Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:40, 08 kwi 2014

Do góry
Witam Cię,
zaglądałam do Ciebie wcześniej ale nie pisałam, ogród masz piękny, troszkę zazdraszczam
pozdrawiam Cię Sebek serdecznie i czekam na jeszcze więcej wiosennych fotek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:02, 08 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ana jak Ty masz cudnie - połączenie krokusów i szafirków genialne - ale u mnie już po krokusach, więc by i tak się mi nie udało

Sebek kopiujemy? Tylko jak wsadzę w carex morrowi to ich nie będzie widać?
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 23:50, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale pięknie wygląda ogród po zmianach Ale co do trzmielin i pójścia w symetrię - mam tak posadzone rośliny u siebie i męczy mnie to.... Ja bym posadził tam co innego

Sebek trzmielinki na pniu już kupione, tylko trzeba posadzić, zobaczymy jak to będzie wyglądało, najwyżej będzie przesadzanie....normalka u mnie jak mów eM.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:36, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jakbym wyciął całkowicie liście to cebula po przekwitnięciu nie ma z czego pobierać składników pokarmowych na następny rok i nie kwitnie - dlatego cebulowym nie obcina się liści, aż całkowicie zaschną. Szafirki mają ten minus, że one wypuszczają jeszcze liście jesienią, które niefajnie wyglądają i lepiej je ukryć - żurawki są do tego jednak za niskie....

No proszę, człowiek ciągle dowiaduje się czegoś nowego Szafirki i fotki piękne...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 07 kwi 2014

Do góry
Fakt - to chyba moje ulubione cebulowe - tulipany na drugim miejscu Tarda już zaczynają kwitnąć
Co z tym ogródeczkiem począć 23:29, 07 kwi 2014

Do góry
Spokojnie - moje też nie ruszyły, ale w zeszłym roku ruszyły dopiero w połowie maja - właściwie wtedy zazwyczaj ruszają trawy, ten rok jest szalony i rośliny zwariowały
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 23:27, 07 kwi 2014

Do góry
Ale pięknie wygląda ogród po zmianach Ale co do trzmielin i pójścia w symetrię - mam tak posadzone rośliny u siebie i męczy mnie to.... Ja bym posadził tam co innego
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:24, 07 kwi 2014

Do góry
Anita, na O. poziom odchwaszczenia jest wysoki, więc waham się wstawiając swoje fotki

Sebek, to kostka betonowa na piasku, więc szybciutko idzie, raz a dobrze. Znowu na jakiś czas starczy. Tu jest wąski kawałek. Octem będę próbować na głównym podjeździe. Dzięki za przypomnienie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:21, 07 kwi 2014

Do góry
Ale cudnie - te rzeczka tulipanów wygląda zachwycająco Mniszki może potraktuj octem? Wtedy może unikniesz układania kamieni na nowo?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:18, 07 kwi 2014

Do góry
Wracając do turzyc - Amazon Mist na początku tylko końcówki zwisają, ale w miarę upływu czasu staje się bardziej fontannowa - jednak liście nie są długie. Frosted Curls od razu się pokłada i wg mnie nie jest tak zwiewny....
BB 22:58, 07 kwi 2014

Do góry
Fotki z bliska super, ale też poproszę z szerszej perspektywy - bom nienasycony
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 07 kwi 2014

Do góry
Jakbym wyciął całkowicie liście to cebula po przekwitnięciu nie ma z czego pobierać składników pokarmowych na następny rok i nie kwitnie - dlatego cebulowym nie obcina się liści, aż całkowicie zaschną. Szafirki mają ten minus, że one wypuszczają jeszcze liście jesienią, które niefajnie wyglądają i lepiej je ukryć - żurawki są do tego jednak za niskie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 07 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek, Ewa, Tesiu , Agacia, kinga, Pszczółka zapraszm frontem, futrką. Wkrótce rabata wzdłuż furki ulegnie metamorfozie więc za tydzień zapraszam na premierę wejścia
Jeśli ktos nie wierzyl , że moje graby wzdłuż dróżki mogą w tym roku fajnie wyglądać to się przekona Listki im buzują, ze aż miło

to już stoję w kolejce przed furtką!
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 22:16, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aaaaaale cudne inspiracje wstawiasz - nie wiadomo co wybrać

też mam z tym problem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek, Ewa, Tesiu , Agacia, kinga, Pszczółka zapraszm frontem, futrką. Wkrótce rabata wzdłuż furki ulegnie metamorfozie więc za tydzień zapraszam na premierę wejścia
Jeśli ktos nie wierzyl , że moje graby wzdłuż dróżki mogą w tym roku fajnie wyglądać to się przekona Listki im buzują, ze aż miło
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 21:23, 07 kwi 2014

Do góry
Aaaaaale cudne inspiracje wstawiasz - nie wiadomo co wybrać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:19, 07 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Buki już posadzone, zasłonią te domy. W tym roku nie będę ich mocno ciąć tylko je bedę spłaszczać

Tuje sąsiad ma piekne i bardzo zadbane. Martwię sie tylko jesli bedą wyższe niź 3-4 m... Bo mi słońce wiosenne nie bedzie docierać

Zaoferujesz mu wtedy profesjonalne cięcie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:18, 07 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Sebcio-musze dopytać - czy te listki szafirkowe przycinasz? kiedy?

Piekne kolory nasycone mocne soczyste kipiąceŚlicznie

Obciąłem je częściowo gdzieś 2-3 tygodnie temu - bo żurawek spod nich nie było widać... Nie obcinam całych, bo mi cebule zanikną, a chcę odwrotny efekt

Macham do wszystkich zaglądających
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:15, 07 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
To przez furtkę mooooożnaaaaaa? Teraz nam o tym piszesz??? No gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie? Ale możliwość wiszenia na gabionie podoba mi się bardziej niż takie konwencjonalne metody dostania się do Twojego ogrodu
Widzę, że na tarasie pojawiły się lawendy z hiacyntami w tych cudnych donicach
A jak teraz patrzę na widok za płot to tak sobie myślę, że sąsiad Ci lepszego prezentu nie mógł sprawić tymi szmaragdami, bo zrobią piękne tło do buków i zasłonią domy

Buki już posadzone, zasłonią te domy. W tym roku nie będę ich mocno ciąć tylko je bedę spłaszczać

Tuje sąsiad ma piekne i bardzo zadbane. Martwię sie tylko jesli bedą wyższe niź 3-4 m... Bo mi słońce wiosenne nie bedzie docierać
Ogród cioci 21:08, 07 kwi 2014

Do góry
To niesamowite ile Twój ogród potrafi pomieścić roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies