywałem ani nie ścinałem...

Morning Light widziałem wczoraj że ruszają więc musze je przeprowadzić...

Zielonym do góry... 08:06, 20 kwi 2018

Do góry
Fajne widoki ogrodowe...trawki wszystkie ruszyły.Moje rozplenice i gracki jeszcze śpią-przynajmniej taką mam nadzieję.
Czy stipa przeżywa Ci z roku na rok?Ile ją masz?
W oflisowym ogrodzie 14:57, 19 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Sliczna wiosna A stipa jak juz ruszyla
I jak posadzilas te roze?

Ewa stipa jest u mnie trawą wieloletnią, zgniła w niektórych miejscach. Ok 80% przeżywa zimę
Patrząc od prawej strony (od drogi). Pierwsza Rosarium, Eden rose i Giardina.
Jak będzie źle przesadzę.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:29, 18 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Mam nadzieję, że stipy nie pikowałaś po zdziebku ja siałam 2 lata z rzędu i to duuużo gęściej, potem tylko brałam łyżeczką do herbaty wykopywałam, lekko ruszałam korzenie z ziemią i sadziłam takie spore kupki - potem fajnie jak się wsadzi do ogrodu takie zieloniutkie i spore kępki. Mam wrażenie że stipa aż tak nie przyrasta na grubość. Warto dużo zebrać nasion i potem gęsto posiać
w tym roku dokupiłam w sklepie, ale nasiona będę zbierać latem żeby móc zasiać. Pamiętam że siałam koncem stycznia już, w swoje urodziny [i dlatego pamiętam].

Jak widzisz - nadal nie przeszłam całego Twojego ogrodu

Magnolia cudniasta!

Stipe pierwszy raz siałam. Teraz wiem, żeby to zrobić gęściej i żeby wysiać wcześniej. Pikowałam kępki podobnym sposobem, tylko, że metodą widelcową.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies