Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

yolka 20:06, 09 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo mnie ciekawi śliczny jest Długo go masz? Sieje się jak ten zwykły?

mam pierwszy rok, dostałam nasionka, muszę pilnować żeby zebrać, wzeszły tylko dwie sztuki, więc może nie być łatwo, ale masz kilka ode mnie
sylwia_slomc... 20:09, 09 lip 2018

yolka napisał(a)

mam pierwszy rok, dostałam nasionka, muszę pilnować żeby zebrać, wzeszły tylko dwie sztuki, więc może nie być łatwo, ale masz kilka ode mnie

Dziękuję
pawel_snopek 20:39, 09 lip 2018

Hortensje masz piękne oby zimowy w następnych sezonach . Ja już nie sądzę ogrodowych bo i tak umrą u mnie. Sporo się dzieje u Ciebie z tego co czytam. Nowa miejscówka na rośliny powstała widzę , ten sezon unicestwił mi sporo bylin jak i drzew plus krzewów ale trzeba żyć dalej. Zaglądam ciągle do ciebie i pozdrawiam.
sylwia_slomc... 20:56, 09 lip 2018

pawel_snopek napisał(a)
Hortensje masz piękne oby zimowy w następnych sezonach . Ja już nie sądzę ogrodowych bo i tak umrą u mnie. Sporo się dzieje u Ciebie z tego co czytam. Nowa miejscówka na rośliny powstała widzę , ten sezon unicestwił mi sporo bylin jak i drzew plus krzewów ale trzeba żyć dalej. Zaglądam ciągle do ciebie i pozdrawiam.

O jak miło Twoją buźkę zobaczyć, świetne masz to zdjęcie, zostaw na dłużej

Bardzo ciężki ten sezon , u nas susza, oglądam w TV prognozę, że niby wszędzie pada, a u nas tego deszczu nie widać wcale Susza jak diabli.
Na razie rośliny ledwie zipią straciliśmy w tym sezonie morele, wierzbę hakuro i dwa derenie. Wodeciagle roznosimy, ogród nie przyciety , znowu nie oplewiony bo już zdążyło zarosnac , a czasu brak na plewienie, bo albo donice, albo podlewanie.
A wczoraj jeszcze tyle różności nawiozłam..... sadzić trzeba, to dziś miałam dzień po doktorach i nawet do ogrodu nie zdążyłam
Za to do doniczek dałam to co wczoraj uszabrowałam
pawel_snopek 21:08, 09 lip 2018

Zeszły sezon był wilgotny bo prawie ciągle padało aw tym to może ze dwa razy spadł deszcz ale wilgotno było na głębokość około 1 cm ja w tym sezonie nie przycina krzewów bo szkoda mi jest ich tegorocznego przyrostu. Aktualnie wieje i są ciemne chmury ale i tak kropla nie spadnie. Wszystko dojrzewa w zastraszająco krutkim czasie, pomidory mam już od prawie miesiąca w szklarni podobnie jak paprykę. To ciągłe podlewanie nie daje efektu bo rośliny ciągle wiszą od braku wilgoci. Może jesień będzie mokra zobaczymy jak to będzie. Fotka zostaje na dłużej
sylwia_slomc... 21:18, 09 lip 2018

Pawełku mnie już się berberysy i klony przebarwiają nie mówiąc o trzmielinie oskrzydlonej i grujeczniku, łąka to już robi za siano ....

Boję się jak takie umęczone przetrwają zimę, u nas w zeszłym roku też sucho było. Dwa lata temu było idealnie, podlewało z nieba raz w tygodniu i słonko grzało jak trza, a trzy lata temu susza była podobna do obecnej, tylko że samym latem, a teraz od jesieni trzyma bo w zimie tylko trzy razy spadł śnieg po 5-10cm
sylwia_slomc... 21:22, 09 lip 2018

Kochani we wczorajszej Akademii Ogrodnika w Mai był prezentowany ogród naszej Beatki z "Historii ogrodu z rowem" czyli najładniejszy rów na całym O
tu można zobaczyć zaraz po odcinku
https://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,1,1,1/z-szumem-wody-w-tle-odc-681-hgtv-odc-19-seria-2018,1749319.html
Karoandherga... 22:16, 09 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bergenia mi teraz zakwitła

Tak mi już kwitną te hortensje, które w LM szczepiłam dwa lata temua Oni wywalili bez przeceny

Przepiekne hortensje, najbardziej zazdroszczę miejsca na to wszystko
abiko 22:25, 09 lip 2018

Doskonale wyszły wam te doniceFaktycznie spinają ci ogród.. i już widzę te truskawki
Magleska 22:30, 09 lip 2018

Donice rewelacyjne brawa dla Wojtka i chłopaków - naprawdę wylądają super ,aż nie mogę się doczekać finału z rowem

Nie opędzisz się ode mnie ,bo znowu przyjadę

I że hortensje uratowane tak pięknie kwitną - to normalne ,bo kochasz roślinki i odwdzięczają Ci się swoją urodą

Buziaki