Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RODOS - trochę inaczej 22:31, 09 lip 2018

Do góry
sylszu napisał(a)
W kilku miejscach rośnie jako pozostałość po poprzedniej właścicielce takie coś. Jest tego dużo, wysokie i za chwilę będzie kwitnąć. Co to jest? Chodzi mi o to wysokie na pierwszym planie bo w tle to powojnik pięcioklapowy

Przypomina nawłoć kanadyjską.
Do raju daleko - u Ewy 22:30, 09 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, miło Cię widzieć Róże w tym roku rzeczywiście są piękne i zdrowe. Bardzo długo u mnie kwitną.

Przycięłam azalie japońskie tak jak radziłaś i powiem Ci, że ślicznie się zagęszczają

Róże Heidi Klum kwitną nieprzerwanie

Pięknie.
Ogrodowe przygody 22:30, 09 lip 2018

Do góry
aleden B

nn

paprika

sirius
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:21, 09 lip 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Faktycznie z moim tempem i pomysłami do takiego etapu ogrodowego dojdę pewnie za 10 lat

12cm nie mam, chyba najwyższe 10. Ostatnio kupiłam dwie pary, zaskakująco wygodne...

O matko- dwie pary? I jeszcze wygodne...

Źle zinterpretowałam Twoje słowa. Chodziło o etap ogrodowania, a nie życia.
Wciąż się przyglądam temu, co nasadziłam pod kątem mojej ewentualnej wydolności za lat kilka. Upraszczam, gdzie mogę. Trawnik wciąż trzeba kosić.

Podwórkowa rehabilitacja 22:18, 09 lip 2018

Do góry
I takie tam pstryki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:16, 09 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bergenia mi teraz zakwitła

Tak mi już kwitną te hortensje, które w LM szczepiłam dwa lata temua Oni wywalili bez przeceny

Przepiekne hortensje, najbardziej zazdroszczę miejsca na to wszystko
Podwórkowa rehabilitacja 22:15, 09 lip 2018

Do góry
Ascot, czosnek Red Mohikan, Królowa Elżbieta, miniaturowy liliowiec

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:15, 09 lip 2018

Do góry
Hej , moja sosna od kilku lat zagęszczana poprzez przycinanie przyrostów w tym roku nie wypuściła ich wcale a teraz chyba usycha.
Pytanie czy rzeczywiście już nic z niej nie będzie?
Co jej dolega?
Czy to jakaś choroba która zaraża inne drzewa bo drzewo z boku chyba też usycha
Ostatnie zdjęcie wykonane rok temu trzy pierwsze dziś
Poradźcie bo jestem załamany

Ogród Mirelli 22:09, 09 lip 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Floksy żaróweczki na rabacie

Piękna kompozycja
Mirellko, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji. Chyba za mało o swoje dbam. Poczytałam sobie ciekawych rzeczy u Ciebie. Jutro polecę po florowit i zleję też szałwie, bo coś nie chcą odbijać.
Macham serdecznie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 09 lip 2018

Do góry
ryska napisał(a)
czosnku jeszcze nie wykopałaś to ja czekam na sygnał Aaa i artyzm na zdjęciach zauważyłam. Ciekawe ewolucje podkreślające urodę kwiatów. Pięknie

Czosnek jutro ujrzy światło dzienne. Ogórki dojrzewają, więc będzie potrzebny. Pierwszy słój małosolnych już nabiera mocy.
Co do artyzmu uśmiałam się- zmuszono mnie do eksperymentów.
Dwa tygodnie temu w moim telefonie zepsuł się głośnik zewnętrzny, co mi o tyle przeszkadzało, że budzik był niesłyszalny. Musiałam zbudować szklaną konstrukcję, żeby usłyszeć przez sen wibracje.
Rodzina trochę narzekała na brak możliwości kontaktu, bo przy pracach ogrodowych nie noszę telefonu.
Głośnik naprawiłam, ale nieświadome tego faktu pacholę przytargało mi jakieś nowoczesne ustrojstwo i kazało się nim posługiwać. Padły słowa o zagrożeniu wykluczeniem cyfrowym.
Ćwiczę więc z różnym skutkiem. Z nerwów ręce mi latają. Stąd ten "artyzm".

Orlik mi się wysiał w hoście, a na zapleczu rozszalały się łubiny.

Ogródek Iwony II 22:03, 09 lip 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
juz nic nie cytuje choc rabate która zacytowła Ewa ..mogłabym miec u siebie )) szczesliwie nie mam miejsca ...a te rabaty co juz mam sa zapchane)) więc będe podziwiac te nasadzenia u ciebie

Też mi się skończyło miejsce
Justyś, ogarnął mnie spokój, ze już się nie muszę martwić, jak zaplanować resztę. Jeden problem rozwiązany.
Kolejny etap, to eliminacja gatunków, które nie dadzą rady w kolejnych sezonach I skuszenie się na smaczki ogrodowe

Niebieska rabata przed warzywniakiem - testuję na razie, jak rośnie, stipa jeszcze tam malutka, za rok powinno być już fajnie
Wydzielenie warzywniaka 22:00, 09 lip 2018

Do góry
Tegoroczne spojrzenie na warzywniak
Rododendronowy ogród II. 22:00, 09 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Fajna ta Tang Glow,patrzyłam ale na razie nie ma jej w ofercie. Będę szukać może gdzie indziej.

Moze na jesieni bedą miec bo zawsze duzo produkowali. Ja bardzo je lubię.Jeszcze może Golden Eagle ale on troche wolniej rośnie.

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 21:56, 09 lip 2018

Do góry
Mazan, Marcin myślałem, że nawóz naturalny będzie odpowiedni, w sumie nie pomyslalem o odczynie obornika. W kazdym razie obornik byl granulowany. Ph się potwierdzilo, ze jest zasadowe.

To teraz czym podsypac, kupiłem magiczna sile do hortensji, ale zastanawiam się czy nie sypnac nawozem do iglaków?
Podwórkowa rehabilitacja 21:55, 09 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Z nasion to może jeszcze spróbuję bo zamawiać już nie będę a w ogrodniczych nigdzie nie widziałam

Zbiorę nasiona jak przekwitnie.
Na fotce Bobo
Moja bajka 21:53, 09 lip 2018

Do góry
Kochaniutka dla Ciebie może jakaś podpowiedź a pro po lustereczka inspiracja z Wojsławic, specjalnie cyknięta

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies