Moja działka na Dębowym Lesie
12:07, 11 lip 2018
I dobrze zrobiłeś. Inne roślinki będę cieszyć dłużej . A on tylko ciekawy efetownie wyglądają najbardziej jak te klosy kwitną później już nie i ladnosci nie ma. Jak dla mnie.
Róża Leonardo da Vinci
Śmiałkowy spamnic nie poradzę na miłość do niego
![]()
![]()
![]()
Moja sąsiadka też zakręcona ogrodowo, lilie zamawiałam też dla niej. Nie miałabym nic przeciwko temu, żeby "Muszelkę" mieć za sąsiadkę. Zapachów z mojego ogródka wystarczy dla wielu.
Okazy niektóre są na prawdę cudowne, ale miejsca na następne brak.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ewelino, kosmosy rurkowe od ciebie zaczynają kwitnienie, słabo wzeszły, ale już mieć je będę, ten rok jest inny i nie wszystko rośnie tak jak powinno, w warzywniku wzeszły mi 4 pietruszki, słownie: cztery
Dla Ciebie kosmos
![]()
Chciałam wam pokazać cebulki tulipanów po oczyszczeniu. Ja wyrywam moje wtedy gdy pędy są jeszcze zielone i nie zostawiam do zaschnięcia na rabacie. Nie wszystkie odmiany się do tego celu nadają bo za wcześnie ulegają podziałowi. Ale kilka odmian jak najbardziej. Tu cebulka Blushing Lady. 90% takich mam.
![]()
Testowo w 3 miejscach zostawiłam tulipany bez wykopywania ale teraz przy wykopkach na rabacie już znalazłam podgniłe cebulki. Czyli raczej nic z tego nie wyjdzie dobrego. Moja glina zbyt mocno trzyma wodę.