Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:49, 07 kwi 2014

Sebek, Ewa, Tesiu , Agacia, kinga, Pszczółka zapraszm frontem, futrką. Wkrótce rabata wzdłuż furki ulegnie metamorfozie więc za tydzień zapraszam na premierę wejścia
Jeśli ktos nie wierzyl , że moje graby wzdłuż dróżki mogą w tym roku fajnie wyglądać to się przekona Listki im buzują, ze aż miło
Madzenka 21:50, 07 kwi 2014

Kasiek napisał(a)

Dzisiaj widzialam Taki zywoplot z kulek i pasa/kwadratow...a tu prosze, wystarczy wpasc do Marzenki i jest ,,Cos takiego´´ pod zielonym slupem....jaaa cieeee...cudo i wlasnie kombinuje jak gwizdnac tego pomysla aby nikt sie nie skapowal... Kurka molek, ulice rozwale, sasiada wyeksmituje a bendem miec

Kasiek widzę, żeś sie zarziła bukszpanami : ho hi czyżby monachijska inspiracja ?
Madzenka 21:52, 07 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Marzenko Twoj ogrod oszalamia, niby go ,, znamy´´ a wciaz zaskakuje ....Wstydz sie normalnie
P.s Z serca plynace, szczere slowa uznania .

Kasiu dziękuję, wiesz że teraz jest najpiekniej. Uwielbiam ten moment, gdy kwitną magnolie, bukszpany mają zielone pączki a cebulowe oszałamiająco kwitna.
Wiem tylko jedno .... Niebieskie hiacynty nie będą sadzone z białymi..... Bo mi razem nie konweniują.... Ale jak siebie znam to mi sie latem po wykopaniu cebule pomieszają..... I będzie mix biało-niebieski....
leon60 21:52, 07 kwi 2014

Wspaniała porcja zdjęć, siedzę z rozdziawioną paszczą
ana_art 21:53, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ana a która ładniejsza!
weług mnie między nimi jest niewielka różnica, amazon ma delikatnie niebieskawy odcień i listki mniej sztywne
Madzenka 21:53, 07 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
Piękne zdjecia pieknie wyglądają trawy mimo obcięcia

Kondzio trawy chyba z powodu opuchlaków jeszcze bardziej zyskują moją sympatię, aż się doczekać nie migę do kiermaszu ogrodniczego w maju
Madzenka 21:55, 07 kwi 2014

Zielona napisał(a)

Laurowiśnie... podczas turnieju w Holandii zachwycałam się nimi... były wszędzie i w takich rozmiarach, że otwierałam usta ze zdziwienia... Piękne! No i dostępne w moim CO. Ale... czego tam nie ma.... Dzisiaj były magnolie jednopienne formowane w stożek!!! Cudne. Ale do rzeczy: chyba zamówię frosted. Na początek wolę decydować się na sprawdzone przez Was rośliny. Ryzykowne cukiereczki, które mogę stracić po jednym sezonie zostawię sobie na czas dojrzałego w miarę ogrodu.

Moja obwódka urywa się właśnie przed horti. Ale mam już co nieco w głowie... Zrobię fotki i poddam pod Wasza ocenę.

Dziękuję za rady!

Marto na poczatke kup laurowiśnie wyłącznie otto luycken lub jeszcze jej mniejszą wersję gajo to jest wysoka szansa, że nawet w mrożną zimę Ci nie wymarżnie. Do frosted uprzedzam to drugie podejscie.... Piersza zimy 2011/2012 nie przeżyła - bez sniegu w mrozie na wygwizdowie...
Madzenka 21:58, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
weług mnie między nimi jest niewielka różnica, amazon ma delikatnie niebieskawy odcień i listki mniej sztywne

Aniu czy amazon ma bardziej pionowy pokrój, bo frosted niemal się wykłada... Mi tym razem zależy na bardziej pionowym pokroju aby zakryć łyse łodygi horti , ktore rosną na minimalnej skarpie. Czy amazon wytrzyma duż ilość wody, bo na tą skarpę spływa woda z sąsiada ogrodu....
Kondzio 21:59, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio trawy chyba z powodu opuchlaków jeszcze bardziej zyskują moją sympatię, aż się doczekać nie migę do kiermaszu ogrodniczego w maju
ja akurat nie mam problemów w zorawkach bo mam nie wiele ale za to mam w rh mam całe pogryzione liście nicienie bede zamawial dla siebie i Alinki ja chyba mam większy problem nornice i prawdopodobnie karczownika podgryzuje mi świerki serbskie które kupiłem juz spore zobaczymy co dalej bedzie martwię sie i zniechęcam mam wszystko roze po zimie miałem w powietrzu mam nadzieje ze nie beda chorować
Madzenka 21:59, 07 kwi 2014

Zmykam w odwiedziny do Was