Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Mój mały raj na ziemi :) 09:50, 09 maj 2013

Do góry
Dawno nie byłam i aż zaniemówiłam z wrażenia - wszystko takie wymuskane u Ciebie! No ale jak się ma za sąsiadkę Danusię, to trzeba równać do góry Nowa ścieżka nowocześnie się prezentuje no i lista poczynań wiosenno-ogrodowych imponująca
Buziak!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:38, 09 maj 2013

Do góry
Na giełdzie zero hortensji A po ile te w Obi, jakie kolory i jakie duże? Bo jakiś czas temu widziałam malutkie za 39zł.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:00, 09 maj 2013

Do góry
Tak "wielkość" albo raczej m"małość" w przypadku ogrodu, to istotna cecha pozytywna - przynajmniej wg mnie
Żadne pocieszenie takie zakupy - 2 brakujace rh i tylko część brakujących trawek (bo więcej nie było), na dodatek fotek nie zdążyłam zrobić przed wyjazdem do pracy. Na kffiatki do donic nie mogłam się zdecydować i teraz sama na siebie zła jestem.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:57, 09 maj 2013

Do góry
O la la, jakie zakupy! Powojnik "Etoile Violette" to mój wybrany - będę go kiedyś mieć No pochwal się jeszcze żurawkami, które kupiłaś... no gdzie?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:54, 09 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)

Aguś witaj a w poniedziałek będą nowe krzesełka na tarasie , wpadniesz ?

Z miłą chęcią choć na razie tylko wirtualnie Może kiedyś się uda realnie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:52, 09 maj 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Plan naprawczy super Daj znać czy Ci czasu przybędzie Ja coby ogarnąć chatę i ogródeczek wzięłam sobie urlop

Właśnie na to wpadłam, jak zobaczyłam godzinę Twojego wpisu u mnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:42, 09 maj 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Cześć Aga

No ja na te deszcze tez liczyłam i się przeliczyłam, jak dzisiaj w nocy nie będzie zapowiadanych burz, to mus jutro z wężem na ogródek ruszyć.
Co do trawnika, to zrobiłam podobnie jak Marzenka, koniec marca przegrabiłam wszystko i podlałam nawozem, potem niskie koszenie, druga wertykulacja, nawóz i jest zielony dywan
W tamtym roku zaczęłam późno i dywan był ale dopiero w czerwcu.

Za późno w tym roku zaczęliśmy walkę z trawnikiem. Ale też pierwszy raz było tyle pleśni pośniegowej, trawnik był po tej zimie (choć łagodnej przecież) w bardzo złym stanie. Oj marzy mi się taki dywanik jak u Ciebie i Marzenki - gęsty i dokładnie takiej wielkości
A cóż Ty robisz na forum o tej porze? urlop masz pewnie na prace ogrodowe Ja w połowie kwietnia taki wzięłam i musiałam przedłużyć o 1 dzień, na rehabilitację kręgosłupa po intensywnej pracy ogrodowej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:39, 09 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
A to ciekawe i dziwne z tą pogodą, bo u nas non stop to deszcz to słońce

Właśnie sprawdziłam norweską prognozę - deszcz, który miał być jutro, przesunął się na sobotę, kiedy będziemy dosadzać bukszpany, buuu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:37, 09 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
dubelek
to kuszę
jaśminowce

WOW!!! Jestem skuszona
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:14, 09 maj 2013

Do góry
Plan naprawczy świetny - mam taki sam - wprowadzony już w życie i....... niestety, dalej czasu nie przybywa, dalej nie ogarniam Może Tobie się uda - czego z całego serca życzę Jak wprowadzisz jakieś "kaizeny" daj znać - podszkolę się u siostry .

A żeby było tak ogrodowo - byłam dziś na giełdzie i poza dwoma brakującymi rh nic nie kupiłam - kfffiatków całe mnóstwo, ale trudno było mi się zdecydować i jeszcze te zakupy na paletki (czyt.18szt. ) ...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:03, 09 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga wiele razy czytałam, że pierwszy nawóz juz na koniec zimy należy sypać, zaraz po stopnieniu śniegu. Tak też zrobiłam już 29 marca. Trawa dostaje speeda, potem wertykulacja i w kietniu już jest piękna....... Za chwilę czeka mnie kolejne sypanie nawozu....

No widzisz, a ja dopiero po raz pierwszy będę sypała Ciekawe, czy prognozy się sprawdzą i coś popada jutro. Cały tydzień miały być burze, a tymczasem nie spadła ani kropla deszczu - ot i sprawdzalność prognoz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:40, 09 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Nawóz leży w garażu zamiast na trawniku Chcieliśmy najpierw na całości skończyć wertykulację, ale to za długo trwa. Jutro rozsypię nawóz tam, gdzie już jest po wert., bo w piątek ma padać.

Aga wiele razy czytałam, że pierwszy nawóz juz na koniec zimy należy sypać, zaraz po stopnieniu śniegu. Tak też zrobiłam już 29 marca. Trawa dostaje speeda, potem wertykulacja i w kietniu już jest piękna....... Za chwilę czeka mnie kolejne sypanie nawozu....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
dzisiaj, aż wstyd przyznać i nie mam jeszcze odpowiedzi
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:26, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Och jo... I kanciki, i tulipki, i migdałki, i żurawy, i widoczki - wszystko miodzio A jaka ławeczka angielska! Czytam, że nie tylko ja bym posiedziała - chętnych nie brakuje
Buziaki Ewuś!

Aguś witaj a w poniedziałek będą nowe krzesełka na tarasie , wpadniesz ?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:04, 08 maj 2013

Do góry
Buziak Irenko
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:53, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jaki ciemiernik!
A zmieści Ci się tam aż tyle? Ładna ta sosna bardzo A te wypuszczające listki krzaczki to hortensje czy inne cuś?

wszystkie nie, część "porozrzucam" po ogrodzie

Dwa krzaczki do hortensje, jeden to żylistek, a ten przy barierce to dereń
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:48, 08 maj 2013

Do góry
Jaki ciemiernik!
A zmieści Ci się tam aż tyle? Ładna ta sosna bardzo A te wypuszczające listki krzaczki to hortensje czy inne cuś?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:41, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No wreszcie jakieś fotki Widać, że wiosna! A migdałek pikny
Gdzie będziesz bukszpany sadzić?

bukszpany będą w półkolu przed sosną himalajską, którą widać w oddali na drugim zdjęciu
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:22, 08 maj 2013

Do góry
No wreszcie jakieś fotki Widać, że wiosna! A migdałek pikny
Gdzie będziesz bukszpany sadzić?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:15, 08 maj 2013

Do góry
Och jo... I kanciki, i tulipki, i migdałki, i żurawy, i widoczki - wszystko miodzio A jaka ławeczka angielska! Czytam, że nie tylko ja bym posiedziała - chętnych nie brakuje
Buziaki Ewuś!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies