Cięcie:
W okresie spoczynku w zasadzie najlepszy czas. Ale u brzóz późną jesienią można. Październik np. albo wczesną wiosną (luty) zanim zaczną soki krążyć. Zależy jaka zima i jaka wiosna, dlatego polecam późną jesień.
Irenko, prawda szczera, usnęłam na Monty Donie...Alan Titchmarsh ciekawszym się wydaje, Monty zanudza i ogród ma nie za piękny... Choć zdjęcia operatorskie są piękne, ale ...
Szukaj kogoś kto wie jak to się robi, nie każdy ogrodnik ma pojęcie o czymkolwiek Zwłaszcza o budowaniu wgłębników dla drzew i ich ochrony.
Nawet budowlaniec albo ktoś nie związany z tym może wiedzieć jak to zrobić, a najlepiej zrobić to samemu. Jak to mówią "potrzeba matką wynalazku". Masz napisane jak zrobić,l więc zróbcie sami. Na szukanie jest za późno. A może one usychają z suszy a nie z zasypania?
to teraz Danusiu cofnij się do czasów kiedy dopiero tworzyłaś ramy ogrodu np. z tych pięknych serbów i poczuj się jak... u mnie
serio, jak patrze na tak pieknie wyrośnięte drzewa to mam ochotę rzucić kopaczkę
U mnie we wrzesniu plantowanie terenu i dopiero wtedy moge pomyśleć o stworzeniu drzewiastych ram ogrodu, a zanim urosną żeby nas zasłonić - wolę nawet nie mysleć
zastanawiałam sie z czego zrobić ramy ogrodu. Czy wybrać świerki serbskie czy tuje szmaragd? boję się, że serby rozrosną się i zajmną mi całe miejsce w ogrodzie a tego mam mało - czytałam, ze Twój ogród ma ok. 500m2 u mnie jest chyba podobnie ale na zdjęciach Twój ogród wydaje sie być taki duży, wręcz trójwymiarowy....
Ważki - pamiątka 5 rocznicy Ogrodowiska znalazły nowe miejsce. Teraz fruwają na froncie i są widoczne przez bramę Każdy kto przechodzi pod moim płotem będzie je widział
Super Danusiu.
Wiele osób chciałoby mieć takie ogrody, ale wbrew pozorom nie jest to wcale takie łatwe zadanie. Twój artykuł poparty fotkami na pewno poszerzy horyzonty odnoszące się do takich ogrodów. Ogrodów nowoczesnych szytych na miarę natury.