Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:22, 07 kwi 2014

Zakwitły kaczeńce, ale tylko te nowe sadzone w tamtym roku, kupione jako pełne

Czosnki zeszłoroczne się rozdwoiły

Bałagan krokusowo-tulipanowy

No i budka powieszona celem wywietrzenia i opatrzenia

agniecha973 22:26, 07 kwi 2014

butterfly napisał(a)
Aga, po raz kolejny po twoich zdjęciach przekonuje się że muszę, no musze, zakupic montanę Boska jest z tymi czarnymi piórkami

Beata, ja szczerze Ci powiem, że montana w porównaniu z beatlesem jak dla mnie to dwie klasy wyżej. Beatles jest u mnie byle jaki, taki nieporządny, a montana zawsze z centrum kępki wyrasta fontannowo i jest delikatniejsza. Kolor też raczej na plus dla niej, bo jasny, żywy jest.

Kup sobie na próbę przy okazji jakichś zakupów i poobserwuj przez sezon. Bo jednak różnimy się w odbiorze roślin. Ja polecam.
agniecha973 22:32, 07 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Zdjęcia cudne! I ta kwitnącą trawka - bardzo ładna! I tulipki tez fajowe

Jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam, ze trawki mogą na czarno kwitnąć. Tulipków jest więcej i ładnie wyglądają w grupie, ale... miałam nie pokazywać, bo mam ścieżkę całą w mleczu i będziemy przekłądać, bo inaczej się nie da tego wyczyścić. To psuje ogólne wrażenie, ale co tam, nich będzie, wklejam...
Mlecze są za krawężnikiem, więc na razie nie zagrażają tulipanom, ale trzeba będzie pilnować, żeby sie nie wsiały.

Anita1978 22:37, 07 kwi 2014

Aga , nie przejmuj się chwastami! Wiesz ile u mnie ich jest?! Masakra! Dopiero sie za nie biorę! A tulipki faktycznie piękne! W grupie siła!
Sebek 23:21, 07 kwi 2014

Ale cudnie - te rzeczka tulipanów wygląda zachwycająco Mniszki może potraktuj octem? Wtedy może unikniesz układania kamieni na nowo?
agniecha973 23:24, 07 kwi 2014

Anita, na O. poziom odchwaszczenia jest wysoki, więc waham się wstawiając swoje fotki

Sebek, to kostka betonowa na piasku, więc szybciutko idzie, raz a dobrze. Znowu na jakiś czas starczy. Tu jest wąski kawałek. Octem będę próbować na głównym podjeździe. Dzięki za przypomnienie.
paulina_wero... 08:00, 08 kwi 2014

Śliczne tulipany i całą reszta budka pewnie za niedługo będzie miała nowych lokatorów. Pozdrawiam
Pszczelarnia 08:21, 08 kwi 2014

Aga (ładne tulipany, niskie i kolor ładny), potrzebuję budek lęgowych (takich jakby certyfikowanych, tzn. właściwych) - gdzie je kupić?
agniecha973 09:43, 08 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Śliczne tulipany i całą reszta budka pewnie za niedługo będzie miała nowych lokatorów. Pozdrawiam

Dzięki. Budka w tym roku już najprawdopodobniej nie zostanie zasiedlona, bo już za późno, większość ptaków już pozakładała gniazda. To informacje od Bogdzi. Wskazała tylko jednego ptaka. który ewentualnie jeszcze może się tu wprowadzić. O ile się nie mylę to muchołówka żałobna (Bogdziu, popraw jakby co), ale nie wiadomo czy u mnie takie bywają.
agniecha973 09:46, 08 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Aga (ładne tulipany, niskie i kolor ładny), potrzebuję budek lęgowych (takich jakby certyfikowanych, tzn. właściwych) - gdzie je kupić?

Ewa, dzięki. Budka z niemieckiego sklepu na a ALe już nie ma. Ta strona chyba była niedawno reklamowana w Mai w ogrodzie http://www.sklep.budkilegowe.pl/index.php?k1,budki
Ale ceny... Moja kosztowała 30 zł, a po przecenie 20 zł. Może znajdziecie jakiegoś tańszego stolarza? Wymiary otworów na pewno znajdziesz w internecie, a przecież i Bogdzia na 100% pomoże.