Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 22:36, 08 maj 2013

finka napisał(a)
marzenie Marzenko to białe poletko, a w środku Ty.

Zapracowana na maxa jestem, za tydzień komunia Marianny, sadzenie wre, wiosna w pełni. Grabów na Górnym Śląsku niestety nie było. . Teraz nie mam pomysłu skąd by tu jeszcze można było je ściągnąć.

Zapraszam do mnie godzinka z minutami

Martuś dzieki za fatygę. Współczuję stresa związanego z komunią Marianna zapewne będzie slicznie i anielskow wyglądać. Zrobisz jej wianek z margerytek ?

Nie ściągaj grabów.... Botanik ma jeszcze poszperać ale radził aby sobie dać spokój i poczekać aż te ruszą... Uzbroję się w cierpliwośc.
Martuś nie wiem jak do Ciebie dojechac, w ten weekend musz podziałać w domu, mam weekend tzw gospodarczy, w przyszły kermasz z dziewczynami i chyba pojadę do mamy, następny prawdopodobnie na delegacji....
Gdybyś była we Wrocławiu i przypadkiem posiadała piękne biale surfinie (zwisłe ) - chciałabym pęłne to z 10 szt bym zakupiła. Nie będziesz we Wrocławiu?
Juzia 22:39, 08 maj 2013

Hehe....ciekawa jestem czy to wypali
Madzenka 22:40, 08 maj 2013

aga_k napisał(a)
Gdzieś pisałaś czym nawozisz trawnik ale nie mogę tego znaleźć, czy mogłabyś jeszcze raz napisać

Aga ostatnio sypkim Florovitem do trawników z mchem... Bo mi się pomylił a miałam kupić dla wzmocnienia korzeni.... I trawa jest piękna, gęsta i ciemnozielona.... Więc kup florovit do trawników. W jedenej częsci posypałam regeneratorem do trawnikow.... Porażka... Zatem azofoska zwykła lub florovit do trawnikow. Kupuję tylko krotkodziałajace. Gdy trawnik jest brzydki lub rzadki to stosuję Agrcol szybki efekt dywanowy. Ale po tym nawozie M nie daje rady oprózniać kosza kosiarki.... Taka gęsta....

Tylko dobrze podlej po posypaniu. Ja sypię zawsze przed zapowiadanymi intensywnymi opadami.....

aga_k 22:41, 08 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aga ostatnio sypkim Florovitem do trawników z mchem... Bo mi się pomylił a miałam kupić dla wzmocnienia korzeni.... I trawa jest piękna, gęsta i ciemnozielona.... Więc kup florovit do trawników. W jedenej częsci posypałam regeneratorem do trawnikow.... Porażka... Zatem azofoska zwykła lub florovit do trawnikow. Kupuję tylko krotkodziałajace. Gdy trawnik jest brzydki lub rzadki to stosuję Agrcol szybki efekt dywanowy. Ale po tym nawozie M nie daje rady oprózniać kosza kosiarki.... Taka gęsta....

Tylko dobrze podlej po posypaniu. Ja sypię zawsze przed zapowiadanymi intensywnymi opadami.....

Bardzo dziękuję
Evchen 00:40, 09 maj 2013

Madżen, program naprawczy do kitu. Z kim ja teraz gadać będę?.... Proszę mnie dopisać do listy ulubionych wątków Mój ogród się z prodżektantką rozstać nie może

Zadam pytanie dotyczące ogrodu
jaki rodzaj lawendy kupić? odmianę, sortiment itd... Zeszłoroczna nie zechciała współpracować po zimie, mimo wiosennego sypania dolomitem. Potrzeba nowej. Proszę o radę

PS. Korona cesarska dla Ciebie u mnie
Madzenka 07:01, 09 maj 2013

Evchen napisał(a)
Madżen, program naprawczy do kitu. Z kim ja teraz gadać będę?.... Proszę mnie dopisać do listy ulubionych wątków Mój ogród się z prodżektantką rozstać nie może

Zadam pytanie dotyczące ogrodu
jaki rodzaj lawendy kupić? odmianę, sortiment itd... Zeszłoroczna nie zechciała współpracować po zimie, mimo wiosennego sypania dolomitem. Potrzeba nowej. Proszę o radę

PS. Korona cesarska dla Ciebie u mnie

Ewuś od poczatku jesteś w ulubionych poczułam się jednak opuszczona przez Ciebie
kupuj wyłącznie szerokolistną lawendę. Dzisiaj fotnę jak wygląda o tej porze wąsko- i szerokolistna...
iwonaz 07:43, 09 maj 2013

A to ja też szerokolistną będę kupować....W domu mam tak samo...syf syfem pogania i rośnie sterta prasowania. Także próbuję stworzyć jakis plan naprawczy. nie wiem jak mi to wychodziło w poprzednich latach, ale teraz z niczym nie nadążam ...pierwszy pomysł taki, że może nie prasować w sezonie letnim wszystkiego co zbiorę z suszarki tylko buch do szafek, a wieczorkiem przygotowywać ciuszki na następny dzień czyli prasowanko na bieżąco...no i wczoraj miałam wyprasować dwie bluzki, ale padłam na nos i musiałam to piorunem zrobić rano, więc narazie nowy system się nie sprawdza. To wszystko dlatego, że ta wiosna przyszła tak nieoczekiwanie i teraz nie mogę się pozbierać !
Podporządkowuję się Twemu planowi naprawczemu, więc nie odpowiadaj...tak tylko chciałam Cię pocieszyć, że nie ty jedna kochana tak się skołowałaś

...a co dzisiaj na obiad?...może nie robić? ...zaklnę szpetnie "sakreble!"
mira 08:02, 09 maj 2013

Marzenko plan naprawczy świetny i powinien być obowiązujący, ja co prawda mam jeszcze większe restrykcje i zasady że na tym polu jakoś wyrabiam gorzej z prasowaniem itd czekam na porę mokrą wtedy będę nadrabiać dom a teraz mus siedzieć w ogrodzie i chłonąć każdą chwilę zieleności i cieszyć sie tym - ale sztywno hehe

a teraz pytanie - kwitło Ci masę wczesnych niebieskich irysków - czy one ładnie zasychają np. jak krokusy i czy kwitły choć ze 2 tygodnie? - pytam bo jednak te najwcześniejsze cieszą mega

pozdrawiam
gierczusia 08:12, 09 maj 2013

aga_k napisał(a)

Bardzo dziękuję

Ja teź dziękuję .. Za instrukcję obsługi trawnika
Wieloszka 08:14, 09 maj 2013

Plan naprawczy świetny - mam taki sam - wprowadzony już w życie i....... niestety, dalej czasu nie przybywa, dalej nie ogarniam Może Tobie się uda - czego z całego serca życzę Jak wprowadzisz jakieś "kaizeny" daj znać - podszkolę się u siostry .

A żeby było tak ogrodowo - byłam dziś na giełdzie i poza dwoma brakującymi rh nic nie kupiłam - kfffiatków całe mnóstwo, ale trudno było mi się zdecydować i jeszcze te zakupy na paletki (czyt.18szt. ) ...