Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:52, 08 cze 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:52, 08 cze 2018

Do góry
admete napisał(a)
pomarańczowa - mimo że przekopywana rok temu - już wiem że do przeróbki
dumam nad nią..............

potrzebuję obwódki - myślę o jakichś berberyskach

A kukliki Tai-Mai czy coś podobnego? Są w dobrych Twoich kolorach. Jak mają wilgoć są łądną obwódką cały sezon do wszystkiego.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 08 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dziękuję za radę i za inspiracje. Od wiosny dokonuję nasadzeń i rabata nie za ciekawie wygląda ale ... dzisiaj posadziłem kolejne, zakupione kwiaty: kosaćce, wilczomlecze, rozchodniki, krwawniki i funkie. Coraz więcej roślin

A co to za trawa na pierwszym zdjęciu? Ta centralna? Pięknie wygląda.
Jeszcze poluję na Hakonechloa All Gold i konwalniki na obwódki
Poczekaj na efekt, to nie następuje tak od razu. Niewielu się to udaje od razu, ja dochodziłam do tego przez lata metodą prób i błędów. Tu na forum ludziska fajnie sobie podpowiadają i idzie to sprawniej. Mam te trawy o których piszesz, ale u mnie Hakonechloa bardzo słabo rośnie, po prostu wegetuje. Pod koniec lata zmienię jej miejscówkę bo na obecnej kiepsko wygląda. Ta trawa o którą pytasz to stipa, wysiewa się ją wczesną wiosną , czasem nawet przezimuje. Moje właśnie przezimowały.
Mój busz z górnego tarasu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:13, 08 cze 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Zaczęłaś ciąć bukszpany, ja nie wiem kiedy to zrobię jak pogoda wakacyjna.
Wszystko przypali
Piękne masz różyczki..piękne
Zaryzykowałam, zobaczymy jak to się skończy, podlałam, mam nadzieję, że im nie zaszkodzę. Różyczki teraz odwdzięczają się, za te podrapane ręce podczas prac pielęgnacyjnych. Dziękuję i cieszę się , że Ci się podobają.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:04, 08 cze 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dorotko, zaglądam, a tu fotelik na mnie czeka! Zasiadam i z właścicielką pogadam. Tylko czemu tak świeci w oczy?
Pozdrawiam
Foteliki wyniosłam tam rano, później robiłam zdjęcia , a tam słońce w pełni. Przeniosłam je do cienia, żeby nam słoneczko w oczy nie świeciło. Myślę, że w tym miejscu nie jedną roślinkę byśmy omówiły. Można też się przenieść do altany, lub na ławkę.
Pozdrawiam

Akwarela w ogrodzie:) 15:43, 08 cze 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Ehh tu też róże. Piękne są, piękne. Przez Was wszystkich też pewnie posadzę u siebie. A tak się zarzekałam... .

Róże muszą być koniecznie! Nie wyobrażam sobie ogrodu bez królowej

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:38, 08 cze 2018

Do góry
sluchajcie moi drodzy goscie...
dostalam kod rabatowy 20% na prenumerate Gardeners World, ale raczej nie skorzystam bo mam zaprenumerowany magazyn na 2 lata
kod jest podobno wielokrotnego uzytku tzn kazdy kto chce moze skorzystac

472452GWEP
tutaj trzeba go wpisac

a tu wrzucilam informacje o Powsinie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8486-powsin-festiwal-kiermasz-rozany-2018

to tyle
a moze jescze jakas ilustracja...
Akwarela w ogrodzie:) 15:34, 08 cze 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Kurcze pisałam coś i gdzieś mi wcięło wszystko... nie wstawił się komentarz..

Róże boskie zwłaszcza brudno fioletowa... i ta pierwsza

O! Też już kilka razy tak miałam, a potem nie chciało się już pisać od początku
Róże mają w tym roku raj, nie ma deszczu i jest cieplutko. Ja niestety mam też plagę robali. Zobacz jak upchały tyłki w kwiatach. Dziady wstrętne!

Akwarela w ogrodzie:) 15:31, 08 cze 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Lidio a czym obramujesz ścieżki. Czy żwir nie będzie się rozłaził w trakcie chodzenia?

Moje rozwiązanie na to, żeby żwir pozostał łaskawie na ścieżkach nie jest moim szczytem marzeń i z pewnością są zdecydowanie bardziej urodziwe. Ja od samego początku swoich poczynań ogrodowych wyznaczałam sobie przejścia i odrębne zakątki.
W zamyśle każdy z nich miał być wypełniony podstawowymi roślinami jak bukszpan, tuja, hortensja, róża, hosta a jednocześnie różnić się ilością cienia, kolorem lub kształtem. Jedyne co miałam w zapasie to niepotrzebna kostka brukowa i z niej skorzystałam.

Przyznam, że parę razy zmieniałam już układ i kształt ścieżek, kostkę łatwo przełożyć z miejsca na miejsce i w sumie wyszło mi to na dobre. Póki co jestem zadowolona z wytyczonych dróżek i zdaje się przyszedł czas na sypanie żwiru
Sezon 2017 u Hanusi 15:27, 08 cze 2018

Do góry
Edytko, Gosiu, Izabelko, teraz najcudniejszy okres w ogrodzie. Dziękuję za podglądanie, podczytywanie i komentarze.

Na deszcz czekam, i to co kwitnie, w miarę możliwości rejestruję. To nic, że mi się powtarzają zdjęcia co rok. Ale jednak w każdym kolejnym roku są jakieś niespodzianki Nowych roślin raczej nie nabywam, ale jeżeli już coś zaproszę do ogrodu, to od razu sąsiadki oczy wytrzeszczają. W tym roku furorę robi żeleźniak. Otrzymałam od Joli-Joku 2 lata temu, ale dopiero w tym roku zakwitł.
I już są wycieczki do mojego ogródka i zamawianie nasion.

Róże w naszych ogrodach 14:34, 08 cze 2018

Do góry
W tym roku róże pięknie zakwitły. Są 4 krotnie większe niż w zeszłym i przekroczyły swoje maksymalne podane przez producenta rozmiary- jakbyśmy dalej pójdzie będę musiała ja za roku lub dwa rozsadzić.

Niezawodna kwitnąca całe lato i hesień baronesse

Lampion- tez przepięknie kwitnąca, zmieniająca kolory jak kameleon

Gartenspass - kłopotliwa, wiecznie z problemami. Co z tego ze kwiaty teoretycznie piękne skoro nawet teraz biedne po chorobowych przejściach i się brzydko przebarwiają

Gebruders grimm- piękny koralowy kolor ale po deszczach kwiaty trochę sie zwieszają ale i tak ją lubię

I cała rabata

Akwarela w ogrodzie:) 14:34, 08 cze 2018

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witaj
róże masz cudowne wiec rozumię dlaczego spędzasz czas na kolanach
a te różę pomiędzy tujami spróbuj jednak wykopać możne kosztem straty tuj ale życzę aby wszystko przeżyło a róża pięknie zakwitła
Masz bardzo ciekawy i bogaty w rośliny ogród podoba mi się bardzo

Problem z tujami i różą zaczyna powoli stawać się błahostką Moje dzieciaki przebąkują ostatnio, że chciałyby zaadoptować budynek za tujami na mieszkalny! Jeśli plany wejdą w życie rzeczywiście, czego zresztą życzę im z całego serca okaże się, że na tej ścianie będą okna, może taras i wyjście do ogrodu.
O matko i córko! Wtedy dopiero będą zmiany! Na razie jednak zostawiam temat i czas pokaże, nie będę na wszelki wypadek tu działać. Zresztą to miejsce jest właściwie bezobsługowe.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:33, 08 cze 2018

Do góry

Dziękuję za radę i za inspiracje. Od wiosny dokonuję nasadzeń i rabata nie za ciekawie wygląda ale ... dzisiaj posadziłem kolejne, zakupione kwiaty: kosaćce, wilczomlecze, rozchodniki, krwawniki i funkie. Coraz więcej roślin

A co to za trawa na pierwszym zdjęciu? Ta centralna? Pięknie wygląda.
Jeszcze poluję na Hakonechloa All Gold i konwalniki na obwódki
Tęczowo mi 14:19, 08 cze 2018

Do góry
asiek napisał(a)
a tu moje stipki

Pewnie sie zblaznie tym pytaniem, ale co to sa te niskie trawy?
Ogrod stewardessy 14:16, 08 cze 2018

Do góry
Rabata tawulkowa:

Mój 4 arowy azyl... 14:07, 08 cze 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Flammentanz i Rosarium Uetersen

Basiu, to te róże, o które bałaś się w ziemie, że przemarzną?
Nie widać najmniejszego uszczerbku Piękne kwitnienie

Pzodrawiam
Małymi kroczkami do celu... 14:04, 08 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Sprawy załatwione, ładowarka zakupiona czas na zdjęcia

Zacznę od moich ukochanych róż na początek róże lavender i ich towarzystwo

Przepiękne zestawienie
Mam pytanie jaka to dokładnie róza ? czy mogę poprosić o więcej zdjęć z dalszej perspektywy na to połączenie ? Nie mam anie jednej róży ale chyba dla tej sie skusze.... napisz cos więcej prozę o niej, jakie stanowisko i wszystko co dla początkującego różanego laika może być przydatne
Ranczo Edy 13:54, 08 cze 2018

Do góry
aa i kwiatowa panienka z pozdrowieniami pra babcia Jasia wianek uwiła

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:43, 08 cze 2018

Do góry
Ta bedzie miala 4 m szerokosci, w obecnej chwili tuje zajmujaj jakies 70/80cm, zostawiejeszcze 80cm na rosniecie i dojscie. Zostaje 2.5m na ambrowiec + horki z zurawkami, ewentualnie obwodka z lawendy. To nadal malo?

Ten siwy prostokat to placyk na laweczke (2 na 3m). Zolty kawalek, to garaz sasiadow.

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:42, 08 cze 2018

Do góry
Hmm, no moge ta piwoniowa jeszcze o metr poszerzyc i wysunac lilaka na przod. Bedzie 3m total. Nie moge dac wiecej bo bedzie ciezko przejsc przy czeresni. Czy polaczenie piwonie + zawilce japonskie bedzie udane? Czy raczej myslec o czyms innym? Piwonie chcialabym zostawic tam, uwielbiam te kwiaty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies