Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

gierczusia 08:15, 09 maj 2013

Evchen napisał(a)

jaki rodzaj lawendy kupić? Zeszłoroczna nie zechciała współpracować po zimie, mimo wiosennego sypania dolomitem. Potrzeba nowej. Proszę o radę

Uśmiałam siem .. Jak u mojego sąsiada trawnik nie kciał współpracować to go popsikał roundapem ;.., chyba nie musz pisać co było dalej
stychaz 08:37, 09 maj 2013

Plan naprawczy super Daj znać czy Ci czasu przybędzie Ja coby ogarnąć chatę i ogródeczek wzięłam sobie urlop
Rench 08:45, 09 maj 2013

Madzenko,Ty donice z kulkami chowasz na zimę do wewnątrz?
Pozdrawiam i udanego dnia życzę
Wieloszka 08:52, 09 maj 2013

stychaz napisał(a)
Plan naprawczy super Daj znać czy Ci czasu przybędzie Ja coby ogarnąć chatę i ogródeczek wzięłam sobie urlop

Właśnie na to wpadłam, jak zobaczyłam godzinę Twojego wpisu u mnie
stychaz 08:59, 09 maj 2013

No w końcu mam czas chociaż wczoraj jak sobie pomyślałam, co muszę zdążyć zrobić w ciągu tych dwóch dni, to uffff niestety nie powtórzę motta Scarlet, bo nienawidzę odkładać roboty na później, wolę się zarobić a potem leżeć....przez 5 minut
Mala_Mi 09:32, 09 maj 2013

Zajrzyj do mnie do chałupy i z bliska pooglądaj ogród.. wszystko będzie jasne... ja taki program naprawczy już też stosuję od dawna... bo nawet pracując przy kompie nie ma szans.
Evchen 10:04, 09 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ewuś od poczatku jesteś w ulubionych poczułam się jednak opuszczona przez Ciebie
kupuj wyłącznie szerokolistną lawendę. Dzisiaj fotnę jak wygląda o tej porze wąsko- i szerokolistna...

Ja opuścić Ciebie... to mnie zraniłaś.. zraniłaś na wskroś, jakby powiedział Osioł Ja tu cały czas wiernie, na straży, kontroluję ilości grabów i grabiszonów.. korony cesarskie i wyjazdy do Ho że hoho

Będzie u mnie modification of kółeczko przytarasowe zmniejszyć muszę bukszpanów potrzebuję, czy plantacja jest czynna?....
Kindzia 11:03, 09 maj 2013

Marzenko...nadejszła wielkopomna chwila i dotarłam do Ciebie Wiem z grubsza jak wygląda Twój dom i ogród...ale czytać wszystkiego nie mam siły O czasie nie wspomnę
Króciutko : pięknie u Ciebie i nowocześnie, dużo się dzieje...mam nadzieję, że pozwolisz gościć u siebie?

Pozdrawiam serdecznie z Górnego
I kwiatuch na powitanie trochę nieprzyzwoity

Pszczelarnia 11:16, 09 maj 2013

Madżenno,
słyszałam, że trawnik masz gęsty. Czyżby za gęsty? Proszę o kilka flanców (szczepek, odnóżek, odrostów).

PS Na tę prośbę nie trzeba odpowiadać. Prośba retoryczna (ale mi się skojarzyło, literki się przestawiły)!
Margarete 12:37, 09 maj 2013

Hej Marzenko,
avatarek super - az cie nie poznała i dwa razy sprawdzałam czy weszłam do właściwego wątku...
A teraz do rzeczy w wojskowym skrócie i w punktach :
1/ ogród coraz piekniejszy....a u mnie... szkoda gadać... eh.....
2/ plan naprawczy super.... ja też nie wiem co mi sie z czasem dzieje, przecieka przez palce, bo ani w ogrodzie, ani w domu ani w pracy nadgonic nie moge....
3/ czekam na dalsze foty
4/ buziaki zostawiam

Na ten wpis odpowiadać nie trzeba!