Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 21:06, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu powolutku, to późne tulipany, na razie nie sprawdzałam czy wszystkie mają pąki, mam je głownie w donicach i czekają na pokaz na Wielkanoc Jutro obejrzę i zadam raport
eee ja tak wczoraj pisałam u Izy, a dzisiaj poleciałam i część ma pąki, a część tylko liście
Madzenka 21:11, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
przepraszam, czy Ty narzekałaś na trawnik, ze nie zebrany po wertykulacji????? czy mi się śniło...

Skosiłam go w sobotę nimal na łyso, sypnęłam nawozu i leję wodę od soboty!!! To było moje drugie w życiu koszenie tego trawnika.... Bo M składał grilla... I wymieniał żarówki w lampach....cały dzień....
Madzenka 21:12, 07 kwi 2014

ewakatowice napisał(a)
Wyważona prostota i elegancja bez zbędnych ozdobników i przerysowań. Widać formę rabat i nasadzeń. Powinnaś robić „zawodowo” takie realizaje

Ewo ja mam projekt architekta krajobrazu, ja go tylko zmieniam od 4 lat :
Madzenka 21:13, 07 kwi 2014

Luki napisał(a)
Przeskakuje z płotu na gabiony, chyba będzie wygodniej bo można z wysokości popatrzeć i przysiąść
Masz obrzydliwie cudowne magnolie, a te tulipany..... co to ogrodowisko ze mną zrobiło, ja tak omijałem wiosenne cebulowe, a teraz lista na jesień niebezpiecznie rośnie. Musze ją szybko gdzie schować i zapomnieć bo przecież wiosne mam i całe lato przed nami

Łukasz jeśli są bukszpany muszą być u Ciebie TULIPANY!!!!!
Madzenka 21:15, 07 kwi 2014

Sebek napisał(a)
To przez furtkę mooooożnaaaaaa? Teraz nam o tym piszesz??? No gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie? Ale możliwość wiszenia na gabionie podoba mi się bardziej niż takie konwencjonalne metody dostania się do Twojego ogrodu
Widzę, że na tarasie pojawiły się lawendy z hiacyntami w tych cudnych donicach
A jak teraz patrzę na widok za płot to tak sobie myślę, że sąsiad Ci lepszego prezentu nie mógł sprawić tymi szmaragdami, bo zrobią piękne tło do buków i zasłonią domy

Buki już posadzone, zasłonią te domy. W tym roku nie będę ich mocno ciąć tylko je bedę spłaszczać

Tuje sąsiad ma piekne i bardzo zadbane. Martwię sie tylko jesli bedą wyższe niź 3-4 m... Bo mi słońce wiosenne nie bedzie docierać
Madzenka 21:16, 07 kwi 2014

malkul napisał(a)
Marzenko ale u ciebie jest soczyście.Ostanio pisałaś że ogród zaczyan rosnąć dopiero od drugiego roku po posadzeniu, i to mnie bardzo na duchu podniosło

Zobacz fotki mojego ogrodu z 2012 roku z pierwszego wątku Kiedyś będzie tu ......
Nie ma żadnej skali porównawczej, więc Małgosiu u Ciebie jak teraz wszystko ruszy w tych idelany nasadzeniach a zwłaszcza stipy w donicach!! ,
Madzenka 21:18, 07 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Właśnie Marzenko zarzuć jakimiś pomysłami na dekoracje wielkanocne

Ewo ja w tym obszarze nie jestem zbyt mocna... Zajrzyj do Anity Enya i Izabeli z Niemiec.
Ja może wyskocze w sobotę na "popierdółki" wielkanocne na giełdę - uwielbiam to okreslenie Gabi- to zmajstruję jakieś ozdóbki
Sebek 21:19, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Buki już posadzone, zasłonią te domy. W tym roku nie będę ich mocno ciąć tylko je bedę spłaszczać

Tuje sąsiad ma piekne i bardzo zadbane. Martwię sie tylko jesli bedą wyższe niź 3-4 m... Bo mi słońce wiosenne nie bedzie docierać

Zaoferujesz mu wtedy profesjonalne cięcie
Madzenka 21:21, 07 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Bonsai ma piękną oprawę
grab zrobił na mnie wrażenie, a jak buki urosną, będzie intymna kurtyna
Marzenko, jak zatęsknisz za plewieniem, zapraszam do mnie, wiesz ile u mnie jest tego

Irena od tego plewienia w schylonej pozioe chyba pierwszy raz mnie odcinek lędżwiowy kregoslupa bolał......
Madzenka 21:21, 07 kwi 2014

Enya73 napisał(a)

Ania, jesteś bezkonkurencyjna!!! Potrafisz człowieka ubawić do łez Uwielbiam Cię za to poczucie humoru i troszku zazdroszczę, bo ja za to jestem drętwa, jak kij. W pracy mnie nazywają królową śniegu.
Pozdrowienia serdeczne

Królowa śniegu takich dekoracji by nie umiała robic Nie znaja Twojej drugiej twarzy