Dopiero teraz, ale lepiej późno niż wcale zamieszczam te kilka zdjęć które zrobiłem w Wojsławicach.
Początek spotkania
Najpierw odpoczynek po podrózy
Na liliowcowych "nartostradach":
Uśmiechnięte, pełne zachwytu buzie mówią więcej niż słowa
Ponieważ już te hortki na działkę zawiozłam i nie miałam zamiaru zabierać ich znowu do W-wy, posadziłam tymczasowo i nawet mi się to spodobało:
Będąc w pobliskim Radzyminie celem zakupów spożywczych, nie omieszkałam zajrzeć do ogrodniczego (niczym Iza co to po serek jeździ a wraca z krzaczorami). No i wykupiłam wszystkie osiem sztuk hakone, nieopisanej z nazwy, jest zielona z żółtawym paseczkiem. Na razie posadzona celem rozrostu na zakopanym dole przed ławką. Wychodzi na to, że tworzę kolejny przechowalnik
Pracy bez liku, mrówki opanowały ogród, sypię proszek do pieczenia, ale mam wrażenie że przenoszą się o kilkanaście cenymetrów dalej, ..nadal mnóstwo, najgorzej jak lokują gniazda pod konkretną rośliną np róża, nie wiem czy posypanie proszkiem nie zaszkodzi roślince. Testuję
nie ma sprawy Grażynko.Zbiorę .
Trzeba go sadzić miedzy innymi roślinami,żeby za mocno się nie wykładał.a wyżej mój jest, to bardziej efektownie wygląda.I łatwiej go obfocić
Cosmosy , jak juz raz zaprosisz do ogrodu, to już będą si wysiewać.
jęczmień grzywiasty - w innej porze dnia i innym świetle
Róze
Hibiskuski domowe przestają kwitnąć, wczoraj stosowałam oprysk, bo mszyca obsiadła
zaczynają hibiskusy ogrodowe, ale jeszcze na razie mało rozwinięte fotek brak
Historii ławeczkowej z donicami ciąg dalszy. Zatargałam i ustawiłam drugą donicę. Do jednej wstawiłam zakupioną planowo hortensję i.... no porażka, za wielka, wygląda to monstrualnie:
Wyjęłam i wstawiłam do niższej szarej donicy z tyłu, no już lepiej, ale ta donice są małe i obawiam się, że hortki nijak nie dałyby w nich rady:
Pracy tyle, że nie ma czasu na robienie nowych fotek, dzisiaj podlało z nieba więc conajmniej dwie godziny można przeznaczyć na coś innego.
Skasowałam datę w aparacie, więc nie wiem czy nie bedzie powtórek
Kontemplujemy widoki.
A Wacław obmyśla dalsza trasę, Był wspaniałym przewodnikiem Mieliśmy ograniczony czas, a chcieliśmy zobaczyć jak najciekawsze i najpiękniejsze miejsca w tym czasie, udało się dzięki Niemu